Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu cu Radu de la trupa Gramofone: album nou, idoli rock si seria Dune

Autor: Cezar, 11 Ianuarie 2022

(1)interviu-cu-radu-de-la-trupa-gramofone-album-nou-idoli-rock-si-seria-dune_bc40ca.jpegAm stat de vorba cu Radu de la trupa Gramofone, despre ce se mai aude in trupa lor, urmatoarele concerte si despre idolii sai rock. In continuare puteti citi interviul, realizat de colegul nostru, Cezar Cazan.

- Salutare! Eu sunt Cezar de la Letsrock.ro, iti multumim pentru amabilitatea de a ne raspunde la cateva intrebari! Te rog sa ne spui cum te cheama si ce trupa reprezinti:
- Eu sunt Radu, reprezint trupa Gramofone.
- La ce lucreaza trupa ta in ultimul timp?
- Lucram cu spor la urmatorul album si niste single-uri.
- Cand aveti urmatoarele concerte?
- Chiar sambata asta, pe 15 Ianuarie, la clubul The Trumpets din Iasi. ( mai multe informatii despre concertul Gramofone din club The Trumpets, Iasi )
- Traversam o perioada complicata. Ce anume ai reusit sa faci de cand suntem in pandemie si cum consideri ca ar trebui sa abordezi situatia? Ai, din intamplare, un mesaj de suport pentru artisti?
- Lipsa concertelor a fost intr-adevar greu de suportat dar in perioada in care nu am avut activitate pe scena ne-am concentrat pe compus. Nu va pierdeti speranta! Lucrurile vor reveni la normal.
- Timpul pentru studiu / repetitii s-a modificat in vreun fel in ultimii 2 ani? Aveti vreo intamplare memorabila / funny de povestit?
- Ne-am apucat de zugravit la inceputul pandemiei si ne-am renovat studioul. Apoi, dupa ce era gata, a venit lockdown-ul si faceam repetitii online printr-o aplicatie care ne sincroniza. Bine ca era zugravit si aranjat studioul :))
- Care sunt trupele care v-au influentat stilul / sound-ul, si in ce fel?
- Vulfpeck, Parcels, ABBA, din fiecare cate un pas de dans pentru a crea un sunet care te misca.
- Care e procesul de creatie in cadrul trupei? Cum abordati ideile noi in sala de repetitii?
- La studio dezvoltam orice idee, sunt piese care au pornit de la ideile fiecaruia dintre noi.
- Care este idolul tau rock, si de ce?
- Al meu e undeva intre Joe Dart de la Vulfpeck si Tony Levin (King Crimson), pentru ca mi-au aratat ce greutate poate avea bassul intr-o trupa.
- Ce muzica / artisti ai ascultat in ultimul timp? Ce piese ne recomanzi sa ascultam?
- Chiar azi am ascultat un album super tare de la Maha Sohona - Endless Searcher https://www.youtube.com/watch?v=1HM6J_xNO3I
- Gear nerds: Ce setup folosesti, chitari, amps, scule, sunet, etc? Ai experimentat cu diverse optiuni pentru a crea sunetul tau?
- Cant pe un Fender Precision Player Series Buttercream. Pentru efecte/preamp folosesc un EHX Stomp cu preseturi custom configurate de mine.
- Ce faci in timpul liber? Ce hobby-uri ai?
- Incerc din rasputeri sa termin seria Dune de cand am vazut filmul. Mai am 3 carti din 6 :))
- Ati avut sau va ganditi sa faceti concerte online? Poti detalia un pic acest aspect?
- Am avut un concert online la Kiss FM si va recomandam cu caldura sa il vizionati aici - https://www.youtube.com/watch?v=lvWHsWJ8kt4
- Mulțumesc pentru faptul că ți-ai făcut timp și ai răspuns la întrebările noastre și sper să te vedem în curând, pe scenă! Alte informații pe care dorești să le transmiți cititorilor noștri? Poate un link la profilurile sociale unde va pot urmări online?
- Yup, gracias!
Puteti afla mai multe despre trupa la adresa https://letsrock.ro/bands/gramofone


Te-ar mai putea interesa

Evenimente recomandate

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă