Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu cu Cosmin Lupu de la Days Of Confusion

Autor: Cezar, 8 Martie 2022

Săptămâna asta schimbăm un pic stilul: djent/modern progressive metal, alături de Cosmin Lupu, de la Days Of Confusion. Interviu realizat de către Cezar Cazan.

(1)interviu-cu-cosmin-lupu-de-la-days-of-confusion_f1cc9f.jpg
- Salutare! Eu sunt Cezar de la Letsrock.ro, îți mulțumim pentru amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări! Te rog să te prezinți, pe scurt.
- Salut, sunt Cosmin, de la Days Of Confusion
- La ce lucrează trupa ta în ultimul timp?
- De cateva luni de zile, circula printre noi cateva idei din care se vor naste speram cat de curand niste piese noi. Nu am hotarat nici o data de lansare pentru ceva concret, insa cam aici suntem momentan :)
- Când aveți următoarele concerte?
- Avem cateva solicitari, insa nu e inca nimic stabilit. Anuntam cat de curand!
- Traversăm o perioadă complicată. Ce anume ați reușit să faceți de când suntem în pandemie și cum ați abordat voi situația? Ai, din întâmplare, un mesaj de încurajare pentru artiști?
- Personal, am gasit timp foarte mult pentru a scrie muzica si pentru a ma concentra pe ce este estential. Ca orice parte a vietii, o sa treaca si treaba asta.

Stiu ca este greu, mai ales pentru cei care traiesc exclusiv din concerte in pare parte a timpului si incercand sa ma pun in locul lor, imi dau seama si mai bine ca este extrem de greu sa te confrunti cu o situatie de criza. In acelasi timp, sunt convins ca multi au avut revelatii si au descoperit lucruri pe care poate altfel nu aveau cum sa le experimenteze. E o chestiune foarte subiectiva si perioada asta a insemnat altceva pentru fiecare din noi.

Muzica ramane, insa aproape, indiferent de ce aduce viata de la un an la altul - cred ca asta e important.
- S-a modificat în vreun fel timpul pentru compus piese noi sau cel dedicat repetițiilor? Aveți vreo întâmplare amuzantă sau anecdotică de povestit?
- Noi ne vedem foarte rar. Vorbim intre noi dar ne vedem rar, pentru ca asa functionam ca trupa. Scriem acasa si facem schimb de fisiere si construim pe ceea ce scrie fiecare. Nu suntem genul de trupa care sa scrie la sala de repetitie. Intamplarile amuzante au loc in general cand plecam in locuri impreuna, fie sa cantam sau sa petrecem timp impreuna.

Referitor la procesul de creatie, e un schimb de idei online, care ajunge sa se cristalizeze intr-o piesa. Cand ajungem in sala de repetitie, stim deja cum sa cantam piesa. Trebuie doar sa cantam impreuna, ca sa ne sudam si sa sune bine!
interviu-cu-cosmin-lupu-de-la-days-of-confusion_2.jpg
- Care sunt trupele care v-au influențat stilul / sound-ul și în ce fel?
- De la o perioada la alta au fost diverse trupe si stiluri. In ultimii ani, am fost influentati de trupele de metal modern/djent, cum ar fi Periphery, Tesseract, Monuments, insa cumva curentul asta - iar aici imi exprim parerea proprie - s-a consumat. Ma simt mult mai atras de trupe ca Leprous sau Sleep Token in clipa asta. Alt sound, poate ceva mai putin agresiv, insa expresiv, complex ritmic, bogat armonic si cu linii foarte bune!
- Care este idolul tău rock sau artistul preferat și de ce?
- Nu am doar unul singur :) Ar fi necinstit sa fiu nevoit sa aleg :)) As putea insa, sa spun cine sunt trei artisti care imi plac in perioada asta: Sting, Blue Oyster Cult, Sleep Token, Vola, Big Wreck, Erra, Northlane.
- Ce muzică / artiști ai ascultat în ultimul timp? Ce piese ne recomanzi să ascultăm?
- Sting, Blue Oyster Cult, Sleep Token, Vola, Big Wreck, Erra, Northlane :P
- Gear nerds: Ce ne poți povesti despre partea tehnică, scule, sunet, etc.? Ați experimentat cu diverse opțiuni pentru a crea sunetul tău sau al trupei?
- Am experimentat de-a lungul anilor cu diverse tipuri de setup, pt a recrea live sunetul nostru, iar cea mai buna solutie a fost sa folosim backing tracks, pentru sunetele ambientale, vocile aditionale (coruri etc) si alte sunete, in timp ce noi cantam pasajele dedicate fiecarui instrument. Se creaza un perete sonor, care este caracteristic noua si ne place foarte mult asa, chiar daca tehnic, e mai complicat de pus in practica.

Eu folosesc PRS Guitars, Kemper/ Neural effects & amps, iar Cezar foloseste Schecter Guitars, Kemper/ Neural effects & amps
- Ce faci în timpul liber? Ce hobby-uri ai?
- Imi place sa calatoresc (cat de mult se poate in perioada asta) si sunt un practicant avid de fitness si de arte martiale.
- Ați avut sau vă gândiți să faceți concerte online? Poți detalia un pic acest aspect?
- Am facut cateva si au iesit foarte misto, spre exemplu, fix acum un an, la Pertum TV, am avut un live excelent de care suntem foarte multumiti: https://www.youtube.com/watch?v=h9MNG_q3pzw
- Mulțumesc pentru faptul că ți-ai făcut timp și ai răspuns la întrebările noastre și sper să vă vedem în curând, pe scenă! Alte informații pe care dorești să le transmiți cititorilor noștri? Poate un link la profilurile sociale unde vă pot urmări online?
- Multumesc si multumim si noi si asa sa fie! Ne vedem, ne auzim si ne scriem fie pe FB: https://www.facebook.com/DAYS.OF.CONFUSION.OFFICIAL.PAGE , fie Instagram: https://www.instagram.com/daysofconfusion/ fie pe Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSwXNodEAlm4ql7Roh2QDrQ
Momentan, sper sa trecem cu bine peste perioada asta complexa si complicata si sa ramanem sanatosi! Multumim inca o data! Pe curand!
Cosmin Lupu, Days Of Confusion


Evenimente recomandate

Top