Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu cu trupa Crossbone ( Thrash / Speed Metal ) din Bucuresti

Autor: Cezar, 3 Februarie 2022

- Salutare! Va rog sa ne spuneti cum va cheama si care este numele trupei voastre:
- Salut, suntem Mihai, Malin, Andrei, Dragos si George din trupa Crossbone.

(1)interviu-cu-trupa-crossbone-thrash-speed-metal-din-bucuresti_a4a641.jpg
- La ce lucreaza trupa in ultimul timp?
- In ultimul timp ne intarim relatia muzicala prin repetii si jam sessions, si avem in vedere in viitor un nou material.
- Cand aveti urmatoarele concerte?
- Aveam in plan si un turneu in tara dar si in afara dar din cauza situatiei de fata, nu putem stii sigur. Asteptam o imbunatatire, speram sa fie cat mai curand posibil!
- In ce fel v-a afectat pandemia activitatea si interactiunea cu colegii?
- Chiar daca a fost pandemie am reusit totusi sa lansam online ultimul nostru EP Power Chase, care se poate asculta pe toate platformele de streaming. Nu putem decat sa ne adaptam vremurilor pe care le traim cat putem noi de bine. Stim ca multe trupe s-au despartit in timpul pandemiei, noi preferam sa vedem timpul acesta ca pe un hiatus obligatoriu si sa ramanem in continuare cat se poate de creativi.
- S-a modificat în vreun fel timpul pentru compus piese noi sau cel dedicat repetițiilor?
- La inceputul pandemiei ne-a fost destul de greu sa ne vedem in mod regulat dar acum timpul de studiu/repetitii s-a stabilit mai bine, avand acum program saptamanal.
- Care sunt trupele care v-au influentat stilul / sound-ul, si in ce fel?
- Daca am enumera toate trupele care ne-au influentat de-a lungul timpului ar fi o lista lunga. Cand am format trupa in 2012, am fost foarte inspirati de catre documentarul "Get Thrashed" si toate trupele clasice de old school thrash metal: the big four, Exodus, Death Angel plus multi altii. Cam de acolo a inceput sound-ul si stilul Crossbone. Cu timpul, fiecare dintre noi si-a rafinat gusturile iar acest lucru se reflecta in sound-ul bine definit pe care il avem acum. Astazi ascultam si suntem influentati de trupe ca Midnight si Enforcer la Turnstile si Gulch.
- Care e procesul de creatie in cadrul trupei?
- Procesul de compunere nu s-a schimbat prea mult de cand am format trupa, piesele incep de la un riff sau doua propuse de oricare membru din trupa, apoi toti membrii trupei ajuta la aranjarea piesei. Compunerea dureaza mai mult intr-adevar, apar diferente de opinii dar la final ies niste piese care reprezinta viziunea intregii trupe.
- Care este idolul vostru rock sau artistul preferat și de ce?
- Nu putem spune ca avem idoli neaparat, doar foarte multe trupe pe care le respectam enorm, trupe precum Drain, Midnight, Toxic Holocaust, Power Trip, Speedwolf si multi altii.
- Ce muzica / artisti ati ascultat in ultimul timp?
  • Gulch - Impenetrable Cerebral Fortress
  • Drain - California Cursed
  • Turnstile - Glow On
  • Holy Grail - Crisis in Utopia
  • Guilt Trip - Unrelenting Force
  • Kyuss - Welcome to Sky Valley
  • Slift - Ummon
  • Lightning Bolt - Sonic Citadel
- Gear nerds: Ce setup folosesti, chitari, amps, scule, sunet, etc? Ati experimentat cu diverse optiuni pentru a crea sunetul trupei?
- Ca chitari folosim Gibson Flying V, Schecter V-1 Platinum, Fender Jazz bass, amplificatoare head-uri bugera 6262 cu cabinet peavy windsor si bugera 333xl cu cabinet bugera; pentru bas un Ashdown Toneman 300; pedale pt. chitara Digitech Time Bender delay, Big Muff bass, Vox Wah, tc electronic booster, the silencer Electroharmonix noisegate, Hardwire dl 8 delay. La tobe kit Tama cu cinele Paiste, cu premier Ludwig.
- Ce faceti in timpul liber? Ce hobby-uri aveti?
- Snowboard, bouldering, skate si desen.
- Ati avut sau va ganditi sa faceti concerte online? Poti detalia un pic acest aspect?
- Este ceva ce avem in vedere; daca ne permite timpul/bugetul este cu siguranta ceva ce ne-ar placea sa facem chiar si in viitorul apropiat.
- Aveti ceva in plan in viitorul apropiat? Ne poti spune ceva "in premiera" sau vreo veste inedita?
- In momentul de fata ne bucuram de sala de repetitii proaspat renovata si facem teste de inregistrat. Abia asteptam sa revenim pe scena si sa ne distram alaturi de toata lumea din scena underground de muzica extrema!
- Mulțumesc pentru faptul că ți-ai făcut timp și ai răspuns la întrebările noastre!
- Multumim si noi foarte mult!

Pentru noutati despre trupa, puteti urmari pagina Crossbone pe Facebook.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top