Noutăți și comunicate

11 trupe intra in concursul Wacken Open Air

5 martie 2015
Dark Fusion, Still Vision, L.O.S.T. - în București, Divided by Perception, Paradigm, Hybrid Symphony, Scars of a Story - în Cluj și Westfallia, Era Divina, Aamon - în Iași sunt trupele selectate pentru a participa în faza semifinalelor regionale ale concursului Wacken Metal Battle Romania 2015.

1-11_trupe_intra_in_concursul_Wa_4YyjxBBg.pngPreselecția a fost realizată de un juriu internațional format din persoane active în domeniul showbiz (rock /metal). În fiecare din cele trei semifinale va exista o singura trupă care va merge mai departe, în finala națională de la Sibiu. "Juriul finalei naționale de anul trecut a decis ca ocupanta locului 2 în finală să se califice automat în finala ediției următoare. Așa se face că în momentul de față cunoaștem deja una din finalistele de anul acesta. Este vorba de trupa Vespera din Cluj Napoca" a declarat Laurențiu Străuț, promoter Wacken Metal Battle România.



Din 2009, România a participat de 6 ori în finala internațională din cadrul festivalului Wacken Open Air. Nu de fiecare dată a fost un succes de clasament, însă, anul trecut, reprezentanta țării noastre - formația Dirty Shirt, a ocupat locul 2, fiind cea mai bună poziție ocupată de România până în momentul de față în acest concurs.

În prezent, concursul Wacken Metal Battle, ajuns a a 11-a ediție, se desfășoară în peste 40 de țări de pe întreg mapamondul. De la prima ediție, evenimentul a reunit scenele de metal internaționale la festivalul Wacken Open Air. În cei zece ani concursul a sprijinit o serie de trupe, în punctul de plecare al carierei lor: Drone, Tortura Squad, Battle Beast sau Hammercult.

Trupele care au reprezentat țara noastră până acum în finala de la Wacken au fost: X-plod (2009), Altar (2010), Bucovina (2011), Gothic (2012), God (2013) și Dirty Shirt (2014).

Finala internațională va avea loc în perioada 29-30 iulie 2015, în cadrul festivalului Wacken Open Air (Germania).



Program concurs (faza națională):

"¢ Semifinala Sud: Dark Fusion, Still Vision, L.O.S.T.
- Bucuresti, tba
"¢ Semifinala Moldova: Westfallia, Era Divina, Aamon
- Iași, vineri 5 iunie 2015 - Underground Club
"¢ Semifinala Transilvania: Divided by Perception, Paradigm, Hybrid Symphony, Scars of a Story
- Cluj-Napoca, 23 mai - Hard Club
"¢ Finala națională - Sibiu, tba

Echipa Wacken Metal Battle România
http://www.metal-battle.com, http://www.metal-battle.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top