Monarchy a inceput pre-productia noului album

23 septembrie 2013
Luni, 23 septembrie 2013, trupa Monarchy a început pre-producția noului album de studio alături de producătorul casei de discuri Scorp Music din Germania, aflat la București pentru o săptămână. Monarchy a câștigat în luna ianuarie concursul organizat de revista germană Legacy, după ce în etapa finală a primit nota maximă de la toți membrii juriului alcătuit din reprezentanții sponsorilor.

Concursul care s-a desfășurat pe parcursul a aproximativ trei luni a inclus peste 50 de trupe inițial, majoritatea din scena de metal germană. Datorită fanilor care au votat-o și a juriului care i-a apreciat muzica, Monarchy a reușit să câștige acest concurs aflat la cea de-a șaptea ediție, fiind, de altfel, și singura trupă românească participantă.

De la sfârșitul lunii ianuarie trupa a trecut din nou prin câteva schimbări de componență, nucleul format din Dragoș Crețu (voce), Iulian Rob (chitară) și Marian Leușteanu (bass) rămânând însă neschimbat.

Deși stilul de bază a rămas metalul progresiv, noile compoziții ating inclusiv sonorități industrial, dubstep, electro și metalcore. Toate piesele urmează să fie șlefuite în procesul de pre-producție în cursul acestei săptămâni.

Monarchy va înregistra albumul în Germania, managerul casei de discuri plănuind să trimită apoi materialul în Statele Unite pentru a fi masterizat la celebrul studio Sterling Sound din New York pe unde au trecut inclusiv nume precum Metallica sau Dream Theater.

Lansarea noului album va avea loc în primăvara anului viitor.