Vizaual, trupa este bine pusă la punct și întreg show-ul a fost pe mai multe niveluri, exact ca un musical, dar nu numai cu dans și muzică, ci și cu tot felul de ritualuri. De fapt, tot spectacolul este o lungă ceremonie, așa cum erau ele acum mult sute sau chiar mii de ani, pe vremea când popoarele nordice credeau încă în zeități. Costumele și instrumentele înțeleg că sunt reproduceri fidele după cele din din Epoca Bronzului specifică zonei de nord a Europei. Și chiar se vede acest lucru, vestimentația și scenografia sunt atent create pentru a da o senzație de realism cât mai puternică. În plus, scena a fost ornată și cu tot felul de alte elemente, dintre care cel mai bine se remarcau niște crenguțe pe care trupa le-a strâns chiar din Parcul Carol cu câteva ore înainte, astfel încât să fie totul proaspăt.
Cei trei membri fondatori, Christopher Juul, Kai Uwe Faust și Maria Franz au fost însoțiți pe scenă de mult mai mulți oameni, unii muzicieni, alții dansatori și dansatoare, care au luat parte la dansuri de toate felurile, inclusiv tribale, pre-ceștine, au pus în scenă bătălii, totul în peste două ore de spectacol. În ciuda frigului, mulți dintre ei au apărut pe scenă destul de dezgoliți și dezgolite (evident, nu au lipsit unele remarci din public, dar în general publicul a fost atent și s-a comportat bine) și au arătat mult profesionalism în ceea ce au interpretat. Atât muzical, cât și vizual, trupa are multe influențe păgâne, vikinge, nordice și multe dintre piesele lor sunt cântate în germană, engleză, latină, islandeză, iar runele sunt și ele prezente în diferite forme vizuale, chiar și pictate pe trupurile lor. Au cântat selecție de piese de pe cele trei albume Ofni din 2015, Futha din 2019 și Drif din 2022, toate apărute la Season of Mist.
Lumina a jucat un rol esențial, fiecare moment al spectacoluli a fost însoțit de diferite culori, de obscuritate sau de lumină puternică, dar și de foc în anumite etape. În public erau mulți fani îmbrăcați asemănător cu ei sau măcar pictați pe față cu diferite elemente tribale. A fost foarte multă lume, s-a stat și în tribune, dar și pe teren, în funcție de tipul biletului. Trupa a venit cu merchandise bogat, dar la prețuri destul de extravagante unele dintre produse. Totuși, este de înțeles, ținând cont de calitate. Dacă eșt fan al acestui tip de trupă și ești atent la detalii atunci îți dai seama că totul este gândit atent și e calitativ, atât pe scenă, cât și în ceea ce privește tricouri, hanorace, șepci, cd-uri. Organizatoric nu am ce să reproșez,nu au fost incidente, sunetul a fost excelent și la cozi s-a stat decent. Unii dintre fani au primit și un poster cuafișul concertului de la organizatori. La final, de pe scenă s-a auzit un multumesc.
Setlist Heilung :
- Opening Ceremony
- In Maidjan
- Alfadhirhaiti
- Asja
- Krigsgaldr
- Hakkerskaldyr
- Svanrand
- Tenet
- Traust
- Anoana
- Galgaldr
- Elddansurin
- Hamrer Hippyer
- Closing Ceremony