Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu Holyhell

Autor: Cezar, 22 August 2012

- În numele publicației Let's Rock doresc să vă mulțumesc pentru acest interviu. HolyHell este o trupa in creștere și e posibil ca unii oamenii să nu știe foarte multe despre voi. Vă rog să ne povestiți despre modul în care a luat naștere trupa.
(3)Interviu_Holyhell_PTwxjnBB.jpgFrancisco Palomo: Ei bine, totul s-a petrecut în jurul anului '98, când Maria a început să dezvolte ideea de a avea o trupă cu influențe clasice dar și heavy metal în același timp. Ea a început să lucreze la Magic Circle Music cu Joey de Maio ca producător și de atnci și până în 2005 a existat o perioadă de dezvoltare și de căutare a persoanele potrivite pentru a forma trupa; apoi în 2004 sau 2005 lucrurile au început să se materializeze.

Joey înregistra la Magic Circle Music pentru Jack Starr. Jay cânta cu Joe deja de o lungă perioadă de timp. Eu eram deja implicat în Magic Circle Music cu unele demo-uri și alte chestii. Și în acel moment îl aveam pe Rhino baterist, care făcea parte din familia Magic Circle Music. Deci cam asta e modul în care a început totul.

Spre deosebire de orice alte trupe mai actuale, nu am început prin lansarea unui album și turnee. Am început să cântăm imediat, făcând spectacole live, la unele festivaluri și după aceea am început să dezvoltăm sunetul trupei, după toate aceste experiențe live. Sunetul a început să ia formă pe scena, spre deosebire de alte trupe care mai întâi își dezvoltă albumul și apoi începe turneele. Noi am făcut totul practic în sens opus.

(4)Interviu_Holyhell_HYfOyG9SK.jpgȘi de atunci, am început să facem câteva turnee cu trupe ca Manowar, Rhapsody și altele. Am lansat un EP în 2007, ca un preview a ceea ce ar fi albumul. În 2009 am lansat albumul integral. Asta a fost de fapt prima dată când am cântat aici, în România, la B'ESTFEST. Acum avem un nou EP previzualizare pentru următorul album, care va fi lansat în câteva luni, în toamnă.
- De unde ați găsit inspirația pentru album?
Francisco Palomo: În acest caz, pentru "Darkness Visible", pentru partea lirică, HolyHell are un conflict foarte specific, care este o dualitate între întuneric și lumina sau între bine și rău. Acesta este un lucru pentru care Maria a avut întotdeauna un mare interes. În acest nout album există melodii cu mai multe tente personale decât la primul album.

Și din punct de vedere muzical, HolyHell are un sunet foarte specific, care a fost dezvoltat în toți acești ani și anume mai heavy, e un pic mai tehnic, dar încă sună ca HolyHell, sunetul pe care l-am dezvoltat în ultimii 7-8 ani.
- Ce muzicieni admirați sau vă influențează?
(2)Interviu_Holyhell_EbtLRnexf.jpgJoe Stump: Va trebui să răspund eu pentru Maria. Ea are o mare varietate de influențe. Iubește muzica lui Ronnie James Dio. Îi place, de asemenea, rockul old school ca Pat Benatar ți alte chestii, Barbra Streisand, de asemenea. Și ea este clasică în formare, astfel încât are o varietate de influențe în ceea ce privește vocea ei.
- Cât despre influențele voastre, ce îmi puteți spune?
Joe Stump: Îmi place muzica clasică foarte mult, baroc și compozitori romantici, Bach, Vivaldi, Paganini, Ceaikovski, Beethoven. De asemenea îmi plac Deep Purple, Rainbow, Ritchie Blackmore, Yngwie Malmsteen, Uli Jon Roth, Jimi Hendrix, Gary Moore, dar mi plac și Accept, King Diamond, Dio.
Jay Rigney: Influențele mele sunt de la Led Zeppelin cea mai mare parte, Deep Purple, Alice Cooper, orice de la Motown la Disco. Mai ales anii '80 din metal. E perioada în care am crescut. În principiu îmi place orice cu o linie solidă de bass, cu o melodie și compoziție bună.
John Macaluso: Cei trei sunt The Who, Van Halen și Rush. Copii mei. (Rasete) :))
- Cum ați descrie muzica HolyHell? De unde credeți că e inspirată?
Joe Stump: E o poveste. Cred ca muzica este un fel de poveste. Este, de asemenea, teatru, un fel de joc, întelegi ce vreau să spun?
Francisco Palomo: E o combinație între o mulțime de stiluri metal, de asemenea. Avem toate aceste elemente clasice și toate aceste elemente teatrale în trupă și în același timp avem o mulțime de elemente care provin de la școlile moderne de metal. În HolyHell puteți găsi de la clasic, '70, '80 până la tonuri de heavy metal, pentru a umple din neo-clasic din metal sau chiar unele elemente progresive pentru că avem toate aceste piese tehnice, mult mai multe decât majoritate trupe de acest genul.

(1)Interviu_Holyhell_I60MKtVPD.jpgDin fericire HolyHell are potențialul de a combina toate aceste elemente, datorită calităților fiecarui membru al trupei și care ofera libertatea de a trece prin diferite genuri și să faca munca să se amestece așa cum trebuie.
- HolyHell este o parte a etichetei lui Manowar, Magic Circle Music, și Joey DeMaio a fost destul de implicat în trupă. Care este mai exact input-ul lui?
Francisco Palomo: Joey a fost implicat încă de la început. El a fost producătorul trupei și el ne-a ajutat în a ne dezvolta în fiecare aspect, atat în compoziție cît și în performanța pe scena. El a fost întotdeauna lângă noi și ne-a ajutat. El are 30 de ani de carieră în spate, astfel încât nu se pot nega cunoștințele sale și am fost foarte norocoși să fim binecuvântați cu ea. În primul album el a fost principalul producător, ne-a ajutat foarte mult pentru a ne dezvolta acel sunet. El ne lasă sa ne exprimăm și, în același timp, ne-a învațat cum să facem o mulțime de lucruri pentru care, uneori, ai nevoie de intuiție externă pentru a ne ghida într-un anumit fel.

Și acum, pe noul album, el ne-a permis să respiram un pic mai mult ca trupă și ne-a ajutat să producem acest album.

Este o mare onoare pentru noi.
- În acest album cum v-au venit idei pentru melodii?
Francisco Palomo: Există două etape pentru melodii. Prima parte este scrisul cântecul. Maria, Joe și cu mine am făcut cea mai mare parte a versurilor. A doua etapp este atunci când trupa se reunește și toata lumea vine cu un input în cântec, când melodia începe să respire și să devină o entitate vie. Acestea sunt cele două etape principale ale acestui proces. Și, desigur, să nu uităm ca urmează faza de producție în care Frank realizează elementele de bas și ne ajută în procesul de înregistrare. În această fază deslușim sensul din bogatul material pe care l-am înregistrat.
- Aceasta fiind a doua oară când concertati aici, în România, cum v-ați simtit pe scenă? Cum ați văzut fanii și locația?
Joe Stump: Fanii din România sunt extraordinari, foarte bine informați atunci când vine vorba de metal, extrem de entuziaști și a fost o experiență extraordinară și prima data când am fost aici și e cool să ne întoarcem.
- Ești foarte renumit pentru tehnicile de shredding. Cum ai lucrat la asta? Ce sfat le-ai da tinerilor chitariști care doresc să fie ca tine?
Joe Stump: Trebuie doar să cânte mult. Trebuie sa mănânce, să respire, sa dorarmă, să simtă chitara. Să îi placă să cante tot timpul. Nu trebuie să fii un geniu sa realizezi asta, ci cu cât cânți mai mult cu atât o să devii mai bun.
- Cât timp ți-a luat ție?
Joe Stump: Încă lucrez la asta. (Râde) (Asta nu e o minciuna ...). Cânt tot timpul.
- În prezent, aveți încă trei date confirmate, în deschiderea pentru Manowar din această vară.
Joe Stump: Cântăm la trei mari festivaluri mai mult în timpul verii. Cântăm la Gods of Metal acest weekend. Apoi vom fi la Getaway Festival în Suedia și Music Week Festival în Germania. După aceea vom ieși din nou, cred că, în toamnă / iarnă, cu Manowar într-un turneu european extins.
- Deci planurile voastre pentru următoarele luni sunt să promovați noul album?
Joe Stump: Da, albumul iese în septembrie, după care vom susține concertele live pentru a-l promova.
- Unde pot fanii HolyHell sa afle mai multe despre voi și muzica voastră?
Joe Stump: Pe Facebook HolyHell și http://www.holyhell.com, de asemenea.
- Vă mulțumesc foarte mult pentru acest interviu. Aveți vreun mesaj pentru fanii din România?
Joe Stump: Doar vă mulțumesc pentru sprijinul vostru și abia așteptăm să venim înapoi! Ne vedem în toamnă!


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top