Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu cu Dany Ice, basista in trupa Váthos: cultura asiatica, kung-fu si motociclete

Autor: Cezar, 1 Martie 2022

Pentru ca astazi este 1 martie, va prezentam un interviu cu Dany Ice, responsabila pentru partea de groove si partea de joase in cadrul grupului Váthos din Bucuresti. Interviul este realizat de catre Cezar Cazan.

(1)interviu-cu-dany-ice-bassista-in-trupa-vathos_31b8a2.jpg
- Salutare! Eu sunt Cezar de la Letsrock.ro, îți mulțumim pentru amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări! Te rog să te prezinți, pe scurt.
- Sunt Dany Ice, basista in trupa Váthos.
- La ce lucrează trupa ta în ultimul timp? Când aveți următoarele concerte?
- In ultimul timp trupa lucreaza la cel de-al doilea album. Momentan nu avem nimic planificat, dar suntem pregatiti oricand sa sustinem un concert.
- Având în vedere ultima perioadă - presarată cu restricții și distanțare socială - ce mesaj ai să transmiți altor artiști?
- In orice stadiu ne-am afla trebuie sa continuam ceea ce ne place sa facem, iar muzica ne face fericiti si impliniti.
- S-a modificat în vreun fel timpul pentru compus piese noi sau cel dedicat repetițiilor?
- In ciuda situatiei actuale trupa a continuat repetitiile.
- Care sunt trupele care v-au influențat stilul / sound-ul și în ce fel?
- Trupetii vathosieni asculta stiluri diferite: Tiamat, dEus, One Ok Rock, SOPOR AETERNUS & THE ENSEMBLE OF SHADOWS, In Flames, Belphergor, Rammstein, Jinjer, Harakiri for the Sky, Kistvaen, Between the Buried and me, Gojira, Carach Angren, Deftones, Disarmonia Mundi, Kataklysm, Cradle of Filth, Paradise Lost, Dark Tranquility, Whispered, DevilDriver si lista poate continua.
- Care e procesul de creație în cadrul trupei?
- De obicei procesul de creatie se incepe de la chitare, iar uneori ideile vin si de la un jam-session.
- Care este artistul tău preferat și de ce?
- In ultima perioada am o deschidere asupra culturii asiatice si persoana feminina care ma inspira prin look-ul si partea artistica este Doris Yeh.
- Ce muzică / artiști ai ascultat în ultimul timp? Ce piese ne recomanzi să ascultăm?
Lustre - The First Snow
The Shaking Sensations - How Are We to Fight the Blight
Lis er stille - Torchers
Pillars - Cavum
Mono (Japan)
https://www.youtube.com/watch?v=fqxeDnxvKAA
- Gear nerds: Ce ne poți povesti despre partea tehnică, scule, sunet, etc.? Ați experimentat cu diverse opțiuni pentru a crea sunetul tău sau al trupei?
- Folosesc: Jackson JS Series Concert Bass Minion JS1X RW Neon Green si un Ibanez SR300EB-CA Bass in Candy Apple Red. La capitolul corzi folosesc D-ADDARIO EXL165SL. Am experimentat un preamplificator de bass, Darkglass Alpha Omega Ultra, dar sunt in continuare in cautare.
- Ce faci în timpul liber? Ce hobby-uri ai?
- În trecut, m-am obișnuit cu scena făcând balet și, cu timpul, am început să o iubesc. De asemenea, am acumulat o vastă experiență în teatrul non-verbal, care mă ajută în mișcarea scenică specifică personalității mele.

Sunt o persoană activă și sportul mă ajută să rămân în formă, atât fizic, cât și psihic, prin practicarea artelor marțiale chinezești – kung fu. Ca sa ma relaxez mai si pictez/desenez si fac plimbari lungi cu bicicleta, dar mai nou si cu motocicleta.

Îmi doresc să călătoresc prin lume, să cânt pe scene mari, să cunosc mai mulți artiști și să inspir mai mulți oameni, în special fete cărora le place să cânte la un instrument.
- Ați avut sau vă gândiți să faceți concerte online? Poți detalia un pic acest aspect?
- Noi speram sa treaca cat mai repede pandemia si sa ne revedem live, ca sa simtim energia publicului si sa ne distram impreuna.
- Mulțumesc pentru faptul că ți-ai făcut timp și ai răspuns la întrebările noastre și sper să vă vedem în curând, pe scenă! Unde te putem urmări online?
- Ma puteti urmari pe instagram: https://www.instagram.com/dany.ice/ si pe pagina mea de facebook: https://m.facebook.com/danyiceofficial
Pentru detalii despre trupa, accesati profilul trupei Vathos.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top