Noutăți și comunicate

David Gilmour va lansa un nou album, intitulat ”Luck and Strange”

24 aprilie 2024
David Gilmour va lansa un nou album, intitulat ”Luck and Strange”
Noul album David Gilmour se numeste "Luck and Strange " si va fi lansat pe 6 septembrie 2024, prin Sony Music.

Luck and Strange ” a fost înregistrat timp de cinci luni în Brighton și Londra, și este primul album al lui Gilmour cu material nou din ultimii nouă ani. Discul a fost produs de David și Charlie Andrew, cel mai bine cunoscut pentru munca sa cu alt-J și Marika Hackman. Despre această nouă relație de lucru, David spune:
L-am invitat pe Charlie acasă, așa că a venit și a ascultat câteva demo-uri și a spus lucruri de genul: „Ei bine, de ce trebuie să existe un solo de chitară acolo?” și „Toate instrumentele fac fade-out? Nu se pot termina doar unele dintre ele?”. Are o minunată lipsă de cunoaștere sau de respect pentru acest trecut al meu. Este foarte direct și nu este în niciun fel uimit și îmi place asta. Este atât de bine pentru mine, pentru că ultimul lucru pe care-l dorești este ca oamenii să te menajeze.
Majoritatea versurilor albumului au fost compuse de Polly Samson, co-scriitoarea și colaboratoarea lui Gilmour în ultimii treizeci de ani. Samson spune despre temele lirice abordate în „Luck and Strange”:
Este scris din punctul de vedere al procesului de îmbătrânire; mortalitatea este constanta.
Am petrecut mult timp în timpul și după izolare, vorbind și gândindu-ne la astfel de lucruri. Polly a găsit, de asemenea, experiența de a lucra cu Charlie Andrew ca fiind eliberatoare: „Vrea să știe despre ce sunt melodiile, vrea ca toți cei care cântă pe ele să aibă idei din versuri pe care să le încorporeze în interpretare. Mi-a plăcut din acest motiv în mod deosebit.
detaliază Gilmour.
Albumul conține opt piese noi, împreună cu o reinterpretare frumoasă a piesei „Between Two Points” al Fraților Montgolfier și are lucrări de artă și fotografii ale renumitului artist Anton Corbijn.

Muzicienii care contribuie la album îi includ pe Guy Pratt și Tom Herbert la bas, Adam Betts, Steve Gadd și Steve DiStanislao la tobe, Rob Gentry și Roger Eno la clape și aranjamente de coarde și corale de Will Gardner. Piesa de titlu îl prezintă, de asemenea, pe regretatul claviaturist Pink Floyd, Richard Wright, piesa fiind înregistrată în 2007 într-un jam, într-un hambar din casa lui David.

Unele contribuții au apărut din streamurile live pe care Gilmour și familia le-au interpretat unui public global în timpul blocajelor din 2020 și 2021; Romany Gilmour cântă, inclusiv la harpă și apare ca vocea principală la „Between Two Points”. Gabriel Gilmour cântă, de asemenea părțile de backing vocals.

Imaginea de copertă a albumului, fotografiată și proiectată de Anton Corbijn, este inspirată de versurile scrise de Charlie Gilmour pentru ultima melodie a albumului, „Scattered”. Despre lucrul cu familia sa la „Luck and Strange”, David spune:
Polly și cu mine am scris împreună de peste treizeci de ani, iar streamurile live Von Trapped au arătat combinația grozavă dintre vocea lui Romany și cântatul la harpă, iar asta ne-a condus într-un sentiment de a renunța la o parte din trecutul de care m-am simțit legat, și că aș putea renunța la acele reguli, și aș putea face tot ce am vrut să facș iar asta a fost o bucurie.

Tracklist David Gilmour - Luck and Strange

  1. Black Cat
  2. Luck and Strange
  3. The Piper’s Call
  4. A Single Spark
  5. Vita Brevis
  6. Between Two Points - with Romany Gilmour
  7. Dark and Velvet Nights
  8. Sings
  9. Scattered
Albumul poate fi pre-comandat de pe site-ul oficial David Gilmour.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top