Therion aduce pe scena din Bucuresti vechiul stindard dacic Dracones

22 noiembrie 2010
THERION aduce pe scena de la Bucuresti un element inedit: integrarea in scenografia concertului a vechiului stindard dacic DRACONES!
Preocuparea trupei Therion pentru mitologiile diverselor popoare nu mai este de mult un secret pentru ascultatorii muzicii lor de pretutindeni, iar simbolistica dragonului este o tema centrala pentru trupa.

Dupa concertul clasic de la Bucuresti din 2006 care a fost o premiera europeana, Therion va aduce de data aceasta la Arenele Romane un element inedit, cu o semnificatie deosebita pentru fanii din Romania: prezenta pe scena si integrarea in scenografie a stravechiului stindard dacic DRACONES. Steagul este o copie fidela a vechiului stindard dacic, realizat de Asociatia Terra Dacica Aeterna pe baza descrierilor istorice si frescelor de pe Columna lui Traian (detalii in clipul video de pe http://www.terradacica.ro)

Stindardul dacilor reprezenta un dragon purtat in varful unei sulite, care scotea sunete infricosatoare atunci cand era purtat in lupta. El este figurat pe Columna lui Traian, iar romanii insisi i-au dat denumirea de draco sau dracones. Acest dragon era format prin ingemanarea a doua animale: capul de lup si trupul de sarpe (dragon, zmeu), care sintetizeaza in sine intregul simbolism zamolxian.
In "De la Zalmoxis la Gengis-Han" Mircea Eliade avanseaza o interpetare a acestui simbol (capitolul Dacii si lupii). Dupa N. Iorga, balaurul din steagul dacic nu e doar un simbol animalic, ci esenta credintei stramosesti, purtand semnificatia spirituala a celor doua elemente: lupul si sarpele-dragon.

Therion aduce astfel in atentia iubitorilor muzicii lor din Romania legatura dintre spiritualitatea straveche, arhetipala, a locului si mitologia nordica primordiala (cultul lycantropic la daci / lupul Fenrir la nordici, etc).

Promusic Prod. & Events si revista Maximum Rock prezinta a Sitra Ahra Toura in Romania, turneul de promovare a celui mai nou material discografic (intitulat "Sitra Ahra") semnat de suedezii de la Therion.

Reamintim ca, alaturi de Therion, pe scena amenajata special la Arenele Romane din Bucuresti, intr-un cort dotat cu instalatie de incalzire de mare putere, vor urca si suedezii de la Loch Vostock precum si norvegienii de la Leprous.

Program:
Doors open: 18.30
Meet & Greet / 19.30 - 19.45 (doar pentru biletele V.I.P.)!
Loch Vostok / 19:30 - 20:05
Changeover / 20:05 - 20:20
Leprous / 20:20 - 20:55
Changeover / 20:55 - 21:25
Therion / 21:25 - 23:25

Important:
Este interzis accesul cu aparate foto profesionale
Este interzis accesul cu aparate video de filmat.
Este interzis accesul cu aparate de inregistat audio.

Bilete:

Biletele se pot achizitiona din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro) la urmatoarele preturi:
85 lei - pana la data de 9 noiembrie 2010 - Sold Out.
95 lei - in perioada 10-21 noiembrie 2010
110 lei - in ziua concertului (22 noiembrie 2010). Se achizitioneaza NUMAI de la intrare.
125 lei VIP - Sold Out.

Amanunte: www.promusicprod.ro/therion.

Club Cage anunta:

Va asteptam luni, 22 noiembrie, dupa concertul Therion, pe str Nicolae Titulescu nr 171 pentru a sarbatori impreuna intoarcerea suedezilor in Romania, cu muzica buna si multe surprize. Intrarea este libera!