Noutăți și comunicate

Ad Hoc, Irish Way si Coras in St. Patrick's Day Tour

16 martie 2011
Ad Hoc, Irish Way si Coras in St. Patrick's Day Tour
Intre 16 - 20 martie 2011, ai multe prilejuri si motive sa te faci irlandez. Primul pas este sa inveti sa urezi St. Patrick's Day in irlandeza : Beannacht La Fheile Padraig!

Englezii fac ample parade cu prilejul St Patrick's Day, cea mai lunga ajungand pana la patru kilometri, americanii vopsesc strazi si chiar raruri in verde.

Ziua Nationala a Irlandei ii aduce un omagiu Sfantului Patrick, misionarul care a crestinat Irlanda, explicand Sfanta Treime cu ajutorul trifoiului cu trei foi. De aici asocierea cu culoarea verde.

Ambasada Irlandei, impreuna cu Culture Ireland si Asociatia Interculturala de Traditii va invita la o sarbatoare de cinci zile. Pentru ca ne plac irlandezii, cu tot cu muzica, dansuri si bere, anul acesta serbam prin St Patrick's Day Tour.

Coras, trupa de muzica traditionala din Irlanda, impreuna cu dansatorii de la Irish Way si cu grupul oradean de muzica medieval-celtica, Ad Hoc, vor sustine concerte in cadrul unui mini-tur:

- miercuri, 16 martie 2011 - La Historia (Centrul Vechi, Bucuresti),
- joi, 17 martie 2011 - Joyce's Pub (langa Cismigiu, Bucuresti),
- vineri, 18 martie 2011 - Clubul Taranului (Muzeul Taranului Roman, Bucuresti),
- duminica, 20 martie 2011 - Irish Music Pub (Cluj Napoca).


Toate concertele incep dupa ora 21:00. Trupa Ad Hoc va deschide fiecare seara cu un recital cu lucrari proprii, dar si cu prelucrari dupa trupele internationale de gen: Blackmore's Night, Loreena McKennitt etc.

Irish Way, singura trupa din Romania dedicata in exclusivitate dansului irlandez traditional, va sustine muzica si buna dispozitie cu miscari specifice si chiar va invata publicul sa danseze "pe irlandeza". Pozitia si tinuta sunt esentiale. Le veti deprinde, daca participati la St Patrick's Day Tour.

Coras vine chiar din Irlanda. Cei patru muzicieni au optat de mici pentru muzica traditionala. Formula de concert este specifica: vioara, acordeon, chitara si bodhran (instrument de percutie specific irlandez). Recitalul Coras este impartit in doua reprize. Cea de-a doua ilustreaza si exemplifica dansurile irlandeze.


Un eveniment produs de Gala MGMT & PR si Festivalul Drumul Lung spre Cimitirul Vesel.


Sustinut de: Romania Libera, Zile si Nopti, Bucharest Night Life, Business Review, Iconcert.ro, RockOn.ro, port.ro, calendarevenimente.ro, vioara.info, The Expat Life, Joyce s Pub&Restaurant, BlueAir.

Sursa : Gala MGMT & PR.


Evenimente recomandate

Top