Trupe

Hteththemeth

Stil

Unhuman Music

Website

https://www.facebook.com/Hteththemeth
https://www.instagram.com/hteththemeth
https://hteththemeth.bandcamp.com

Componență

  • LÄO KREEGAN – voce
  • VLAD-ANDREI ONESCU – pian, clape și FX, voce
  • LUCIAN POPA – chitară, voce
  • MIHAI RĂDULESCU “KOLDR”– chitară bas, voce
  • CODRUȚ COSTEA “CODREZ” – tobe și percuție

Despre trupă

Anul înființării: 1999.
Oraș: Brașov.

Anul 1999 este punctul de plecare al Hteththemeth, un proiect născut în urma unei plimbări nocturne, pe timpul unei mirifice ninsori de decembrie, care a dus doi prieteni, pe Läo Kreegan și pe Jamm Klirk, în Centrul Vechi al Brașovului. Discuția celor doi, completată de un vis ciudat avut de Läo cu ceva timp în urmă, i-a inspirat pe cei doi în formarea unui proiect muzical deosebit, cu o foarte interesantă abordare conceptuală, care ar fi trebuit inițial să lanseze un singur album, pe care cei doi l-au compus și terminat aproape două săptămâni mai târziu: „Ziduri Mucegăite cu Rosturi”.
Totuși, Läo Kreegan și Jamm Klirk au renunțat la ideea unui singur album și la câteva luni distanță, în primăvara lui 2000, au compus un mini-album format din 4 piese, propunându-și pe viitor lansarea unui album mult mai complex, atât muzical, cât și conceptual, intitulat „Best Worst Case Scenario”, material pe care Läo dorește să îl prezinte publicului și prin concerte live, lucru care îl determină pe Jamm să părăsească proiectul.
Timp de mulți ani, Läo a rămas singur, construind povestea albumului, puțin câte puțin și prezentând uneori piese Hteththemeth în cadrul unor evenimente unde a performat singur, cu instrumentalul înregistrat.
Totul s-a schimbat în anul 2010, când Läo îl cunoaște pe Koldr, acesta propunându-i să transfore Hteththemeth într-un proiect 100% live, astfel apărând pentru o perioadă în line-up Vlad-Andrei Onescu și Bob (Robert Cotoros), împreună cu Sergiu, Radu și Vlad P.
Anul 2013 a fost un alt moment de referință pentru Hteththemeth, căci a fost definitivată prima componență stabilă, cu Läo la voce, Luci și Bob la chitare, Koldr la chitară bas, Vlad la pian, clape și FX și Codruț la tobe. Trupa se face rapid remarcată în peisajul rock/metal underground, începând și lucrul împreună la albumul „Best Worst Case Scenario”. Cu apariții la majoritatea festivalurilor de profil din țară și cu numeroase concerte de club, trupa reușește să câștige finalele naționale ale concursurilor Global Battle of the Bands și Wacken Metal Battle, reprezentând în 2016 România la ambele finale mondiale, ajungând vicecampioana mondială la The Global Battle of the Bands la finala din Berlin, din mai 2016.
În anul 2016, „Best Worst Case Scenario” este în sfârșit prezentat publicului, lansat pe CD și având parte de niște concerte speciale de prezentare, cu elemente teatrale și o recuzită specială, actori și momente inedite, totul culminând cu concertele ținute împreună cu 4Tune Quartet, care au adus o abordare clasică muzicii trupei.
Ultima schimbare de componență a adus-o plecarea lui Bob din trupă, la începutul anului 2019, membrii rămași hotărând să continue cu un singur chitarist.


Articole despre Hteththemeth

Rockstadt Fest 2022 in club Rockstadt din Brasov
6 - 7 mai 2022

Rockstadt Fest 2022 in club Rockstadt din Brasov

Rockstadt Fest 2022 va avea loc intre 6 - 7 mai 2022 in Club Rockstadt din Brasov. Lista de trupe confirmate pana in...
Interviu cu trupa Hteththemeth - Läo, Vlad și Luci - despre al treilea album de studio, influente muzicale si alte chestii ”kinky”
4 aprilie 2022

Interviu cu trupa Hteththemeth - Läo, Vlad și Luci - despre al treilea album de studio, influente...

Facem ce facem și ne tot întoarcem în Brașov... Cezar a discutat cu Läo, Vlad-Andrei și Luci din trupa...
Autor: Cezar
Trupa Hteththemeth a lansat videoclipul piesei ”Adoriel is Watching”
3 aprilie 2022

Trupa Hteththemeth a lansat videoclipul piesei ”Adoriel is Watching”

Trupa Hteththemeth din Brașov a lansat un nou videoclip, pentru piesa " Adoriel is Watching ", material care face...
HTETHTHEMETH - BEST WORST CASE SCENARIO

HTETHTHEMETH - BEST WORST CASE SCENARIO

Tricou girlie oficial Hteththemeth. Calitatea tricoului: Adler Woman.
Interviu cu Luci din False Reality: ”...nu uitati sa-i sprijiniti pe cat puteti pe cei care incearca sa duca mai departe toata aceasta nebunie frumoasa numita muzica live”
31 ianuarie 2022

Interviu cu Luci din False Reality: "...nu uitati sa-i sprijiniti pe cat puteti pe cei care incearca...

Saptamana aceasta, seria noastra de interviuri ne aduce din nou in Brasov. Asadar, am discutat cu Luci din False Reality...
Autor: Cezar
top t / bluzău 2021 - ”pandemic fest”
17 - 19 decembrie 2021

top t / bluzău 2021 - ”pandemic fest”

La 38 de ani distanță de la prima ediție a festivalului top t Buzău și 26 de la prima a Bluzăului, iată că reușim...
Rezistenta Fagaras - Bike Fest, a doua editie
13 - 15 august 2021

Rezistenta Fagaras - Bike Fest, a doua editie

Rezistenta Fagaras - Bike Fest - a doua ediție, va avea loc între 13 - 15 august 2021 în Făgăraș - Gheorghe Doja (DJ104D)...
Hteththemeth a lansat un lyric video proaspăt
6 aprilie 2021

Hteththemeth a lansat un lyric video proaspăt

Hteththemeth a lansat un lyric video la proaspăt lansata piesă Honest Lies, care va fi inclusă pe albumul Telluric Inharmonies...
Hteththemeth a lansat o noua piesa „Honest Lies”
27 februarie 2021

Hteththemeth a lansat o noua piesa „Honest Lies”

Hteththemeth, neumanii brasoveni, pregatesc un nou album pentru sfarsitul lui 2021. Pana atunci, trupa a lansat o noua piesa...
Hteththemeth dezvaluie coperta viitorului lor album
23 decembrie 2020

Hteththemeth dezvaluie coperta viitorului lor album

Trupa brașoveană Hteththemeth revine cu vești privind următorul lor album, TELLURIC INHARMONIES, care va fi lansat în...

Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă