Noutăți și comunicate

Alexandra Chelaru este fata de la capatul lumii pentru britanicii de la James

15 iunie 2016
Alexandra Chelaru este fata de la capatul lumii pentru britanicii de la James
Trupa James a lansat videoclipul pentru single-ul ce dă titlul ultimului său album, “Girl At The End Of The World”(2016).



Formație cult a scenei britanice, adorată cu aceeași fervoare de o armată de fani ca și The Smiths, cu care au fost deseori comparați, trupa a colaborat la ultimul videoclip cu actorii Brandon Flowers și românca Alexandra Chelaru. Clipul este semnat de regizorul Kris Merc (responsabil și pentru frapantul My Surprise, de pe același album) și spune, în imagini obsesive, o poveste puternică despre secundele în care viață întreaga și oamenii iubiți îți trec dinaintea ochilor între ultimele două bătăi de inimă. James cântă în premieră în România pe 11 iulie 2016, la Lazy Monday, la Teatrul de Vară Herăstru, alături de Jack Savoretti și Public Service Broadcasting.

https://www.youtube.com/watch?list=PL7Evh5Sm8m2x1-vw8HWEVGzvw_Su5O1KO&v=CzlB8vCkQIk

Frumoasa Alexandra Chelaru a descoperit teatrul la Școala Populară de Arte din Brașov. Și-a urmat visul din copilarie și s-a lasat purtată de el până la New York, în SUA, unde trăiește. Este absolventă a AADA (The American Academy of Dramatic Arts), și a urmat de asemenea cursurile companiei de teatru SITI din Franța. Are în spate o carieră în teatru, film, televizune și modeling: Dîner à Montpellier (2015), Sole Proprietor (2016), Mysteries at the Museum (Discovery Channel), Mysteries at the Castle (2014), etc. Vorbește franceză, engleză și rusă, face yoga, a cochetat cu scrima, și se relaxează călărind și...tricotând.

(2) Alexandra_Chelaru_este_fata_de_ueCGegjs2j.jpg
Tim Both, solistul James, a scris versurilepentru “Girl At The End Of The World” în 2015, despre cineva pe cale să moară într-un accident de mașină și care, într-o secundă, își revede întreaga viață și pe cei dragi. “Când le-am recitit, la final, m-am speriat cu adevărat, pentru că toate versurile mele au tendința de a deveni realitate. De obicei, aproximativ un an mai târziu. În aprilie, conduceam pe autostradă și cineva m-a lovit din spate. Mașina noastră s-a răsucit, iar timpul s-a oprit în loc. Am fost doar în stare să mă asigur că fiul și soția mea erau bine. Vedeam în oglinda retrovizoare cum cel care ne-a lovit s-a întors la 180 de grade și s-a oprit în fața acestui zid de trafic ce venea către el în viteză. Din fericire, nimeni n-a fost rănit” (CultureCollide). Albumul “Girl At The End Of The World”, ce include 12 piese, este o continuare a temelor lansate în 2014 cu discul “La Petite Mort”, parțial inspirat de trecerea în neființă a mamei lui Tim Booth și a unuia dintre cei mai apropiați prieteni ai săi. Trupa James a devenit o instituție pe scena muzicii alternative britanice în anii '80 - '90. La începutul carierei, au fost intens promovați de Morrissey, care i-a luat în turneu cu The Smiths în 1985 și i-a descris drept "cea mai bună trupă din lume". Lucru ce s-a dovedit o sabie cu două tăișuri. James este asimilată ca un fel de copie și suferă frecvent ca urmare a comparației cu The Smiths, dar continuă să facă turnee și să înregistreze, câștigându-și în cele din urmă propria bază de fani considerabilă. Colaborarea se transformă în rivalitate. Piesa lui Morrisey “We Hate It When Our Friends Become Successful” (Nu ne place când prietenii noștri au succes) este scrisă probabil despre James. Ca răspuns, cei de la James își deschid setul de la uriașul festival de la Glastonbury din 1992, unde îl înlocuiesc pe Morrissey în ultimul moment, cu exact acest cântec. La sfârșitul anilor '80, membrii James, la fel ca mulți alți artiști britanici, se lasă seduși de scena "baggy " (un gen de muzică rock dansabilă, populară în UK în epocă) și înregistrează marele lor hit "Sit Down", dedicat artistei Patti Smith, una dintre influențele muzicale majore ale lui Both. “Sit Down” devine single-ul cu care sunt asociați atât de tare încât urmează concerte în care trupa se revoltă si refuză să cânte altceva decât noile materiale. Ulterior, sound-ul James devine mai experimental, culminând într-o colaborare cu legendarul Brian Eno (producătorul U2, David Bowie, Roxy Music), care duce la cel mai mare album american al lor, “Laid” (1993). Astăzi, trupa însumează 30 de ani de carieră, 14 albume de studio și peste 25 milioane de albume vândute în întreaga lume. Hituri precum Laid, Come Home, She’s A Star sau Getting Away With It (All Messed Up) au inundat ani la rând topurile radiourilor alternative din România și difuzoarele petrecerilor pe plajă din Vama Veche.

Lazy Monday a inventat cea mai bună zi de luni a anului și va aduce trei concerte într-o singură seară: James, Jack Savoretti și Public Service Broadcasting. Parteneri media: Prima Tv, Magic FM, Hit Music Channel, Music Channel România, Cațavencii, Nine O’Clock, Cine Globe, Blitz TV, infestival.ro, Cooperativa Urbană, Suburban Magazine, orasulm.eu, Urban.ro, Iconcert.ro, Vinsieu.ro, Iconcert.ro, 220.ro, Umblat.ro, Bestmusic.ro, Metalhead.ro, Musicnights.ro. Biletele sunt disponibile pe LazyMonday. Pot fi procurate la următoarele categorii de preț, în funcție de distanța față de scenă și momentul achiziței: până pe 10 iulie – Cat. II (făra loc) - 175 lei, Cat. I - 200 lei, Cat. VIP - 220 lei; în ziua evenimentului (11 iulie) – Cat. II (fără loc) - 195 lei, Cat. I - 220 lei, Cat. VIP - 240 lei.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la info(at)lazymonday(punct)ro
https://www.facebook.com/events/1668781640051718/
http://www.facebook.com/aLazyMonday
http://www.instagram.com/alazymonday
http://www.lazymonday.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top