Noutăți și comunicate

AG Weinberger propune Ziua Nationala a Blues-ului

23 septembrie 2009
In plina campanie electorala, cand semnaturile se impart intre candidatii politici ai diferitelor partide, AG Weinberger va invita la un altfel de vot! Cum nu exista o zi internationala a blues-ului in lume, cunoscutul chitarist propune sa incepem celebrarea acestui gen muzical prin cea dintai Zi Nationala a Blues-ului din istorie, chiar aici, in Romania. Chiar de nu s-a nascut blues-ul pe taramuri mioritice, pentru multi dintre fanii genului, aceasta muzica inseamna "acasa". Iar motive pentru a o sarbatori sunt peste un milion:

Pentru ca suna bine...
Pentru ca este onest...
Pentru ca blues-ul vorbeste despre tine...
Pentru ca este coloana sonora a existentei tale...
Pentru ca blues-ul te face sa plangi...
Pentru ca blues-ul vindeca dragostea...
Pentru ca te invata sa iubesti, sa respecti si sa accepti diferentele...
Pentru ca venereaza femeia si se supune...
Pentru ca te regasesti in el...
.
.
.
Pentru ca..."Blues Is Sex" - este de parere artistul.

Data pe care AG Weinberger o propune a deveni Ziua Nationala a Blues-ului este 28 februarie: "Am ales aceasta zi dintr-o serie de motive. Luna februarie este cunoscuta in State sub numele de "Black History Month" si celebreaza cultura afro-americana, cu oamenii si realizarile lor, incluzand aici, desigur, si nasterea blues-ului. Data de 28 reprezinta ziua de nastere a lui W.C. Handy, considerat "Parintele Blues-ului". Impreuna, acest 28 februarie este dublul Zilei Indragostitilor. Adica de doua ori mai multa dragoste, pasiune, respect.", a declarat Weinberger.

Iubitorii de muzica pot contribui la strangerea celor 100 000 de semnaturi necesare validarii petitiei de catre Guvernul Romaniei fie votand online pe site-ul http://www.petitieonline.ro/petitie-p12944050.html, fie completand formularele distribuite prin reteaua VreauBilet.ro sau la evenimentele organizate de VreauBilet.ro, in restaurantul Hard Rock Cafe Bucuresti, si la toate concertele artistului atat din Capitala, cat si din tara.

AG Weinberger nu invita iubitorii de muzica buna numai la vot, ci le solicita acestora sa impartaseasca lumii intregi si motivele pentru care ei cred ca blues-ul merita celebrat in tara noastra: "Daca ai si tu argumente pentru care Blues-ul ar trebui sarbatorit in Romania, cauta formularul de vot sau intra pe www.petitieonline.ro si voteza Ziua Nationala a Blues-ului. Ajuta-ne sa strangem o suta de mii de motive pentru care blues-ul merita sarbatorit in tara noastra. Scrie-ti motivele la sectiunea Comentarii si voteaza! Ajuta-ne sa readucem demnitatea in vietile noastre! Si nu te lasa pacalit! ", este indemnul chitaristului.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top