Ghost Fest 2012 la baza cetatii Rasnov

13 - 14 iulie 2012
In perioada de 13 - 14 iulie 2012 Cavalleria Events va invita la Ghost Fest, un nou eveniment intercultural ce-si propune să adune spectatori și formații de valoare într-un cadru natural, îndepărtat de marile orașe, unde toți participanții să se delecteze doar cu muzica de calitate, activități culturale, ecologice, la poalele muntilor in mijlocul naturii, pe terenul de biathlon de la baza cetatii Rasnov.

Ghost Fest 2012 se adreseaza iubitorilor naturii in general si celor care indragesc muntele in special. Evenimentul se desfasoara pe 13 si 14 iulie pe terenul de biatlon de la baza Cetatii Rasnov. Festivalul va include, pe langa concerte, ateliere de arte si mestesuguri, expozitii de pictura, fotografie & arta traditionala si activitati recreative.

Camparea, in campingul adiacent zonei de desfasurarea a festivalului este gratuita pentru detinatorii de bilet, in limita locurilor disponibile.

Noi trupe confirmate la Ghost Fest :

Constantenii de la White Walls raspund 'prezent' la apelul Ghost. Trupa formata din
Alexandru-Eduard Dascalu - chitara, Eugen Brudaru - voce, Serban-Ionut Georgescu - bass si Marian Mihaila - tobe ocupa un loc din ce mai important pe scena progressive metal din Romania și chiar din Europa. White Walls sunt prima trupa din tara noastra invitata la prestigiosul festival dedicat muzicii progresive ProgPower Europe, unde au cantat in Octombrie 2011, in cadrul turneului lor european "Mad Man Circus European Tour 2011", ce a trecut prin Romania, Polonia, Ungaria, Austria, Germania, si Olanda.

Shattered Hope (Grecia) ajunge prima oara in Romania tot pe scena Ghost Fest. Trupa s-a infiintat in 2002 si se bucură de popularitate in randul iubitorilor de doom atmospheric. Pe scena Ghost Fest ajunge si Abstract Rapture (Luxemburg), o trupa de thrash cu influente death.

Line up-ul evenimentului este intregit de formatiile autohtone: Laonliness (Brasov), QuantiQ (Brasov) si Wilder (Targoviste).



PROGRAM


LINE-UP

Cvintetul spaniol Trobar de Morte imbina sunetele celtice si folk cu avangardismul goticului atmosferic, oferind publicului un show spectaculos si plin de culoare, aflat la granita dintre muzica si teatru.

Duoul maghiar The Moon & the Night Spirit invaluie misticismul antic intr-o atmosfera onirica. Formatia si-a gasit identitatea in zona folk-pagan, activeaza din 2003, a lansat patru materiale audio si a fost descrisa drept "aducatoarea unui suflu nou" pe acest segment

Leafblade, imbina sonoritatile rock, cu elemente medievale, folk si progresiv intr-un melanj viguros si melodic cu rezonante tamaduitoare. Formatia a lansat primul album, "Beyond, Beyond" in 2009, iar in decursul acestui an va iesi pe piata cel de al doilea material discografic, "Portrait".

Secrets of the Moon (Germania) activeaza pe scena black metal din anul 1995 si a sustinut concerte la festivaluri de referinta, precum Summer Breeze Open Air (Germania) sau Hellfest (Franta). Trupa are propriul registru stilistic si un sound inimitabil, ce o detaseaza de celelalte formatii de gen. In luna martie trupa a lansat albumul "Seven Bells, " pe care critica de specialitate din Germania il considera un "liant intre estetica blackului clasic si mijloacele inovatoare de exprimare."

Sunset In The 12th House (RO) sunt un alt nume care sporeste caracterul divers si neconventional al evenimentului. Sol Faur si Hupogrammos, cunoscuti publicului pentru aparitiile cu Dordeduh, aduc la Ghost Fest cel mai nou proiect al lor. Este vorba de "o noua abordare stilistica, concretizata printr-un post rock experimental, cu accente psihedelice si ezoterice." Componenta formatiei este urmatoarea: Hupogrammos (chitara si voce), Sol Faur (chitara), Mihai Moldoveanu - (bass), Sergio Ponti (tobe)

Allerseelen (Austria) ajunge în premiera în Romania la Ghost Fest 2012. Formatia activeaza înca din 1989 în zona folkului industrial, fiind cotata ca un promoter de marca al genului. Bazele trupei au fost puse de scriitorul Gerhard Hallstatt, bine-cunoscut în zona literaturii ce exploreaza aspecte ezoterice ale culturii Europene. În cei peste 23 ani de cariera, trupa a lansat peste 15 produse discografice.

Trei parale (RO) grupeaza tineri oraseni atrasi de muzicile vechi specifice perimetrului carpatic. Repertoriul Trei Parale are un pitoresc aparte, fiind format exclusiv din melodii traditionale. Forma de prezentare variaza, de la redari foarte scrupuloase pana la interpretari cat se poate de libere. Grupul foloseste instrumente vechi aproape disparute in mediul traditional si total neglijate in lumea contemporana urbana: diverse fluiere (fluierul ciobanesc, cavalul, fluierul faradop, fluierul gemanat, tilinca), cobza, viela, dramba, diverse instrumente de percutie (toba, vuva, daireaua si bendirul).

Whispering Woods (RO) a luat fiinta in 2008 si activeaza in zona rockului simfonic, cu elemente goth si doom, fiind pe scurt o trupa pe gustul iubitorilor de muzica atmosferica. Prestatiile sale live a fost descrise ca: "un amestec plapand, dar rasunator, magic si puternic de sonoritati metal cu solouri de voce si flaut." Pentru recitalul de pe scena Ghost, Whispering Woods pregateste, potrivit chitaristului Doru Cailean: "un spectacol feeric ce va imbina perfect metalul simfonic cu aerul cetatii Rasnov."

EchO (Italia) activeaza din 2007 si si-a gasit identitatea in zona doom-ului cu influente psihedelice. Primul lor album, "Devoid of Illusions" a fost lansat la finalul anului trecut si a consolidat pozitia formatiei pe piata de profil. In componenta Antonio Cantarin - voce, Mauro Ragnoli - chitara, Simone Saccheri - chitara, Simone Mutolo - pian si clape, Agostino Bellini - bass si Paolo Copeta - tobe, EchO promite la Rasnov un recital dinamic, care ii va tine in priza pe cei prezenti. Acesta va fi primul concert al trupei in afara granitelor Italiei.