Noutăți și comunicate

Turneul Celelalte Cuvinte 30 ani ajunge si la Bucuresti

8 decembrie 2011
Turneul Celelalte Cuvinte 30 ani ajunge si la Bucuresti
Joi, 8 decembrie 2011, sunteti invitati la Sala Palatului pentru un concert extraordinar Celelalte Cuvinte - 30 de ani, incepand cu orele 20:00.

Prima etapă a turneului "Celelalte Cuvinte - 30 de ani" s-a încheiat. Ardealul a primit cu brațele deschise trupa Celelalte Cuvinte. Oradea, Cluj, Sibiu, Timișoara și Reșița au cântat strofă cu strofă cântece adunate din 30 de ani de rock autentic, de muzică fără compromisuri. În această săptămână, turneul "Celelalte Cuvinte - 30 de ani" ajunge la Constanța și Galați.

Turneul a debutat la Oradea, pe 4 noiembrie, sub semnul emoțiilor puternice, atât de partea trupei, cât și a fanilor. Au urmat Cluj, Sibiu, Timișoara și Reșița. Peste tot, fanii Celelalte Cuvinte au umplut până la refuz cluburile și au sărbătorit alături de Călin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan, Tiberiu Pop și Ovidiu Roșu. Publicul a venit să asculte și să cânte hiturile rock mult iubite. Publicul din fiecare oraș a cântat "La mulți ani" trupei, în repetate rânduri, mulțumind pentru cei 30 de ani de Celelalte Cuvinte.

Concertele din turneu sunt însoțite de proiecții video cu imagini rare surprinse de-a lungul călătoriei de 30 de ani de muzică. În premieră națională, trupa prezintă lucrarea rock Oglinda, compusă din șase părți, cu o durată de 20 de minute.

Turneul continuă în această săptămână la Constanța (vineri, 18 noiembrie 2011, Heaven's Hell) și la Galați (sâmbătă, 19 noiembrie 2011, Club Zodiar), oraș în care trupa Celelalte Cuvinte ajunge pentru prima dată.

De 30 de ani împreună, Celelalte Cuvinte este una dintre cele mai longevive trupe rock din România. Păstrându-și, de-a lungul timpului, atât componența cât și stilul, Celelalte Cuvinte a devenit o trupă-legendă a rockului românesc, cu o identitate aparte. Sonoritățile muzicale Celelalte Cuvinte sunt identificate imediat de orice fan. Niciodată comercialul nu a fost un criteriu de creație sau interpretare în cazul de față.

Istoria trupei pornește încă din 1976, de la Oradea, unde, la Liceul "Emanuil Gojdu", Marcel Breazu, Leontin Iovan și Călin Pop formau grupul școlii, sub numele de "Sonic". Încă din perioada liceului, trupa îi avea în componență pe trei dintre cei care sunt în continuare membri Celelalte Cuvinte - Marcel Breazu (bas, voce secundară), Leontin Iovan (percuție) și Călin Pop (voce, chitară). Au dat toți admitere la facultate în Timișoara, în ideea de a continua activitatea muzicală într-un oraș mult mai receptiv față de fenomenul rock.

La propunerea lui Marcel Breazu și cu contribuția lui Călin Pop, numele de Sonic a fost schimbat în CELELALTE CUVINTE: "Cuvintele pe care le rostim ni se par prea puține pentru a exprima ceea ce simțim". În aceeași perioadă, trupa și-a lărgit componența cu doi membri - Ovidiu Roșu (inginer de sunet) și Radu Manafu (chitară, voce secundară), ambii originari din Turnu Severin.

Pe 13 decembrie 1981, în calitate de trupă a Casei Studenților din Timișoara, Celelalte Cuvinte a susținut primul concert în "sala festivă" a acesteia. Evenimentul a fost considerat actul oficial de naștere a trupei.

În 2011 Celelalte Cuvinte celebreaza 30 de ani de muzică prin turneul "Celelalte Cuvinte - 30 de ani".

Următoarele date ale turneului sunt:

18 noiembrie 2011, Constanța - Heaven's Hell
19 noiembrie 2011, Galați - Zodiar
25 noiembrie 2011, Buzău - Cafeneaua Artiștilor
26 noiembrie 2011, Iași - Club Hand
2 decembrie 2011, Brașov - Centrul Cultural Reduta
3 decembrie 2011, Târgoviște - La Scriitori
8 decembrie 2011, Bucuresti - Sala Palatului.

Biletele se găsesc în cluburi si in Rețeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărturești și on-line pe http://www.eventim.ro.

Un eveniment prezentat de Mișcarea de rezistență și susținut de Farmexpert.
Parteneri: Proges, News Outdoor România, Hotel Răzvan București, Bubu Booking House.
Recomandat de Rock FM.
Parteneri media: Jurnalul Național, Ring, Åžapte Seri, Zile și Nopți, Metalhead, Realitatea.net, Best Music, Maximum Rock, Metalfan, Port.ro, Metropotam.ro, Iconcert.ro, VoxPublica


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top