Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu cu Vlad Alexandrescu, membru fondator al formatiei CiviC RebelS

Autor: Cezar, 14 Februarie 2022

Săptamâna asta ne oprim în Râmnicu Vâlcea, unde stăm de vorbă cu Vlad Alexandrescu, de la CiviC RebelS. Un interviu realizat de către Cezar Cazan.

(1)interviu-cu-vlad-alexandrescu-membru-fondator-al-formatiei-civic-rebels_7f19ba.jpg
- Salutare! Eu sunt Cezar de la Letsrock.ro, iți mulțumim pentru amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebari! Te rog să ne spui cum te cheamă și ce trupă reprezinți:
- Vlad Alexandrescu, membru fondator al formatiei CiviC RebelS.
- La ce lucrează CiviC RebelS în ultimul timp?
- Pe data de 8 Ianuarie 2022 am lansat primul album al trupei, numit "Valea Lotrilor", un album destul de ambitios din punct de vedere al compozitiilor. Toata durata de creatie a insumat aproape doi ani, si cu bucurii, si cu intamplari mai putin fericite din cauza perioadei prin care trecem. Dar, in tot acest timp am avut de lucru si nu numai la albumul in sine, ci si la filmarea videoclipurilor care vin sa sprijine vizual melodiile noastre. Le puteti vedea pe pagina noastra de youtube, unde veti regasi si albumul in intregime.
- Aveți concerte confirmate în viitorul apropiat?
- Unul dintre concertele confirmate pentru anul acesta va fi la Brezoi (Valcea) in cadrul evenimentului Bikers For Humanity Rock Fest 2022. Suntem in asteptarea si a altor confirmari, asa ca urmariti pagina noastra de facebook pentru noutati.
- Cum ați folosit timpul în pandemie? Ai, din întâmplare, un mesaj de încurajare pentru artiști?
- Pandemia a limitat accesul catre public tuturor artistilor si noi nu am fost exceptie. In schimb, am folosit timpul la maxim pentru creatie. Sfatul pentru colegii de breasla: inarmati-va cu speranta pentru vremuri mai bune si nu uitati de muzica!
- S-a modificat în vreun fel timpul pentru compus piese noi sau cel dedicat repetițiilor? Aveți vreo întâmplare amuzantă sau anecdotică de povestit?
- Timpul de studiu s-a modificat, intr-adevar. Cel de repetitie nu, intrucat avem servicii sau scoala, adica activitati profesionale care au continuat indiferent. Faptul ca am petrecut multe ore in sala de repetitie sau de studiu, evident ca ne-a lasat in memorie, pe langa melodii si unele amintiri: jam sessions in care cantam "hai, hai cu tresioara!" - metal version sau momente in care ne amuzam copilareste cantand fiecare propria melodie, in propria tonalitate, dar nu pe rand, ci la gramada!
(1)interviu-cu-vlad-alexandrescu-membru-fondator-al-formatiei-civic-rebels_f683a7.jpg
- Care sunt trupele care v-au influențat stilul / sound-ul, și în ce fel?
- Inevitabil, tot ceea ce iti place te influenteaza in creatie. Trupe romanesti: Phoenix, Bucovina, Celelalte Cuvinte, Cargo, Trooper. Trupe straine: Nigtwish, Metallica, Sonata Arctica, Iron Maiden. Pe langa asta, romanescu are un loc decisiv in piese. Multumirea unui lucru realizat este cu atat mai mare cu cat, in album, am pastrat elemente autentice mitologice, istorice sau folclorice romanesti.
- Cine vine cu ideile în cadrul trupei? Cum abordați ideile noi in sala de repetiții?
- Sunt cel care vine cu ideile si cu schitele, initiatorul. Prezint ideile intr-o forma simpla colegilor, insa cu o structura destul de clara. Colegii aseaza, dezvolta sau creaza la randul lor pasaje sau solouri. De exemplu, la piesa "Vara" am scris textul si doar cateva acorduri, de linia melodica si armonica s-a ocupat Cristi, iar finalul este exclusiv al lui Radu si Vlad (chitara).
- Care este artistul tău preferat și de ce?
- Nu exista un singur artist sau o singura trupa preferata. Este imposibil sa alegi, sau cel putin imi este foarte greu! Toate cele mentionate mai sus fac parte din lista favoritilor, imposibil de ierarhizat. Probabil ca, muzica proprie nu e decat incercarea de creare a unui mic univers propriu sub influenta acelor melodii preferate si a artistilor preferati.
- Ce muzică / artiști ai ascultat în ultimul timp? Ce piese ne recomanzi să ascultăm?
- In ultima vreme am ascultat cte precadere trupe clasice de rock, pe care le recomand mereu: Phoenix, Sonata Artica, Nightwish, Sepultura, Running Wild, Amon Amarth.
- Gear nerds: Ce setup folosești, chitări, amps, scule, sunet, etc? Ai experimentat cu diverse opțiuni pentru a crea sunetul tău?
- Din nefericire, la subiectul asta ce tine de tehnologie sunt mai degraba un personaj cu set-up "vintage" sa spunem asa: cant pe o chitara ESP LTD si un clasic procesor de chitara.
- Am văzut prin feed-ul tău că îți place pescuitul. Ne poți da mai multe detalii?
- De mic copil am facut cunostinta cu un hobby foarte interesant si captivant, pentru vremurile de atunci: pescuitul. Cel ce m-a introdus in tainele acestei (viitoare) pasiuni a fost unchiul meu pe care, in ciuda avertismentelor de atunci de a considera totul ca un alt fel de joaca, nu l-am ascultat, evident! Pe langa muzica, si pescuit, natura ocupa un alt loc special in viata mea.
- Ați avut sau vă gândiți să faceți concerte online? Poți detalia un pic acest aspect?
- Nu am vrut sa cantam online, am considerat ca te priveaza de acea energie pe care am primi-o de la public. Dar ramane un subiect la care ne vom gandi pe viitor.
- Aveți ceva în plan în viitorul apropiat? Ne poți spune ceva "în premieră" sau vreo veste inedită?
- Pentru anul acesta ne dorim sa ajungem pe cat mai multe scene, sa interactionam cat mai mult cu publicul. Este o parte a vietii noastre de artist care ne lipseste teribil! Speram sa reusim sa ne vedem cu voi!
- Mai doriți să ne transmiteți și altceva?
- As dori sa mentionez ca albumul nostru se gaseste pe diverse platforme online de streaming muzical, cum ar fi Spotify sau Tidal, precum si pe YoutubeMusic. De asemenea, poate fi achizionat si online. Intrati pe pagina noastra de facebook si veti gasi imediat detaliile! https://www.facebook.com/civicrebelsvalcea
- Mulțumesc pentru faptul că ți-ai făcut timp și ai răspuns la întrebările noastre și sper să te vedem în curând, pe scenă! Alte informații pe care dorești să le transmiți cititorilor noștri? Poate un link la profilurile sociale unde vă pot urmări online?
- Multumesc si eu pentru oportunitatea de a va impartasi cate ceva despre CiviC RebelS! Aveti grija de voi, prieteni, ca sa ne vedem la cat mai multe concerte!
Mai multe despre trupa, impreuna cu link-uri catre paginile lor de pe social media, gasiti pe profilul trupei CiviC RebelS.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top