Noutăți și comunicate

Grohot a remasterizat primul material si il lanseaza intr-o editie fizica limitata

6 octombrie 2023
Grohot a remasterizat primul material si il lanseaza intr-o editie fizica limitata
Trupa Grohot relanseaza primul material, Creation ex Nihilo, in format fizic si digital. Acesta a beneficiat de o remasterizare facuta “in house” de catre liderul trupei, Robert Apostoliu.

CD-urile (intr-un tiraj limitat) pot fi comandate de la urmatorul link: https://delatitus.ro/magazin/cd-uri/cd-uri-trupe-romanesti/grohot-creatio-ex-nihilo/

Tracklist:
I - Il Separatio
II - Djin
III - Creatio ex Nihilo
IV - Noaptea Moroiului
V - Negru Voievod

Line-up-ul Creation ex Nihilo:
Robert Apostoliu – Guitar
Andone Bogdan – Vocals
Gabor Razvan – Bass, Drums

EP-ul “Creatio ex Nihilo” a fost remasterizat pentru lansarea fizica de Robert Apostoliu.

Artwork-ul a fost refacut de artistul grafic initial, Maria Zaharia, si reprezinta sursa initiala de inspiratie a trupei, raul Grohot.
Intr-un final am reusit sa-mi indeplinesc dorinta sa lansez primul material si in format fizic. Consider acest EP un milestone pentru trupa si reprezinta un moment cheie din viata mea personala cat si artistica. Este un material cu sentimente pure fata de genul black metal si introducerea mea in aceasta lume in care din ce in ce mai putini o inteleg.
a spus Robert Apostoliu.

Despre Grohot

Trupa Grohot s-a format in anul 2019 in orasul Comanesti, abordand un black metal classic in care se regasesc mici influente din intreaga paleta sonora a metalului extrem.

Primul material a fost lansat in 2021 intitulat “Creatio ex Nihilo” fiind conceput impreuna cu membrii initiali. Cu toate ca EP-ul a avut un feedback pozitiv in mediul underground, formula initiala s-a modificat, astfel ca in prezent a ramas un singur membru fondator, Apostoliu Robert. Acesta a reintregit trupa impreuna cu Octav (Akral Necrosis, Wormgod) si Naomi Simeria.

Grohot FB page - https://www.facebook.com/GrohotBandRO
Grohot Instagram page - https://www.instagram.com/grohotofficial/

Despre “Creatio ex Nihilo”
Trupa romanească Grohot lanseaza primul lor EP, "Creatio ex Nihilo". Formatia a dorit să incorporeze în aceasta lucrare o multitudine mituri si simboluri atat din folclorul romanesc, cat si din cultura universala.

Materialul discografic are ca titlu o piesa reprezentativa pentru estetica proiectului, "Creatio ex Nihilo", din latina "Creatie din nimic". Acest titlu este și o referinta la procesul creativ al materialului, deoarece membrii trupei au început cu un numar foarte limitat de echipament intr-o camera de apartament.

Estetica EP-ului este una întunecata, agresiva, cu putine momente de ragaz pana la reinceperea energiei brute. Piesele contin riff-uri tremolo și secvente cu influente de thrash metal cu un BPM ridicat, iar vocalele raman la fel de agresive pe toata durata materialului.

Albumul remasterizat se poate asculta aici:
Bandcamp: https://grohot.bandcamp.com/album/creatio-ex-nihilo
Pagina trupei de Youtube: https://youtu.be/jOypE-UaIb0


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top