Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu cu Octav de la Akral Necrosis

Autor: Cezar, 19 Aprilie 2022

(1)interviu-cu-octav-de-la-akral-necrosis_79f5b4.jpgSaptamana asta schimbam stilul: black metal fara niciun fel de compromis! Cezar a stat de vorba cu Octav din trupa Akral Necrosis despre activitatea trupei sale, si va invitam sa cititi ce a iesit din interviul de mai jos.
Salutare! Eu sunt Cezar de la Letsrock.ro, îți mulțumim pentru amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări! Te rog să te prezinți, pe scurt.
Salut! Octav de la Akral Necrosis (voce). Am infiintat trupa in 2006 alaturi de Victor si de atunci cantam black metal, fara niciun fel de compromis.
La ce lucrează trupa ta în ultimul timp?
O parte din timp e dedicata pregatirilor pentru concertul aniversar de 16 ani din Quantic, 13 mai. In rest, lucram la un proiect de studio neanuntat.
Când aveți următorul concert?
13 mai, Quantic Club, Bucuresti, sarbatorim 16 ani de la infiintarea trupei. (Detalii aici)
Traversăm o perioadă complicată. Ce anume ați reușit să faceți de când a început pandemia și cum ați abordat voi situația? Ai, din întâmplare, un mesaj de încurajare pentru artiști?
Nu sunt persoana potrivita pentru mesaje de incurajare, din contra. In timpul pandemiei am reusit totusi sa lansam al treilea album de studio, chiar daca posibilitatea de a pleca in turneu a fost egala cu zero. Ce ne-a facut sa fim (mai) functionali... ne-am comportat de parca normalitatea nu ar fi fost alterata. Noi nu ne-am oprit din repetat sau din restul activitatilor de trupa. Asta a fost modalitatea noastra de a raspunde in fata vremurilor.
S-a modificat în vreun fel timpul pentru compus piese noi sau cel dedicat repetițiilor?
0 modificari.
Care sunt trupele care v-au influențat stilul / sound-ul și în ce fel?
Fiecare membru din trupa are preferinte destul de extinse si de diferite, asa ca o sa vorbesc doar din punctul meu de vedere. King Diamond si Maniac de la Mayhem sunt probabil printre influentele cele mai accentuate. In rest, cred ca ne putem considera influentati de trupele de metal extrem care au cautat in permanenta sa experimenteze si sa caute un sound propriu. Sa mergi pe cari scurte sau pe cele batute de altii nu a fost niciodata prea atragator pentru noi. Si nu ne place sa jucam safe (sau sa apelam la retete ale succesului). Cum povestim de multe ori, facem muzica in primul rand pentru noi si pentru actul in sine.
Cum abordați ideile noi în sala de repetiții? Care e procesul de creație în cadrul trupei?
Lucrurile se schimba de la piesa la piesa. Unele piese sunt compuse in totalitate acasa de Victor sau SoYoS, apoi lucrate la sala de repetitii, altele sunt rezultatul inspiratiei de moment. De exemplu, "King in Yellow" a fost facuta cap-coada la o repetitie. Cu tot cu versuri.
Care este idolul tău rock sau artistul preferat și de ce?
Nu rezonez cu ideea de idoli. Sunt fan al unor trupe, nu al oamenilor. Ca sa raspund la intrebare, ma pot considera un fan infocat al celor de la Abigor. Pentru mine e cea mai consistenta trupa de black metal. Poate chiar cea mai buna.
Ce muzică / artiști ai ascultat în ultimul timp? Ce piese ne recomanzi să ascultăm?
Am scos de la praf albumul Ebony Tower de la Mare, am reascultat discografia DeathSpell Omega, chiar inainte sa anunte noul album, in rest primul Crimson Glory si niste Pagan Altar.
Gear nerds: Ce ne poți povesti despre partea tehnică, scule, sunet, etc.? Ați experimentat cu diverse opțiuni pentru a crea sunetul tău sau al trupei?
Am experimentat, dar nu sunt cel in masura sa abordeze tema asta. Pentru mine treaba sta simplu, SM58 si cam atat, fara procesoare si alte minuni. Ca vocalist, chiar si dupa multi ani de activitate, simt ca devin mai bun in continuare. Momentan exersez o tehnica noua, sper sa o stapanesc cat mai bine pentru urmatoarea tura de inregistrari.
Ce faci în timpul liber? Ce hobby-uri ai?
O sa raspund foarte sec. Tot muzica, dar in format fizic. De 3 ani am trecut pe viniluri, dar continui sa achizitionez si CDuri si casete. Regula e simpla, pastrez doar ce ascult, nimic nu prinde praf.
Ați avut sau vă gândiți să faceți concerte online? Poți detalia un pic acest aspect?
Am luat in calcul aceasta varianta, dar nu s-a materializat. Prefer conceptul clasic de album live. Un concert online poate fi bun insa pentru a ajunge la audiente indepartate.
Mulțumesc pentru faptul că ți-ai făcut timp și ai răspuns la întrebările noastre și sper să vă vedem în curând, pe scenă! Alte informații pe care dorești să le transmiți cititorilor noștri? Poate un link la profilurile sociale unde vă pot urmări online?
Nu suntem foarte pasionati de social media, din contra, unii dintre noi si-au sters conturile. Eu il pastrez doar pentru nevoia de a promova trupa la modul clasic. Recunosc ca detest din suflet toate necesitatile actuale de a face promo via social media, engagement, sa fii la curent cu ultimele modificari de algoritmi si asa mai departe. Nu pentru asta m-am apucat de metal, oricat de necesar o fi.
Mai dorești să ne transmiți și altceva?
Primul lucru care imi vine in cap - anul trecut am submis o inregistrare pentru un tribut Absu (SUA, black thrash metal). Coverul respectiv o sa iasa pe dublu CD dedicat trupei printr-un label din Paraguay. Lansarea a tot intarziat, ar trebui sa se intample anul asta in aprilie. O sa primim un tiraj foarte limitat pentru vanzare in Romania. Recomand celor interesati sa verifice pagina noastra de facebook des in luna lansarii.
Mai multe despre trupă găsiți pe profilul Akral Necrosis.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top