Cronici / Galerii foto / Interviuri

IDOL - Rock la putere feminina!

Autor: Lenore, 24 Decembrie 2009

Cu ocazia primului concert din seria We will rock you, organizat in Targoviste de amicul nostru Balaurul de la Trooper, am stat de vorba cu fetele de la IDOL, trupa ce a spart gheata pe scena din micul Underground. Fetele sunt la inceput de drum, pofta de cantat este din plin si probabil le asteapta un drum lung si plin de peripetii pe scena rock din Romania. Ca sa le cunoasteti mai bine, IDOL sunt Iulia (voce), Julia (tobe), Catalina (chitara ritmica), Laura (bass) si Ela (chitara solo).
- Salut Idol! Bun venit din nou in Targoviste. Cum a fost pe scena in seara asta?
Ela: Buna LetsRock.ro si bine te-am gasit Anca! Pe scena a fost bine, pacat ca s-a acumulat stresul si oboseala de pe parcursul zilei, am fi dorit sa fi fost si mai bine. Ne bucuram ca am putut fi prima trupa care a deschis seria de concerte "We will rock you" si le multumim organizatorilor ca s-au gandit la noi si ne-au chemat. Speram sa existe cat mai multe concerte si cat mai multe trupe care vor veni sa cante la acest gen de festival.
- Ce reactii ati primit legat de concertele voastre? Cum reactioneaza rockerii la o trupa exclusiv feminina?
Julia: Inca de la primele concerte, reactia celor care ne-au ascultat a fost in general una pozitiva, bineinteles, presarata pe alocuri cu urme de indoiala din partea lor. Pe parcurs insa, primim din ce in ce mai multe aplauze.
Catalina: La inceput sunt aproape toti sceptici dar dupa primele acorduri incepe sa le placa.
- Cum a fost anul 2009 pentrul trupa IDOL?
Julia: Prolific, foarte bun, extraordinar!!! (rasete) Nu ma asteptam sa avem atatea concerte, dar vad ca deja ne vrea lumea peste tot !!!
Catalina: A fost un an plin de experiente mai mult sau mai putin placute, cum ar fi primul concert in aer liber, la festivalul Heavy Riders Bike Fest II de la Paulesti, schimbarile in trupa etc.

- Ce asteptari aveti pentru 2010?
Catalina: In primul rand sa ne luam tobe, apoi sa scoatem demo-ul, si cine stie, poate ajungem pe scena la B'estfest.
Julia: Eu imi doresc: un album demo, un videoclip, multe concerte in tara si vreo doua, trei in afara! Ah, si concerte la cat mai multe petreceri de motociclisti!! (rasete) Sa ai grija sa ajunga lista asta la Mos Craciun!! (rasete din nou)
- Ce trupe va influenteaza muzica? Cu ce trupe ati dori sa cantati pe aceeasi scena?
Ela: In principal sunt trupe cu care am crescut: Judas Priest, Iron Maiden, Metallica, Guns'n'Roses, Pantera, W.A.S.P., Manowar etc. Daca ar fi sa facem o lista nu cred ca am avea destula hartie (rasete), insa cred ca fiecare din formatie are o anumita trupa, daca nu chiar mai multe, pe care a luat-o drept model.
Julia: Raspunsul la intrebarea asta sa il treci te rog tot pe lista pentru Mos Craciun!!(rasete) Mi-ar placea foarte mult, macar sa fim la acelasi festival, nu neaparat sa cantam pe aceeasi scena cu Bon Jovi, W.A.S.P., Scorpions,Europe, Metallica...si trupele astea se numara si printre cele care ne influenteaza muzical.
Catalina: As vrea sa cant cu Iron Maiden!
- Spuneti-ne cateva cuvinte despre piesa cea noua si despre albumul ce va urma. Aveti un nume pentru primul vostru album?
- A patra piesa a noastra se numeste "Iti vrei viata inapoi" si a fost inregistrata pe 20 noiembrie a.c., in studioul bunilor nostrii prieteni de la Trooper, si cu aceasta ocazie le multumim din inima pentru ajutorul acordat! Piesa a fost scrisa undeva prin luna iunie de catre Balauru (Trooper)... inspiratia ne-a lovit cand eram toti, adica noi toate cinci si cu el, intr-un club din Bucuresti si am pus tara la cale. Textul a fost compus in mare parte de Julia cu ajutorul Balaurului, mici interventii venind si din partea trupei. A fost prima experienta de genul asta, in care toata lumea a fost implicata si rezultatul a fost pe masura...acum va lasam pe voi sa decideti in ce masura, mai exact!! (rasete). Este o piesa care la ora actuala ne reprezinta 100% si este realizata in stilul in care am vrea sa compunem pe viitor.
- Aveti in plan filmarea unui videoclip in viitor?
Ela: Da avem in plan un videoclip, deocamdata se lucreaza la script, unde e ceva munca. Speram ca prin vara lui 2010 sa putem pune in practica toate ideile noastre.
Catalina: Da, avem niste ganduri de videoclip pentru o piesa pe care o vom inregistra in curand.
- In final, spuneti va rog cateva cuvinte publicului vostru si de ce ar trebui sa vina la concertele voastre.
- In primul rand iti multumim tie pentru acest interviu, ne-a facut placere sa stam de vorba cu tine si LetsRock.ro. Mesajul nostru este urmatorul, scurt si la obiect: Suntem de neratat, asa ca veniti la concerte sa ne vedeti!!
Let's have some fun and...rock'n'roll!
Letsrock.ro: Multa bafta si sa ne revedem cu bine!


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top