Noutăți și comunicate

A mai ramas o luna pana la seara progresiva a verii cu Phi (Austria), Mindcage Escape si Axial Lead

29 iulie 2015
A mai ramas o luna pana la seara progresiva a verii cu Phi (Austria), Mindcage Escape si Axial Lead
Fix peste o lunã începând de astãzi ne vedem cu toții în incinta celui mai prietenos club din capitalã pentru o searã progresivã modernã alãturi de Phi (Austria), Mindcage Escape și Axial Lead.

Pe 28 august 2015, Question Mark gãzduiește un concert organizat de ProgSphere în colaborare cu Jurnal Rock așa cum v-ați aștepta sã fie: progressive și captivant.

Austriecii de la Phi sunt în plin turneu iar împreunã cu Axial Lead și Mindcage Escape pun la cale un live memorabil plin de “complicații” muzicale și sonoritãți demne de alinat auzul.

Combinând într-un mod inedit elemente specifice prog-ului old school precum aducerea clapelor în peisaj, cu specificul instrumental al post rock-ului,

Phi garantează o călătorie în lumea experimentelor greu de uitat. Până în prezent trupa are la activ patru materiale discografice: "For the love of ghosts", "The deflowering of reality", "Years of breathing" și "Now the waves of sound remain", iar pe perioada verii este pornitã într-un turneu de amploare care include deja peste 20 de concerte.

Axial Lead este un triumf al inventivității și al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric și vizual, care ne creează de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o nouă lume, cu personaje fictive sau cât se poate de ușor de regăsit în oricare dintre noi, care se luptă cu monștri pe cât de metaforici, pe atât de ancorați în realitate. Axial Lead promite o călătorie memorabilă prin universul gândurilor lor prin care, atipic, se țese o pânză în care îți prinzi urechile în mod conștient, și în care vei descoperi toate elementele unui prog de excepție: o voce caldă, pliabilă pe orice schimbare de ritm, solo-uri și riff-uri care încorporează mii de influențe și o evoluție armonică care te transformă într-un prizonier benevol. Concertele lor live sunt rapid ridicate la nivelul de unice pe plaiurile noastre de cãtre ascultãtori.

Mindcage Escape a fost întemeiată în 2012 în București și este adepta sonorităților progressive metal, cu influențe din diverse alte genuri, formația descriindu-se ca fiind împotriva etichetelor de orice fel, din dorința de a putea experimenta liber. În 2014, trupa a lansat primul EP din carieră, "Straitjacket”, care a fost foarte bine primit de fani și de critica de specialitate. Mindcage Escape deschid calea catre progressive-ul experimental ce va acapara Question-ul printr-o energie molipsitoare care conciliazã genuri de metal felurite printr-o singurã constantã : progressive-ul.

Open doors: 20:30

Ora de incepere a concertelor: 21:30

Support trupe: 15 RON (biletele pot fi achiziționate online de pe http://eventbook.ro/event/concert-phi-austria-question-mark, din librãriile Kyralina și Anthony Frost sau din club, inclusiv în ziua evenimentului).

Facebook event:

https://www.facebook.com/events/706889856100214/


Programul complet va fi anunțat în curând.

QUESTION MARK – Calea Victoriei 48 – 50 (Pasajul Victoria)


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top