Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu cu Andrey Smirnoff - chitarist al grupului U.D.O. Dirkschneider - despre viitorul album solo și planurile muzicale

Autor: Cezar, 13 Martie 2021


Astăzi discutăm cu Andrey Smirnoff, actualul chitarist al U.D.O. DIRKSCHNEIDER - monștrii germani de Heavy Metal, conduși de Udo Dirkschneider (ex-ACCEPT), muzician german de renume.
Salut Andrey! Sunt sigur că unii dintre cititorii noștri români ar dori să afle mai multe despre activitatea ta muzicală, așa că îți mulțumesc pentru această oportunitate.
Salut Cezar, Monica, și dragi fani ai metalului din România! Este întotdeauna o plăcere să cânt pentru voi. Ultima dată ne-am întâlnit la Reșita Custom Festival în 2019. A fost un festival bun!
1. Ce poți să-mi spui despre povestea carierei tale artistice?
A început când aveam 12 ani. Nu-mi amintesc multe despre mine înainte de a lua o chitară în brațe pentru prima dată. A devenit o parte din evadarea mea din realitate. Nu mă înțelegeți greșit, am părinți uimitori și am avut o copilărie fericită, dar muzica mi-a dat acel motiv să caut ceva nou. Instrumentul meu a fost sensul vieții în adolescență. Și pe lângă asta, mi-am dorit întotdeauna să fac parte din trupă.
2. Românii apreciază foarte mult Accept și Udo Dirkschneider. Te rog, poți detalia puțin activitatea ta cu UDO?
Am început să cânt în trupa U.D.O. în urmă cu aproape 10 ani. Au trecut mai mult de 18 ani de practică și muncă grea înainte de asta. Aveam un job de birou, de luni până vineri, repetam și făceam turnee în weekend.
Totul s-a schimbat în 2013. Am devenit muzician profesionist ca membru al U.D.O. De atunci am făcut 4 albume de studio (al patrulea va fi lansat anul acesta), câteva DVD-uri live și am susținut în jur de 1000 de spectacole în toată lumea.
3. Ce ne poți spune despre chitarele pe care le folosești în timpul concertelor? Pe care o iubești cel mai mult și de ce?
Am mai mult de 25 de instrumente în colecția mea. ESP, LTD, Ibanez, PRS, Shecter, Charvel, Fender... Am chiar propriul instrument custom făcut alături de ERG Guitars.

Prefer să cânt pe ESP-uri și LTD-uri în concertele noastre, pentru că am un sprijin masiv din partea lor. Aceste chitare sunt întotdeauna în ton (nu se dezacordează) și pot supraviețui oricărei situații.
4. Sunt foarte curios, când ai observat că ai abilități de a cânta la chitară? Când ai cântat primul acord?
Primul meu acord nu a fost cel mai ușor. Încercam să cânt „The House of the Rising Sun” de la The Animals. Nu este o sarcină simplă pentru începători. Tatăl meu mi-a arătat acordurile.

Pe lângă asta, sunt un autodidact. Casetofonul a fost cel mai bun prieten al meu destul de mult timp.
5. Iată o întrebare legată de scule, pentru entuziaști: ce tip de scule / amplificatoare / pedale folosești și ce crezi că îti definește tonul de chitară?
Tonul chitarei este în degete, cred eu. Poți doar să îi adaugi o culoare diferită utilizând diverse scule. Tonul meu actual de chitară pe scenă este: chitară ESP + amplificator AMT Electronics. Asta este tot.

Când cânți mai mult de 100 de concerte pe an, încerci să nu faci totul prea complicat. Rock'n'roll s-a născut așa!
6. Noul tău single a fost lansat pe 1 martie. Care este povestea din spatele acestei melodii și cum crezi că va fi primit acest nou album solo instrumental „Electric Gravity”?
Îmi place să creez muzică și mi-am dorit întotdeauna să scot un disc solo instrumental. Anul trecut a fost un pic haotic și ciudat, dar mi-a permis să-mi dedic toată atenția acestui album. În calitate de muzician activ, ai întotdeauna „câteva” idei pe computer. Samurai a fost una dintre aceste idei. Chiar și partea de tobe a fost înregistrată în urmă cu aproximativ 10 ani. Actorul principal din videoclipul Samurai este o persoană care a completat puzzle-ul. El este un luptător profesionist de Aikido și un actor genial. Această melodie este despre voință și putere. Există multe paralele între jocul la chitară și lupta cu sabia. Nu crezi?
7. Cum a afectat pandemia partea muzicală a vieții? Cum te descurci, cum reziști?
Asta este una grea... Afectează enorm fiecare muzician din lume ce pleacă în turnee. Practic am pierdut venitul principal, dar în același timp avem șansa de a rămâne acasă mai mult decât de obicei. Ca tânăr tată, folosesc acest timp pentru familia mea. Dar sper cu adevărat că putem reveni în curând din nou pe drum.
8. Ne poți dezvălui ceva despre viitorul tău album solo, „Electric Gravity”? Când intenționezi să-l lansezi?
Am planuri de a scoate câte o melodie pe lună, iar albumul propriu-zis va fi lansat la sfârșitul anului 2021.
9. Mulțumesc pentru faptul că ți-ai făcut timp și ai răspuns la întrebările noastre și sper să te vedem în curând, pe scenă! Alte informații pe care dorești să le transmiți cititorilor noștri români? Poate un link la profilurile sociale unde te pot urmări online?
Rămâneți puternici și sănătoși!
Urmăriți-mă pe YouTube, Facebook și Instagram.
Nu uitați să vizionați noul meu videoclip "Samurai" și sper să ne revedem curând!

https://youtu.be/K-kx5PX3TNgPuteți găsi mai multe informații despre proiectul său solo la:
https://www.facebook.com/andrey.smirnoff.official
https://www.facebook.com/andrey.smirnoff.guitarist
https://www.youtube.com/c/AndreySmirnoff
https://www.instagram.com/andrey.smirnoff.official

Interviu realizat de Monica Lorintz si Cezar Cazan.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top