Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu cu Alinesku din trupa W3 4R3 NUM83R5: impactul financiar al pandemiei, planuri de viitor, lansari

Autor: Cezar, 7 Februarie 2022

W3 4R3 NUM83R5 este una dintre trupele ce reprezintă scena Metalcore din Brașov. Alinesku ne-a răspuns la câteva întrebări legate de planurile de viitor ale trupei sale, dar și despre felul în care pandemia i-a forțat să se reinventeze. Citiți mai jos interviul integral, realizat de către colegul nostru Cezar Cazan.
- Salutare! Eu sunt Cezar de la Letsrock.ro, îți mulțumim pentru amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări! Te rog să te prezinți, pe scurt.
- Salut! Numele meu este Alin Ștefănescu, cunoscut în general ca Alinesku și reprezint trupa W3 4R3 NUM83R5 din Brașov.
(1)interviu-cu-alinesku-din-trupa-w3-4r3-num83r5-impactul-financiar-al-pandemiei-planuri-de-viitor-lansari_8cdee4.png
- La ce lucrează trupa ta în ultimul timp?
- În acest moment lucrăm la următorul album pe care dorim să îl lansăm la finalul anului 2022. Până acum am lansat 3 piese în regim single ce se vor regăsi pe următorul album: The Rise Of Eden (cu video playback), Outnumbered (cu video oficial) și Gathering Storm (cu lyric video). În luna februarie am lansat o nouă piesă împreuna cu un official live video.
- Când aveți următoarele concerte?
- Momentan nu avem nimic programat. Ne concentram să definitivăm piesele pentru următorul album.
- Ce anume ați reușit să faceți de când suntem în pandemie și cum ați abordat voi situația? În ce fel v-a afectat pandemia activitatea și interacțiunea cu colegii?
- Pentru noi, pandemia a avut și lucruri bune pentru ca ne-a forțat să ne reinventăm. Astfel, putând să ne întâlnim mai greu la repetiții, ne-am planificat să lansăm mai multe piese. Impactul financiar al pandemiei ne-a făcut să învâțăm cum să ne producem singuri piesele. Astfel, cu ajutorul și know-how-ul lui Snuff care a pus bazele propriului nostru home studio (Snuff Mixtudio) am reușit să ne producem singuri. Marele câștig a fost că am început să lucrăm mult mai în echipă, ne-am apropiat și mai mult ca oameni. Noi nu trăim din muzică așa că ar fi complicat și nelalocul lui un sfat pentru muzicienii care trăiesc din muzică. Dar cred că un sfat pentru toți din muzică ar fi să găsească plăcerea și pasiunea în ceea ce fac și să se asigure ca echipa cu care fac muzică este unită și toți trag în aceeași direcție. Daca muzica devine o corvoadă, nu o mai ține în viață artificial. Nu funcționează.
- S-a modificat în vreun fel timpul pentru compus piese noi sau cel dedicat repetițiilor? Aveți vreo întâmplare amuzantă sau anecdotică de povestit?
- Firește că după lockdown eram foarte nerăbdători să punem mâna pe instrumente și să repetăm din nou. Nu ne-am gândit că se poate acumula atâta rugină dacă iei o pauză. Ne-am distrat copios pentru că ne-a luat o oră sa ne amintim ce cablu intră unde, băgasem cabluri aiurea și nu știam de ce nu merge, piesele nu mai ieșeau. Eram ca niște copii care atunci se apucaseră să cânte.
- Care sunt trupele care v-au influențat stilul / sound-ul, și în ce fel?
- Eu personal sunt influențat masiv de Parkway Drive și cred că pe primul album se vede acest lucru. Atunci când produc o piesă, am două principii după care mă ghidez: 1. dacă ascultătorul poate să cânte din gură piesa, este o piesă care poate avea succes. 2. ce face omul din public pe partea asta din piesă? Se mișcă sau nu? Apoi, alte trupe cu influență sunt Breakdown Of Sanity, Fit For A King, Texas In July, The Acacia Strain doar să numim câteva.
- Care e procesul de creație în cadrul trupei? Ce rol ai tu în acest proces, sau cum abordați ideile noi?
- Mai în trecut (primul album) compuneam și orchestram tot iar ceilalți aveau puține cuvinte de spus. Este un lucru bun pentru că am dat direcția acestui proiect dar în acest moment am ajuns să fie lucru în echipă. În general fiecare dintre noi vine cu câte o idee de riff, de breakdown, de refren și dezvoltăm mai departe. Uneori se întâmplă ca unul dintre noi să facă o piesă cap-coadă, o cizelăm toți și apoi o finalizăm. Toate sesiunile de producție sunt constructive, argumentate și orientate către calitatea produsului final. Nu există orgolii dar există toleranță. Obiectivul nostru este comun de aceea este ușor pentru noi să ajungem ușor la un consens. Ne înțelegem foarte bine între noi și știm că atunci când careva dintre noi are de comentat în procesul de producție, o face pentru ca îi pasă ca piesa să iasă bine.
- Care este artistul tău preferat și de ce?
- Artistul meu preferat este Adam Gray din Texas In July. Pur și simplu îl admir pentru talentul său și îl admir și ca om. Am avut plăcerea să stăm de vorbă de mai multe ori și este un om și un artist extraordinar.
- Ce muzică / artiști ai ascultat în ultimul timp? Ce piese ne recomanzi să ascultăm?
- Ascult cu precădere zona de Core dar nu ma limitez aici. Ca și o noutate, recomand mixul lansat în decembrie de către MetalBook și care se numește Compi-Nation vol. 1. Piesa trupei Crize mi se pare o capodoperă.
- Gear nerds: Ce setup folosești, chitări, amps, scule, sunet, etc? Ai experimentat cu diverse opțiuni pentru a crea sunetul tău?
- La un moment dat aveam 6 chitări. Prea multe. Acum am un Ibanez RGIX6 MSM Custom pentru live și un Ibanez RGIB6 Baritone MSM Custom pentru studio. Am experimentat mult pentru sunetul meu, de la analog la digital. Acum folosesc un Line6 HX Stomp la care am butonat 2 luni până am fost mulțumit de ton.
- Ce faci în timpul liber? Ce hobby-uri ai?
- În timpul liber compun sau ma uit la filme. Un alt hobby al meu este snooker. Sunt înscris în clubul de snooker Pot Black din Brașov. Pe vremuri jucam mult, acum... în limita timpului.
- Ați avut sau vă gândiți să faceți concerte online? Poți detalia un pic acest aspect?
- Nu. Am avut invitații dar nu le-am onorat. Noi suntem o trupă care transmitem energie live publicului din fața noastră. Nu funcționăm altfel.
- Aveți ceva în plan în viitorul apropiat? Lucrați la vreo lansare nouă?
- Așa cum spuneam, în februarie am lansat o nouă piesă care se numește Dark // Below împreună cu un official live video (video mai jos). Insă acum lucrăm la o altă piesă care credem noi că va fi foarte bine primită și la care vrem să lansăm și un videoclip cu producție generoasă. Sper să devină la fel de faimoasă ca A New Dawn de pe primul album.
https://www.youtube.com/watch?v=Jo-cT5A9IaY
- Mulțumesc pentru faptul că ți-ai făcut timp și ai răspuns la întrebările noastre și sper să vă vedem în curând, pe scenă! Alte informații pe care dorești să le transmiți cititorilor noștri? Poate un link la profilurile sociale unde vă pot urmări online?
- Mulțumesc și eu pentru tipul acordat, pentru interes și pentru susținere. Să ne revedem sănătoși și bucuroși live, față în față.

Informații despre trupă și linkurile sociale le găsiți pe profilul trupei W3 4R3 NUM83R5.


Evenimente recomandate

Top