Noutăți și comunicate

Where Purgatory Ends - expozitie Costin Chioreanu in cadrul DBE3

23 februarie 2011
Where Purgatory Ends - expozitie Costin Chioreanu in cadrul DBE3
DonisArt anunta cu bucurie participarea la Dark Bombastic Evening 3 a unui talentat artist, masterand in arte decorative si design, dar si un muzician respectat in Underground-ul Metalic / Ambient autohton...

"Be what you will, you nameless Beyond - as long as this self of mine stays true to me... Be what you will, as long as I can take my Self with me. Externals are only the varnish on a man: I am my own Heaven and Hell."
Friedrich Schiller's - "The Robbers" play (1781)


Where Purgatory Ends

Este o poveste plina de metafore, transpusa in lucrari grafice de catre artistul de origine romana Costin Chioreanu, cunoscut mai ales pentru creatiile sale de grafica si design (Twilight 13 Media) din zona de ilustratie a produselor muzicale (Ulver, Aura Noir, Mayhem, Absu, Grave, Ava Inferi, Centinex, Destroyer666), precum si colaborarile sale pe plan muzical cu nume importante ale scenei Underground romanesti (Nightpray, Mediocracy, Cap De Craniu, Protest Urban, Kandaon, My Shadow, Deviant, Subway Night Orchestra). Sub numele de "Where Purgatory Ends" va fi prezentata, in premiera, o expozitie de grafica ce va putea fi vizitata in Spatiile RYMA, din cadrul Cetatii Alba Iulia, pe intreg parcursul festivalului Dark Bombastic Evening 3 (19-20 august 2011). Expozitia va avea si un soundtrack, compus si inregistrat chiar de catre artist, special pentru acest eveniment.


"Nu am ajuns niciodata la stele, nici nu am iesit vreodata din atmosfera terestra. Nu am fost in adancul pamantului sa vad ca acolo tot pamant este sau domneste o alta lume, nu am fost la mii de metri adancime sa vad daca nu cumva pot respira, lasandu-mi plamanii sa fie invadati de apa. Aproape tot ce stiu mi-a fost spus. Certitudinile, fie ele in formare sau nu, se afla aproape de mine, cel care sta sub invelisul de carne si oase, cel fara nume, forma sau numar de ordine.
Vad intreaga viata ca pe o mica parte a unei lungi calatorii. Calatoria aceasta nu are legatura cu forma, nici cu starea de agregare, nici macar cu pragurile care trebuiesc trecute.
Nu stiu daca este asa, in vreme ce nimeni in jurul meu nu-mi poate confirma ideile sau dovedi contrariul. Tot ce stiu este ca acest gand ma face sa fiu ceea ce sunt, iar toti cei din jurul meu nutresc, fie ascuns ori nu, o adevarata pasiune fata de ce ar fi dincolo de moarte sau inainte de viata. Unii si-au regasit raspunsurile mai usor, eu am ales sa le mai caut.
'Where Purgatory Ends' este un nume ironic, pentru ca este clar ca nu am de unde sa am habar cum va arata sfarsitul drumului, sau daca el se termina vreodata.
Asadar, sper ca multi dintre cei ce vor veni sa vada lucrarile sau sa asculte muzica vor aprecia aceasta intamplare artistica ca pe o celebrare a drumului nostru in si catre devenire".

Costin Chioreanu
Februarie 2011


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top