Cronici / Galerii foto / Interviuri

Nick Holmes (Paradise Lost) suna adunarea...

Autor: Lenore, 8 Februarie 2010

(1)paradise-lost--nick-holmes-suna-adunarea_6945.jpgDoar cateva zile ne mai despart pana la un mare eveniment ce va avea loc in inima Transilvaniei, la Cluj Napoca... Pentru prima data Paradise Lost si Samael vor imparti aceeasi scena, in 15 februarie 2010 la Cluj-Napoca, intr-un concert ce cu siguranta va fi unul de referinta pentru anul 2010 si care cu siguranta ii va aduna pe amatorii de metal, gothic, industrial si alte subgenuri metal din zona Transilvaniei si nu numai.

Chiar daca in aceasta perioada Paradise Lost are un program foarte incarcat, Nick Holmes - voce, a reusit sa ne raspunda foarte scurt la cateva intrebari.
- Salut, Nick! Se spune ca Paradise Lost a fost trupa care a adus in atentia rockerilor combinatiile dintre muzica metal si elementele gothice. Ce poti sa ne spui despre acest lucru?
- In mod cert suntem una dintre primele trupe care au combinat metal-ul cu cu sound-ul gothic. Ambele genuri ni sau parut atragatoare si ne-au influentat de-a lungul timpului, asadar era normal sa ne influenteze si compozitiile la un moment dat. Dar pot sa spun ca nu a fost o decizie pe care am luat-o, ci pur si simplu s-a intamplat.
- Cum ai caracteziza noul material in cateva cuvinte?
- Dark, heavy un clasic Paradise Lost!
- In ultima parte a turneului din 2009 Greg Mackintosh a fost inlocuit cu Milly Evans. Cum au decurs concertele tinand cont ca totul a fost pe nepregatite?
- A fost o perioada foarte dificila pentru noi, am fost foarte intristati de situatia lui Greg si pot sa afirm ca, in mod sigur, nicio trupa nu isi doreste sa cante fara unul dintre membrii sai. Cu toate acestea, au fost fani care si-au cumparat bilete si am considerat ca nu este normal sa anulam concertele, asa ca Milly a trebuit sa intre pe scena si sa invete toate piesele intr-o singura zi! A lucrat ca un nebun si pot sa spun ca s-a descurcat de minune tinand cont de presiunea care a fost asupra lui. Sper ca fanilor le-a placut si ca au apreciat cat de greu a fost pentru el sa faca acest lucru.
- Pe 15 februarie 2010 Paradise Lost va reveni in Romania. Nu este primul concert in tara lui Dracula, asa ca te rog sa-mi spui ce asteptari are formatia de la acest nou concert?
- In mod sigur il astept cu nerabdare deoarece imi place sa revin in locuri in care am mai cantat. Sper ca si fanii ne asteapta cu nerabdare! Este un sentiment minunat sa revii in locuri in care te-ai simtit bine!
- Desi concertul din 15 februarie 2010 face parte din turneul de promovare al ultimului album lansat de Paradise Lost, sunt ferm convins ca se vor canta si piese care au marcat existenta formatiei de-a lungul timpului. Ce poti sa ne spui despre setlist-ul concertului?
- Din pacate, buzele imi sunt pecetluite, nu pot sa spun nimic. In mod sigur va fi insa ceva pentru fiecare!
- La orice concert, un punct de atractie este si standul de merchandise. Ce le poti transmite fanilor legat de acest stand?
- In momentul de fata avem un stand de merchandise foarte bine dotat, cu absolut orice isi poate dori un fan Paradise Lost.
- Daca in decembrie Ghost Brigade, alaturi de Samael, urmau sa cante in deschiderea voastra, ce poti sa ne spui despre formatia sau formatiile care vor deschide concertul din 15 februarie?
- Cei de la Samael ne vor fi alaturi in cateva dintre concerte, printre care si cel de la Cluj, dar cei de la Ghost Brigade nu pot. E pacat deoarece mie mi-au placut amble trupe.
- Exista vreo regula dupa care selectati formatia din deschidere?
- Cateodata ne dorim o anumita formatie, alteori o alegem dintre mai multe oferte si uneori ii lasam pe cei din managementul nostru sa aleaga ce doresc. Depindea
- In incheiere, te rog le adresezi cateva cuvinte fanilor care va asteapta nerabdatori!
- Si noi suntem nerabdatori sa ne reintalnim, ne vedem la concert! Va promit ca va fi cel mai bun show de pana acum!
Multumim lui Nelu Brindusan pentru material.


Evenimente recomandate

Top