Noutăți și comunicate

Vlad Tepes revine la viata la Rockstadt Extreme Fest

30 iulie 2013
Vlad Tepes revine la viata la Rockstadt Extreme Fest
Melanjul dintre muzică și cultură continuă la Rockstadt Extreme Fest printr-un seminar ce aduce în prim plan un personaj legendar. Domnitorul Å¢ării Românești, Vlad Å¢epeș, prinde viață la Rockstadt Extreme Fest prin intermediul lucrărilor literare cu caracter istoric pe care le va aduce în fața spectatorilor reputatul autor Vasile Lupașc.

Acesta va fi prezent la festival cu proiectul "Povești din vremea lui Vlad Vodă Å¢epeș", un proiect ce reconstituie adevărul istoric și care cuprinde următoarele lucrări: cartea "Răstignit Între Cruci" - ajunsă la a șasea ediție și adesea recomandată de profesori pentru programa opțională, varianta în limba engleză a lucrării "The Engraved Chest of Time" și cărțile audio "Furia Zimbrului" (lectura Marcel Iureș - Mircea Albulescu),  "Străjeri la porțile raiului" (lectura Mircea Albulescu)  și  "Prin Iadul Tătarilor" (lectura Marcel Iureș).

Despre pasiune pentru scris și pentru reconstituirea adevărului istoric autorul declară: "Pasiunea pentru scris s-a născut din pasiunea pentru Vlad Tepeș. De când mă știu am vrut să știu totul despre el. Îmi desenam portrete în cărbune  ale voievodului și mi le atârnam pe perete. Căutam tot ce era scris despre Vlad și țin minte ce dezamăgire fantastică am trăit când am citit bazaconia lui Bram Stocker! (...) Am decis să scriu eu o carte despre subiectul atât de drag românilor. Deja aveam o teză de licență cu tema Vlad Å¢epeș care era apreciată și despre care mi se sugerase că ar fi bine să fie publicată. Am ales însă, să vorbesc despre viața sa tumultoasă într-un roman istoric pentru a depăși sfera de interes a istoricilor și a ajunge la marele public."

Din fericire, reacțiile după primul volum al romanului "Răstignit Între Cruci" au fost extrem de încurajatoare: la numai un an de la lansare, cartea dăduse deja naștere operei rock Vlad Å¢epeș, pusă în scenă de Trooper și unui spectacol de teatru absolut fascinant, din distribuția căruia au făcut parte printre alții Mircea Albulescu și  Ion Haiduc.

Despre colaborarea cu aceste nume prestigioase Vasile Lupașc spune: "sunt de două ori norocos pentru că mi s-a dat ușurința de a vedea istorii trăite  demult, de a le așterne pe hârtie și de a le da altora. Așa s-au născut cărțile mele, așa s-au născut colaborările cu  domnii Marcel Iureș și Mircea Albulescu, oameni care mi-au influențat  viața."



 
Rockstadt Extreme Fest va avea loc în perioada 29-31 august 2013 la Râșnov, iar perimetrul festivalului va fi situat lângă baza olimpică de sărituri și biatlon (Str Ion Luca Caragiale).

Line-up-ul Rockstadt Extreme Fest este următorul:  

Joi 29 august:
TROOPER (România)
GOTHIC  (România)
ABIGAIL (România)
ROADKILLSODA (România)
DAYS OF CONFUSION (România)
GOODBYE TO GRAVITY (România)
NEGATIVE CORE PROJECT (România)

Vineri 30 august:
GOJIRA (Franța)
NAPALM DEATH (Marea Britanie)
DECAPITATED (Polonia)
LAST HOPE (Bulgaria)
CARACH ANGREN (Olanda)
BUCOVINA (România)
CODE RED (România)
FALSE REALITY (România)

Sâmbătă 31 august

PRIMORDIAL (Irlanda)
SEPTICFLESH (Grecia)
TEXTURES (Olanda)
KROW (Brazilia)
INDIAN FALL (România)
SPIRITUAL RAVISHMENT (România)
ABNORMYNDEFFECT (Republica Moldova)
DELIVER THE GOD (România)

Spotul oficial al festivalului poate fi urmărit mai jos:
 http://youtu.be/pZy1Saovdhw

Spațiul de campare va fi disponibil pentru toți deținătorii de bilet. Accesul în camping este permis în baza unui voucher de campare, care se obține gratuit, prin completarea formularului disponibil pe site-ul oficial al festivalului: http://www.rockstadtextremefest.ro.

Pentru Rockstadt Extreme Fest sunt disponibile bilete și abonamente, după cum urmează:
Categoria VIP Backstage (acces în culise, întâlnire și poză cu artiștii preferați, autografe, abonament pentru ediția din 2014 a festivalului) - 150 lei

Acces general:
Până pe 17 august
Abonamente - 70 lei
Bilete per zi - 50 lei

Perioada 18.08. - 30.08.2013 și la locație, pe durata festivalului:
Abonamente - 100 lei
Bilete per zi - 65 lei


Toate categoriile de biletele pentru Rockstadt Extreme Fest se găsesc în rețeaua BILETOO. Punctele de vânzare se află la Unirea ShoppingCenter (parter,  intrarea de lângă McDonald's), Librăriile Adevărul și Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Național al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe: Biletoo.ro, BLT.ro, MyTicket.ro, Eventim.ro, IaBilet.ro  și Metalhead.ro/bilete.

Copii cu vârsta sub 6 ani nu plătesc bilet de intrare. Peste această vârstă prețul biletului se plătește integral.
Pentru mai multe informații vizitați: http://www.rockstadtextremefest.ro/ și urmăriți pagina de Facebook a evenimentului.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top