Trupe

False Reality

An înființare: 1998
Oraș: Brașov

Având ca punct de pornire luna decembrie a anului 1998, în Brașov, False Reality a fost foarte activă în underground-ul românesc, mai ales în prima parte a anilor 2000. Abordând un melodic death metal cu influențe din zonele doom, progressive și chiar black metal, trupa a avut apariții concertistice în toată țara, reușind să lanseze în 2002 un EP intitulat „Tales of Eternity”, doar în mediul online, pe site-ul mp3.com, în colaborare cu Sidekick Records, o micuță casă de discuri din Norvegia.

Din cauza mai multor probleme, în special legate de componență, False Reality a dispărut din peisajul metalic în perioada 2003-2011, dar activitatea trupei nu a încetat complet. Fiind în căutarea unei componențe stabile, membrii rămași au continuat repetițiile, mai mulți muzicieni trecând în episoade mai mult sau mai puțin pasagere prin trupă, problemele fiind în special la tobe și la clape.

Anul 2011 a marcat revenirea False Reality pe scenă, acasă, în clubul Rockstadt din Brașov, activitatea fiind reluată cu o serie de concerte și piese noi, care au dus la lansarea primului album de studio al trupei - „End of Eternity”, în 2016, sub egida Loud Rage Music, o casă de discuri autohtonă, din Cluj-Napoca, dedicată underground-ului metalic românesc și nu numai.

Din păcate, problemele de componență par să urmărească din plin această trupă, False Reality văzându-se nevoiți să înlocuiască basistul de patru ori, din 2016 și până în 2018, când s-a reîntors în trupă Cătălin, primul basist și membru fondator al trupei. Anul 2017 a văzut venirea pianistei Judit Toth în componență, ultima schimbare fiind cooptarea lui Alex la tobe, la final de 2019.

La scurt timp după finalizarea componenței actuale au sosit din nefericire restricțiile cauzate de pandemia de Covid-19, astfel că False Reality a reușit o singură apariție scenică, la Arad, în cadrul Flex Fest, în septembrie 2021.

DISCOGRAFIE:
  • 2002 - Tales of Eternity - EP - Sideckick Records
  • 2016 - End of Eternity - Loud Rage Music

Articole despre False Reality

 


Calendar evenimente

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.