Noutăți și comunicate

Concert KHORS, Mauna Sol si Vathos la Quantic in cadrul Q Fest

1 octombrie 2022
Concert KHORS, Mauna Sol si Vathos la Quantic in cadrul Q Fest
Trupele Khors, Mauna Sol și Vathos vor susține un concert în Club Quantic din București, sâmbătă, 1 octombrie 2022, în cadrul Qfest.


Informații despre prima zi de Qfest

Bilete:
- 55 lei - acces general - presale – până pe 30.09.2022 inclusiv -> https://bit.ly/3RQHNUi
- 70 lei - acces general - doar în ziua evenimentului - 1.10.2022 online și la intrare

KHORS (Black Metal) / (UKR -Harkov)

KHORS este una dintre cele mai importante trupe originare din Ucraina. Muzicieni cu experiență din scena metal underground ucraineană au creat trupa în august 2004 la Harkov.

Primii pași ai muzicienilor s-au reflectat pe albumul lor de debut „The Flame of Eternity's Decline”, care a fost lansat de casa de discuri ucraineană Oriana Music în primăvara anului 2005. Prima ediție s-a epuizat în câteva luni. Din punct de vedere muzical, trupa a interpretat un Atmospheric Pagan Black Metal cu tempo mediu. Mai târziu, împreună cu munca la al doilea album, trupa a început concertele live.

Cel de-al doilea album, „Cold”, a fost lansat de Oriana Music la sfârșitul anului 2006, unde trupa și-a dezvăluit latura mai melodică. Albumul a primit multe recenzii pozitive și a fost ulterior lansat într-o versiune exclusivă de vinil.

Al treilea album, „Misticism”, a devenit cel mai semnificativ pentru KHORS. Practic a împărțit drumul muzical al trupei în înainte și după. Odată cu al treilea album, trupa și-a schimbat casa de discuri în American Paragon Records și a devenit mai cunoscută în întreaga lume. Albumul a câștigat o mulțime de recenzii pozitive în sute de mass-media specializate din acea vreme. Muzica a dezvăluit o formă și mai atmosferică și melodică a Dark Heathen Metal.

Cel de-al patrulea album, „Return To Abandoned”, a condus KHORS la nivel internațional. Acest album a fost considerat unul dintre cele mai bune albume din gen, iar trupa a primit un sprijin și o promovare și mai mare datorită Paragon Records și unei ediții exclusive de vinil a albumului de către legendara Osmose Productions. În acel moment, trupa a început să apară și să cânte la festivalurile europene.

Cu cel de-al cincilea album, „Wisdom of Centuries”, trupa a semnat un contract cu renumita casă majoră Candlelight Records. „Wisdom of Centuries” a devenit primul album al trupei interpretat în limba maternă.

Lansat în 2015, al șaselea album full-length „Night Falls Onto the Fronts of Ours” întărește și mai mult poziția trupei pe scena europeană și devine limitat în câteva luni.

În prezent, KHORS este una dintre cele mai cunoscute și una dintre cele mai recunoscute trupe de metal ucrainene din afara țării. Trupa are arsenalul său de șase albume de lungă durată, DVD-uri, albume live și EP-uri, lansate în diferite formate pe case de discuri cunoscute din industria metalului. În 2020, un nou, al șaptelea album de lungă durată al trupei este pregătit pentru lansare, care va marca o nouă eră a KHORS. Trupa continuă să crească și să evolueze cu fiecare nou album și fiecare nou spectacol.

KHORS a participat la festivaluri precum Motocultor (Franța), Kilkim Žaibu (Lituania), Ragnard Rock (Franța), OST (România), Dark Troll (Germania), Gothoom (Slovacia), Aurora Infernalis (Olanda), Hell Fast Attack (Cehia), Metal Head's Mission (Ucraina), Oskorei (Ucraina), Carpathian Alliance (Ucraina). Geografia largă a spectacolelor live se extinde în aproape toate țările europene



MAUNA SOL – [Atmospheric Black Metal] / [RO - Brasov]

Mauna Sol își are originile într-un proiect instrumental cu influențe black metal, inițiat în primăvara anului 2016, de chitaristul Marius Licu, membru al trupei The Thirteenth Sun, din Brașov, România.

Proiectul a fost dat deoparte până în 2019, când, pe baza unor nuvele scrise de George Costan, care va deveni în cele din urmă vocalistul trupei, un nou concept a luat contur. Acest nou concept a ajuns redefinește muzica deja scrisă, materialul devenind strâns legat de una dintre povești, descriind suferințele unui om care alege schitul în loc de o viață confortabilă.

În iarna lui 2019, cu cooptarea lui George Costan (voce), Ionuț Cățeanu (chitară bas) și doi foști membri ai Protonyk, chitaristul Bogdan Itu și bateristul Andrei Rențea (Pedestrians și Ego Store), s-a născut Mauna Sol, proiectul original devenind o trupă completă.



VATHOS – [Atmospheric Black Metal] / [RO - Bucuresti]

Váthos a început activitatea în toamna lui 2017, la București. Formația actuală: Radu (voce), Alex (chitară), Ducu (chitară), Dany (chitară-bas), Gigi (tobe).

Perioada de evoluție a stilului lor cu elemente din stilul post-black atmosferic, death metal melodic cu o influență diversă a sub-genurilor din partea extremă a muzicii, au rezultat într-un amestec de melodicitate și agresivitate pe măsură ce încep să-și definească propriul sunet într-un interval scurt de timp.


Reguli si acces la eveniment

  • * Accesul copiilor cu vârsta de până la 7 ani inclusiv este gratuită dacă sunt însoțiți de un părinte care deține un bilet valabil de acces. Recomandam utilizarea castilor de protectie fonica pentru copii.
  • Accesul copiilor cu vârsta de până la 16 ani inclusiv este permisa in baza unui bilet valabil si dacă sunt însoțiți de un părinte care deține un bilet valabil de acces.
  • Accesul minorilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani este permisa in baza unui bilet valabil de acces.
  • Minorilor le este interzisă servirea şi consumul de băuturi alcoolice.
  • Este permis accesul cu animale de companie cu condiția respectării regulamentului privind animalele de companie în spațiul public (animalele vor fi ținute în lesă, câinii de talie mare sau rase agresive obligatoriu poartă botniță etc.).
  • Ai grija de bunurile tale! Organizatorii/producătorii nu sunt responsabili pentru bunurile participanţilor ori pentru eventuale pagube produse.
  • Pe durata evenimentului se vor realiza înregistrări audio şi video, care vor fi folosite ulterior pe platformele de social media ale noastre și ale partenerilor, iar unele pot conține, aleatoriu, imaginea sau vocea persoanelor din public. Participarea la eveniment reprezintă acordul implicit pentru folosirea lor în aceste scopuri.
  • Pe durata evenimentului pot fi folosite lumini cu efect stroboscopic, care cresc riscul declansarii crizelor de epilepsie. Recomandam persoanelor afectate de aceasta conditie sa evite participarea.
  • Evenimentul poate suferi modificari in functie de condiţiile meteorologice.
  • Organizatorii îşi rezervă dreptul de a solicita acte care dovedesc varsta participantilor minori.
  • Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica regulamentul în conformitate cu prevederile aflate în vigoare.
  • Contravaloarea biletelor de acces nu poate fi returnata.
  • Pentru buna desfasurare a evenimentului, organizatorii isi rezerva dreptul de a interzice accesul persoanelor care nu respecta regulile de acces.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top