Noutăți și comunicate

PARADOGMATA se revoltă încă o dată cu un nou single: The Cleansing Flood

29 noiembrie 2023
PARADOGMATA se revoltă încă o dată cu un nou single: The Cleansing Flood
PARADOGMATA dezvăluie o altă melodie "ucigașă", direct din Norvegia, succedând single-urilor lor uimitoare Seven Curses For The Deathly Pale și The Seeds Of Greed. Aceste single-uri au prezentat perfect miezul sunetului trupei: un amestec de thrash palpitant și death metal, condus de critica socială fundamentală.

Astăzi, trupa revine cu o compoziție încă necruțătoare, dar captivantă. The Cleansing Flood spune o poveste despre un potop violent, care a spălat păcatele omenirii, a răscumpărat ceea ce s-a făcut și a întemeiat o lume nouă. PARADOGMATA își continuă narațiunea și creează o altă declarație de luptă împotriva corupției societății: „Acest cântec este încă o dată despre eforturile omenirii de a ne eradica pe noi înșine – de data aceasta prin topirea polilor – și marele potop care va veni să curețe lucrurile ”.

Din punct de vedere muzical, piesa rătăcește printr-un peisaj sonor grungy și zguduitor. Începând cu o linie groovy de bas, melodia se deschide rapid și prezintă un perete de sunet puternic în care partile vocale strălucesc peste groove-uri de chitară care induc moshpit-uri. Lucrurile se schimbă însă, pe măsură ce cei doi vocali intră într-un joc sinistru Jackyll & Hyde, deschizând astfel porțile de sânge pentru a dezlănțui potopul care dă numele piesei. Un fel de Alice in Chains intalneste Death Metal!
Pentru a sprijini această explozie de furie sub forma unei piese contondente, trupa a ales un vocalist invitat foarte special și explică de ce: „Acesta îl prezintă pe prietenul nostru Chris Hathcock de la The Reticent pe o voce curată, iar tipul chiar livrează bunurile! Influența sa vocală principală este Simen Hestnæs/Vortex of Arcturus/Borknagar/ex-Dimmu, așa cum va puteți da seama ! ”
Impresii audio-vizuale ale single-ului: https://www.youtube.com/watch?v=1XvkGa6BbdA
Dar asta nu e tot; există mai multă furie norvegiană: albumul Endetid de la PARADOGMATA va apărea în sfârșit pe 24 noiembrie! Titlul derivă din cuvântul norvegian pentru timpul sfârșitului, deoarece albumul descrie modul în care omenirea se îndepărtează de ea însăși, în timp ce nimeni nu intervine împotriva ei, iar viitorul planetei este incert. Acesta este laitmotivul albumului, alimentand un spectru vast de sunete thrash furtunoase, pasaje gânditoare și riff-uri tradiționale de heavy metal. Cu toate acestea, pe Endetid, PARADOGMATA a ales în mod clar o cale: „Metal pentru schizofrenici, haha. Ne plac acele melodii, deși noul material este mai ferm înrădăcinat în granița dintre thrash, death și black, dar totuși are abordarea noastră melodică ”.

Cu Endetid, trupa ne poartă într-o călătorie dramatică a cântecelor provocatoare care privesc în culisele societății. PARADOGMATA prezintă o afirmație clară: Indiferența și prea multă putere duc la cădere. - Merită lumea să ne aibă ca „alfa”? este întrebarea cu care ne va lăsa acest album.
Endetid a fost înregistrat la NordStern Studio cu Kenneth „Ahzari” Jorgensen (Beyond Man, Saligia) și C. Broholt (Katechon, Hellstorm, Infant Death) în iarna 2021/vara 2022 și mixat și masterizat de P.V. Leth-Olsen la Granraude Studio. Are vocea invitaților lui Robert Lowe (Candlemass, Solitude Aeturnus, Tyrant, Grief Collector) și Chris Hathcock (The Reticent, Xael), cu backing vocals de Magnus Helmersen (The Federation). Grafica și designul albumului au venit de la Remedy Art Design, care a lucrat și pentru Evergrey, Oceans of Slumber, Kamelot, Blood Red Throne, Amaranthe, The Crown, Hexed, Seventh Wonder, Maladie și The Midgard Project.
Obțineți acum Endetid de la PARADOGMATA prin https://orcd.co/endetid1 sau https://paradogmata.bandcamp.com/

Tracklist Endetid:
Endetidsbundet
The Seeds of Greed
Seven Curses for the Deathly Pale
The Cleansing Flood
Corrupt to Interrupt
Harrowing of Heaven
The Princes in the Tower
Certain Future
The Cleansing Flood (rough mix)
The Princes in the Tower (alt. version)

Despre Paradogmata

Grupul PARADOGMATA a fost format în 2018 în Trondheim, Norvegia, de chitaristul Per și basistul Svein. După un timp, Bo s-a alăturat la tobe și la începutul lui 2021 Frank (fostul The Embraced) s-a alăturat ca vocalist. De atunci trupa a luat amploare. Piesele actuale și sunetul trupei au evoluat către teritorii muzicale mai dure, mai agresive, iar în 2023 s-a alăturat și Wojciech la chitară, aducând și mai multă diversitate trupei.
PARADOGMATA cântă un amestec de heavy metal, death melodic și thrash american cu influențe de speed și black metal în mix. Cu toate acestea, accentul este pus pe lead-uri melodice, bas groovy și riff-uri. Trupa a fost inspirată inițial de trupe precum Maiden, Metallica, MSG, Motörhead și Megadeth. În zilele noastre se aud ecourile unor trupe precum Carcass, Edge of Sanity, Kreator, Sepultura, Death & At the Gates. Trupa creează un peisaj muzical în care ascultătorii pot evada și pot găsi ceva sincer și real: muzică care rămâne în mușchi și în memorie.
https://www.paradogmata.com/
https://paradogmata.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/paradogmata/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top