Videoproiectie Anathema in Live Metal Club

28 octombrie 2008
Marti 28 octombrie 2008 sunteti invitati la o videoproiectie cu formatia Anathema in Live Metal Club din Bucuresti. Intrarea se face incepand cu ora 19:00 si este libera.

Live Metal Club (program non-stop)
Telefon: +4 0762 945 631
Fax2mail: +4 031 817 24 87
Str. Nicolae Titulescu 171, sector 1, Bucuresti
(obiectiv asigurat de: COSEPA SECURITY - protectie si paza)
http://www.livemetal.uv.ro
http://www.myspace.com/clublivemetal


Anathema, una din cele mai proeminente trupe din scena doom/gothic, un adevarat fenomen muzical care a luat pe sus scena metalica britanica si care a impus un stil unic, urmat si copiat de multi altii. Anathema vine din Liverpool, fiind creatia fratilor Cavanagh, Danny si Jimmie.
In 1990, Anathema a scos primul lor demo "An illiad of woes", care a pus pe tapet potentialul trupei, indiferent de conditiile slabe in care s-a facut inregistrarea. In 1991, trupa realizeaza al 2lea demo "All faith is lost" si primul extras oficial "They Die". Aceste doua inregistrari au captat atentia Peaceville Records, renumiti pentru catalogul lor de trupe originale si inovatoare.

In 1992, Anathema scoate pe piata ceea ce avea sa devina clasic, "The crestfallen", un E.P. care a aratat, pentru prima oara, ceea ce putea Anathema face cu adevarat. Nu a fost o surpriza ca primul album "Serenades", a devenit un imens succes, un an mai tarziu. Cu piese de factura doom atmosferica si lirica introspectiva ce explora toate aspectele unui suflet intunecat, "Serenades" a fost un exercitiu de stil si arta muzicala pura. A urmat un mini disc, "Pentecost III" in 1995.

A urmat o noua schimbare, cu "Alternative 4? in 1998, un album care ar fi putut fi de debut, pt ca arata o noua fata Anathema. Se observa o noua gama de piese armonice, si totodata heavy, la care se adauga stralucitoarea voce a lui Vincent, toate multumita productiei extraordinare ce a oferit formatiei posibilitatea de a arata tot ce poate. Criticii au fost unanimi: "Alternative 4? a fost o bijuterie, un imn doom ce a ajuns la inimile tuturor metalistilor, indiferent de genurile preferate de fiecare.

In 1999, formatia sufera cateva modificari de componenta: cu un nou basist (Dave Pybus)si intoarcerea lui John Douglas, bateristul original. Odata cu aceste schimbari, trupa trece la alta casa de discuri Music for Nations. Anathema se indreapta spre Italia unde inregistreaza "Judgement", probabil cel mai bun album din istoria trupei. Defineste Anathema ca o forta de recunoscut pe un plan atat intunecat cat si visator si romantic. Totusi, formatia a reusit sa se reinventeze iar in 2001, cu ajutorul lui Lee Smith, un keyboardist care a mai lucrat cu trupa, apare "A fine day to exit". Acum Anathema abordeaza un stil mai modern, cu mai putine elemente clasice, dar care amesteca doomul cu progressivul, atingand un nivel de originalitate foarte greu de depasit. Dave Pybus iese din trupa si este inlocuit cu George Roberts, in timp ce se cauta un basist permanent. Pana in prezent, Anathema a mai lansat: 2 compilatii ce contin cele mai bune piese ale lor - Resonance 1 (2001) si Resonance 2 (2002), un album intitulat "A Natural Disaster" (2001), urmat de o serie de spectacole sustine de trupa; inregistrarile acestor concerte au furnizat material pentru lansarea DVD-ului "Were You There?" in 2004.

Membrii trupei intra in lumea internetului, descoperindu-i avantajele, si isi lanseaza noile piese prin intermediul propriului website pentru care fanii doneaza o suma de bani la alegere. In aceeasi perioada, trupa continua sa concerteze la diverse festivaluri (Fotografii concert Anathema de la Festivalul Artmania, realizand si un turneu al Marii Britanii alaturi de finlandezii de la HIM. Un album nou este programat pentru a fi inregistrat in toamna anului 2007.

La peste 15 ani de la inceputuri, membrii Anathema si-au adjudecat titlul de muzicieni foarte buni si au castigat devotamentul multor fani, impresionand criticii din toata lumea, si aducand elemente originale la fiecare album, evoluand, fara sa piarda spiritul initial sau scopul principal: sa creeze muzica ce va trece dincolo de urechi si care va atinge sufletul.