Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu cu Coiotu' de la Trooper: ”Versurile sunt mereu din suflet. Am scris mereu fix ce am simțit.”

Autor: Cezar, 20 Ianuarie 2022

Am stat de vorbă cu Coiotu' de la Trooper, despre concerte, pandemie și despre planurile lor de viitor. În continuare puteți citi interviul, realizat de către colegul nostru, Cezar Cazan.
interviu-cu-coiotu-de-la-trooper-versurile-sunt-mereu-din-suflet-am-scris-mereu-fix-ce-am-simtit
- Salutare! Mulțumim pentru că ți-ai făcut un pic de timp pentru fanii voștri de pe Letsrock.ro! Te rog să te prezinți, pe scurt.
- Coiotu' - reprezint familia Trooper
- La ce lucrează trupa ta în ultimul timp?
- La multe lucruri!
- la albumul cu numărul 10 care urmează să fie lansat în 3 și 4 iunie la București în clubul Quantic. Discul se numește "X".
- la o aniversare "specială" pentru a marca 20 de ani de la apariția primului nostru album - "Trooper I". Știu! "Tari ca munții" are 20 de ani!
- la un turneu național ce va începe în martie. Și mai avem câteva idei. ;)
- Când aveți următoarele concerte?
- În martie pornim o mică serie de concerte ( detalii si bilete gasiti aici ). Până acum sunt anunțate următoarele:
4 Martie - Câmpina - Club Live
5 Martie - Târgoviște - Clubul Studenților
18 Martie - Ploiești - Curtea Berarilor Timișoreana
19 Martie - Galați - Daily
1 Aprilie - Iași - Underground
2 Aprilie - Suceava - Art Rock Cafe
15 Aprilie - Brașov - Rockstadt
16 Aprilie - Râmnicu Vâlcea - Aby Stage
13 Mai - Buzău - Cafeneaua Artiștilor
14 Mai - Cluj Napoca - Hardward Pub
27 Mai - Băicoi - Club Touche
28 Mai - Constanța - Rock Halle
3 Iunie - București - Quantic
4 Iunie - București - Quantic
- Traversăm o perioadă complicată. Ce anume ați reușit să faceți de când suntem în pandemie și cum ați abordat voi situația? Ai, din întâmplare, un mesaj de încurajare pentru artiști?
- Este o perioadă teribilă pentru toată lumea. Noi am mers înainte chiar și în vremurile astea. Chiar dacă nu am mai putut cânta foarte mult pentru oameni, am găsit varianta de a intra în sufletele lor prin intermediul internetului. Am înregistrat zeci de piese chiar și în izolare. Fiecare de acasă de la el. Am postat permanent. Am încercat să le vindecăm puțin sufletul.
- Un mesaj de sprijin nu prea am. Lucrurile sunt mult prea triste pentru întreaga scenă artistică. Pur și simplu nu mai găsesc cuvinte de sprijin. Însă! Aș vrea ca artiștii să nu uite. După ce trece criza nu uitați cum v-au privit UNII în toată această perioadă! Inclusiv statul roman! ;)
Ca să închei - ne-a afectat în multe feluri pandemia. Cel mai rău este că ne-a ținut departe de scenă. Asta m-a făcut să sufăr cu adevărat. Cu băieții din trupă m-am văzut aproape zilnic pe Skype. Stăteam seara și povesteam. Suntem o familie. Ne-au lipsit mult concertele... și încă ne lipsesc.
- S-a modificat în vreun fel timpul pentru compus piese noi sau cel dedicat repetițiilor? Aveți vreo întâmplare amuzantă sau anecdotică de povestit?
- În afară de perioada de izolare... ne-am văzut permanent la repetiții. O perioadă ieșeam din casă cu decalarație scrisă. Așa a fost și când am filmat clipul pentru "Dragoste falsă". Întâmplare memorabilă rămâne efortul de a organiza concertul "Trooper25". Alergat la Poliție, DSP, Prefectură... Nimeni nu ne putea explica normele pentru concerte. Ne pasau dintr-o parte în alta. Am fost la un pas să mă vedeți la știrile de la ora 5. La DSP și la Prefectură era să iasă cu bătaie. Niște nesimțiți incompetenți. Am ajuns să vorbesc cu parlamentari, cu secretari de stat, cu Arafat, cu toată lumea. Și nu glumesc! Chiar am vorbit cu toți. Și asta pentru că mi-am dorit să fac primul concert mare din 2021 în România. Și am reușit până la urmă.
- Care sunt trupele care v-au influențat stilul / sound-ul și în ce fel?
- Eu cred că Trooper are deja propriul stil. Normal că am crescut cu niște găști, însă în timp am mers pe linia noastră. Iron Maiden, Judas Priest, Iris, Chrom Dioxid... rămân trupele noastre de suflet. Am avut bucuria și privilegiul să îi cunoaștem pe toți, să cântăm cu ei, să povestim... viața ne-a oferit multe clipe frumoase.
- Cum abordați ideile noi în sala de repetiții? Care e procesul de creație în cadrul trupei?
- În general unul dintre noi vine cu o idee. Apoi lucram pe varianta demo până ajungem la cea mai bună formă. Balaurul scrie mare parte din muzică. Cred că 70% din muzica Trooper îi aparține. Eu scriu versurile, însă am și ceva piese în discografie. În general înregistrez piesele cu totul... tobe, bass, chitară, voce, apoi le lucrez cu Balaur. Versurile sunt mereu din suflet. Am scris mereu fix ce am simțit. Nu am căutat lucruri false care să prindă la public. Sunt eu și atât. Viața mea în fața voastră!
- Care este idolul tău rock sau artistul preferat și de ce?
- Bruce Dickinson și Elvis. Nu vreau să aleg între ei. Elvis reprezintă pentru mine perfecțiunea. Nu am ce să spun în plus. Bruce reprezintă energia, vitalitatea, verticalitatea, Vocea... Îi iubesc mult de tot!
- Ce muzică / artiști ai ascultat în ultimul timp? Ce piese ne recomanzi să ascultăm?
- Lords of Black este o trupă care-mi place mult. Noul proiect Adrian Smith & Kotzen a reușit să mă atingă puternic. Lost Symphony, albumul nou Jeff Scott Soto. Discul Maiden m-a rupt! Sunt multe. Liquid Tension Experiment...
- Gear nerds: Ce ne poți povesti despre partea tehnică, scule, sunet, etc.? Ați experimentat cu diverse opțiuni pentru a crea sunetul trupei?
- Balaurul se ocupa de tot echipamentul pe care îl folosesc. Știe exact ce să aleagă pentru a suna cum trebuie. Deci nu pot să-ți răspund. Eu le folosesc cu încredere. :))
Dacă vine o firmă să-mi propună un endorsement... atunci am să învăț și numele. :)))
https://www.youtube.com/watch?v=e0Mh1o0-Yrs
- Spune-ne un pic despre concertul online pe care l-ați făcut deja. Aveți în plan și alte concerte online?
- Am făcut primul concert online cu câteva ore înainte să intrăm în izolare. Am cântat și am fugit acasă ca să nu luăm amendă. Am mai făcut un concert în 2020 - live online din Hard Rock Cafe. Și cred că va mai exista unul. ;) Nu spun mai multe.
- Ce faci în timpul liber? Ce hobby-uri ai?
- Nu am. :)) Lucrez la Rock FM, sunt profesor la o școală privată, am un podcast săptămânal, am de lucru cu Trooper... rar prind puțin timp. Profit atunci și merg la pește, citesc, mă uit la filme...
- Mulțumesc pentru faptul că ți-ai făcut timp și ai răspuns la întrebările noastre și sper să vă vedem în curând, pe scenă! Alte informații pe care dorești să le transmiți cititorilor noștri? Poate un link la profilurile sociale unde vă pot urmări online?
- Vă așteptăm pe paginile noastre de Facebook, Instagram, YouTube, Spotify, iTunes, Deezer etc. Și foarte important: în magazinul Trooper, la adresa https://letsrock.ro/shop/trooper


Evenimente recomandate

Top