Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu cu Joey DeMaio (MANOWAR) despre Gods And Kings World Tour 2016

Autor: Sisanu, 14 Decembrie 2015

- Joey, turneul “Gods And Kings World Tour 2016” va începe pe 14 ianuarie 2016. Ce înseamnă acest lucru pentru voi, în momentul acesta?
(2) Interviu_cu_Joey_DeMaio_MANOW_SzU8rh39Y.jpg
Joey DeMaio: Da, e greu de crezut că mai sunt doar câteva săptămâni! Suntem în ultima etapă a repetițiilor pentru acest turneu și suntem gata să pornim în noul asalt mondial! Acum toată lumea, adică trupa și staff-ul, lucrează fără încetare pentru ca fiecare componentă a acestei producții să fie gata și să fie în stare perfectă pentru acest turneu, ce reprezintă apogeul turneelor noastre de până acum.
- Poți să ne spui mai multe despre ceea ce se petrece ‘dincolo de cortină’?
- În momentul acesta, mii de articole sunt expediate către Europa; ne ocupăm de aspecte precum cazarea, mâncarea și transportul pentru cei peste 100 de membri ai staff-ului nostru, care ni se vor alătura din lumea întreagă.

Am adăugat foarte multe echipamente noi și amplificatoare, pentru chiar și mai multă putere decât până acum. Cea mai mare parte a echipamentului nostru este fabricat la comandă, de aceea avem de a face cu un proces intens și îndelungat, pentru ca totul să fie gata la timp și în conformitate cu specificațiile noastre.

Cei care au văzut producția din 2015 știu că am avut proiecții video, pe ecrane LED gigantice. Acum, video designer-ul nostru a venit din Europa și ni s-a alăturat pentru a elabora noi elemente video, care ne vor acompania piesele. Ecranele cu LED vor fi mai mari și de rezoluție mai mare ca oricând – vor avea o suprafață de peste 150 m² și rezoluție de 6k. Aducem cea mai nouă și mai bună tehnologie în fața fanilor noștri…

Acestea sunt doar câteva exemple din culisele producției.
- Spune-ne mai multe despre conceptul turneului. De ce “Gods And Kings”?
- Turneul anterior a celebrat albumul “Kings Of Metal MMXIV”. A fost o experiență extraordinară pentru fani, trupă și staff. Producția a fost amplă și a inclus elemente în premieră. A fost o experiență multi-media, cu secvențe video ce făceau legătura între piese, spunând povestea fanilor noștri și a vieților noastre și înmagazinând energia de pe scenă și de dincolo de ea. Când am început să plănuim noul turneu am căzut de acord să păstrăm ce a fost mai bun în turneul anterior, dar desigur să facem adăugiri, pentru un rezultat diferit și mai amplu.
- Și unde ați ajuns astfel, din punct de vedere conceptual?
- Așa cum am spus deja, am decis să păstrăm punctele forte din “Kings Of Metal MMXIV”. Și, deși pare greu de crezut, deja aniversăm 10 ani de la lansarea albumului “Gods Of War”, albumul a fost lansat în 2007, dar am început să lucrăm la el în 2006. Iar cea mai importantă întrebare a fost: cine ar trebui să se alăture regilor (“Kings”) în bătălie? Iar răspunsul a fost: zeii războiului (Gods Of War)! Așa a apărut conceptul “Gods And Kings”. Evident, “Gods And Kings World Tour 2016” va fi mai grandios decât turneul “Kings Of Metal MMXIV Word Tour”! Turneul din 2015 a fost amplu. Dar nimic nu se compară cu ceea ce veți experimenta în turneul din 2016!
- Adică?
- Fără să dezvălui prea multe, am arătat de curând câtev preview-uri ale noii scene și vă invităm să le vedeți pe site-ul nostru și pe canalul nostru de YouTube. Când veți vedea scena vă veți simți transpuși într-o altă lume: poate pe platoul unui blockbuster epic, ori în Roma sau Grecia antică, ori chiar în Valhalla. Exact așa cum v-ați aștepta când auziți titlul “Gods And Kings”! Veți experimenta muzica cu o energie înnoită. Piesele vor fi tot ceea ce au fost până acum și mai mult decât atât!
- Pentru că a venit vorba de piese: ce ne poți spune despre setlist? Prin ce se va deosebi acest turneu de cel anterior și la ce se pot aștepta fanii?
- Cum am zis deja, fanii se pot aștepta la o producție uriașă, mult mai mare decât cea de anul trecut, cu multe surprize. Vom cânta repere de pe “Kings Of Metal MMXIV” și de pe “Gods Of War” și multe alte melodii foare îndrăgite. Nu îți pot spune toate detaliile, pentru că nu ar mai fi o surpriză. Dar îți pot spune că este un show pe care nu vrei să îl pierzi!
- MANOWAR e o trupă care inovează mereu. În cariera voastră ați luat lumea prin surprindere cu multe premiere. Ați colaborat cu Orson Welles la începuturile voastre, ați doborât mai multe recorduri, ați înregistrat o melodie în 18 limbi. Au mai rămas provocări și noi recorduri de atins pentru voi?
- Poți să fii sigur ca da! Mereu ne forțăm să ne depășim limitele, să facem totul mai bine, mai grandios și să încercăm noi lucruri. În acest turneu, de exemplu, vom avea o orchestra de tineret și doi artiști solo, care vor cânta pentru fanii noștri în Stavanger (Norvegia), iar în Trollhättan (Suedia) vom avea în deschidere un cor de tineret – de fapt vor fi chiar două coruri, reunite pentru această ocazie. Este modul nostru de a încuraja și recompense elevii muzicieni pentru că își urmează vocația și luptă pentru lucrul în care cred. Aceasta este esența spiritului MANOWAR. Și, desigur, vor fi multe alte lucruri. Va trebui să vii și să vezi cu ochii tăi.
- Ați anunțat recent că sunt disponibile upgrade-uri VIP pentru show-urile din acest turneu. Cum așa?
(1) Interviu_cu_Joey_DeMaio_MANOW_P1T2ytJz.jpg
- De fiecare data când anunțăm un turneu, primim cereri de la fani, pentru o experiență dosebită. Unii își doresc să cunoască partea nevăzută a unui show, să știe ce se întâmplă înainte să se facă accesul publicului. Alții își doresc șansa să intre mai devreme, pentru a-și asigura locul în primul rând. Toate acestea presupun aranjamente suplimentare, la fiecare sală în parte, dar am reușit să punem în ordine toate aceste aspecte și astfel putem să oferim un număr restrâns de upgrade-uri Ultimate Fan. Cei interesați sunt invitați să viziteze secțiunea “Ultimate Fan” de pe http://www.thekingdomofsteel.eu sau să citească detalii pe Manowar.com
Pentru cele mai recente informații vizitați http://www.manowar.com, http://www.facebook.com/manowar și http://www.twitter.com/manowar
Iar pentru clipuri video oficiale mergeți pe: http://www.youtube.com/magiccirclemusic
Sursa: Magic Circle Entertainment Group


Evenimente recomandate

Top