Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu cu Shavy (Warhymn): ”Lucram intens la producerea unui EP”

Autor: Cezar, 25 Ianuarie 2022

Săptămâna aceasta stăm de vorba cu Shavy, de la trupa Warhymn. Interviu realizat de către colegul nostru, Cezar Cazan.
- Salutare! Eu sunt Cezar de la Letsrock.ro, îți mulțumim pentru amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări! Te rog să te prezinți, pe scurt.
- Shavy ( reprezint trupa Warhymn)
(1)interviu-cu-shavy-warhymn-lucram-intens-la-producerea-unui-ep_ae30da.jpg
- La ce lucrează trupa ta în ultimul timp?
- Lucram la un nou EP ce o sa apara in vara lui 2022.
- Când aveți următoarele concerte?
- Ultimul concert a fost pe 15 ianuarie 2021, Metal Nights VI, in Club Fabrica.
- Traversăm o perioadă complicată. Ce anume ați reușit să faceți de când suntem în pandemie și cum ați abordat voi situația? În ce fel v-a afectat pandemia activitatea și interacțiunea cu colegii?
- Trupa pe care am fondat-o s-a infiintat exact inainte de pandemie, s-a dezvoltat si continua sa se dezvolte in plina pandemie. Deci daca se vrea, o sa se si poata.
- S-a modificat în vreun fel timpul pentru compus piese noi sau cel dedicat repetițiilor?
- Avem repetitii constante impreuna, odata pe saptamana, aproximativ 3 ore / saptamana. Avem acelasi program de cand ne-am infiintat. Ca si chitaristi, studiem atat impreuna cat si individual extra, acasa. Philip deasemenea studiaza tobele atat individual cat si cu celelalte proiecte.
- Care sunt trupele care v-au influențat stilul / sound-ul și în ce fel?
- Old Nokturnal Mortum, Drudkh, old Emperor, Lord Belial,Enslave, practic tot ce inseamna al doilea val de metal extrem al anilor 90. Incercam totusi sa ne cream propriul drum in materie de sound. Experimentam cat de mult putem, mai ales acum, cand deja am inceput sa producem urmatorul material.
- Cum abordați ideile noi în sala de repetiții? Care e procesul de creație în cadrul trupei?
- Vin cu ideile de baza (atat conceptual/liric cat si muzical). Ceilalti dezvolta ceea ce pun pe tava, aducand totul la un alt nivel. Trupa a evoluat si continua sa evolueze mult d.p.d.v. creativ de cand a migrat de la un "one man band", la o trupa full.
- Care este idolul tău rock sau artistul preferat și de ce?
- Nu am un idol anume. Respect o gramada de trupe atat din underground /metal extrem, cat si din zona mainstream, dar nu pot spune ca am un idol.
- Ce muzică / artiști ai ascultat în ultimul timp? Ce piese ne recomanzi să ascultăm?
- Destul de mult Opeth sa fiu sincer in ultima perioada. Printre altele si Mgla, Agalloch, Therion, Graveland, Enslaved. In materie de non metal am ascultat destul de mult in ultimul timp o gramada de soundtrackuri atat din filme cat si din jocuri.
- Gear nerds: Ce ne poți povesti despre partea tehnică, scule, sunet, etc.? Ați experimentat cu diverse opțiuni pentru a crea sunetul tău sau al trupei?
- Pentru repetat acasa folosesc o arie variata de Amp Sim-uri de chitara de la neural DSP. Cant atat pe un LTD ARROW BLKS, cat si pe un JACKSON KING V (Japan Edition) - 2008. Live folosesc un MOOER 300GE direct in mixer, fara amp, un microfon Sure 87A, si o pedala de voce TC HELICON Mic Mechanic.
- Ce faci în timpul liber? Ce hobby-uri ai?
- Rareori am timp liber, iar atunci cand am, prefer sa ies oriunde, numai sa nu stau in casa. Printre altele sunt colectionar de jocuri si muzica fizica, audiofil, imi place sa ma plimb, fac sport ocazional, calatoresc etc.
- Ați avut sau vă gândiți să faceți concerte online? Poți detalia un pic acest aspect?
- Depinde de costul unui astfel de concert. Trupa noastra inca nu are un reach suficient de mare incat sa se merite un astfel de eveniment. Acei bani preferam sa-i investim in scule, merch, sau in inregistrarea / productia unui material nou. Am facut o serie de live-uri filmate la Taine Multimedia si suntem multumiti de rezultat. le puteti vedea/auzi pe canalul nostru de youtube.
- Aveți ceva în plan în viitorul apropiat? Ne poți spune ceva "în premieră" sau vreo veste inedită?
- Lucram intens la producerea unui EP cu noi piese anul acesta. Este menit sa continue ce am inceput pe "GNOSIS" dar la un nivel mult mai amplu si mai bine produs. Va fi primul material cu piese noi la care participa toti membrii trupei, si dorim sa tintim foarte sus cu el. La concertul nostru din Fabrica, de pe 15 ianuarie, am cantat pentru prima data piese de pe el.
- Mulțumesc pentru faptul că ți-ai făcut timp și ai răspuns la întrebările noastre și sper să vă vedem în curând, pe scenă! Alte informații pe care dorești să le transmiți cititorilor noștri? Poate un link la profilurile sociale unde vă pot urmări online?


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top