Noutăți și comunicate

Trupele Skalmold si Windrose deschid concertul Eluveitie in Club Colectiv

25 noiembrie 2014
Trupele Skalmold si Windrose deschid concertul Eluveitie in Club Colectiv
Luni, 16 februarie 2015, in cadrul concertului Eluveitie din Club Colectiv vor sustine recitaluri doua opening-act-uri de exceptie. Este vorba despre formatiile Skalmöld, din Islanda, si Wind Rose, din Italia! Cele doua reprezinta trupe de interes pentru publicul din Romania, pasionat atat de power-prog-ul profesat de Windrose, cat si de viking-folk metalul dur, al caror exponenti sunt Skalmöld.



Skalmöld

Formatia islandeza de viking metal este foarte iubita in Romania si a mai vizitat in trecut tara noastra. Grupul a fost intemeiat in 2009, in Reykjavík, iar numele acestuia se refera la o perioada intunecata din istoria Islandei, "Veacul Sabiilor", cand tara s-a confruntat cu un razboi civil pustiitor.

In scurt timp, trupa s-a remarcat ca una de referinta pe scena internationala de gen si a scos primul disc, "Baldur", in 2010. Combinatia unica intre muzica traditionala din Islanda, metal, folclor nordic si mitologie islandeza propulseaza trupa in topul celor mai originale produse ale ultimilor ani.

Pana acum, Skálmöld a lansat 4 discuri, toate fiind foarte bine primite atat de fani cat si de critica de specialitate. Cel mai recent material a aparut chiar luna aceasta, in noiembrie, via Napalm Records, si se numeste "Með vættum"!

Discul a fost intens laudat de colegii de breasla ai trupei, printre care artisti din formatia Kiss (Bruce Kulick), Finntroll (Mikael "Routa" Karlbom) sau Alestorm (Gareth Murdock).

Kulick a comparat albumul cu o locomotiva care alearga cu salbaticie pe sine, numindu-l o "masinarie rock formidabila". Karlbom a tinut sa felicite trupa pentru unicitatea sa iar Murdock nu s-a putut opri din uimire: "este un album foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte bun!".

Din fericire, publicul din Romania va avea ocazia sa testeze pe pielea lui acest material, convingandu-se ca artistii citati au dreptate!

Discografie
- 2010: Baldur
- 2012: Börn Loka
- 2013: Skálmöld og Sinfóniuhljómsveit Íslands
- 2014: Með vættum

Componenta
- Björgvin Sigurðsson - voce, chitara
- Baldur Ragnarsson - chitara, voce
- Snæbjörn Ragnarsson - bas
- Þráinn Árni Baldvinsson - chitara
- Gunnar Ben - clape, oboi, voce
- Jón Geir Jóhannsson - tobe, voce



Windrose

Formatia a luat nastere in Italia in anul 2009 si a fost, inca de la inceput, adepta power-metalului, cu influente din progressive si symphonic. In 2012, grupul lanseaza primul Lp, "Shadows Over Lothadruin", care se bucura de recenzii pozitive.

Materialul a fost produs de Cristiano Bertocchi, iar de artwork s-a ocupat Felipe Machado Franco, cunoscut pentru copertele realizate pentru discuri semnate Rhapsody of Fire, Blind Guardian si multi altii.

Pentru 2015, italienii pregatesc un nou disc, care va fi lansat in cursul lunii februarie, via Scarlet Records.

Discografie
- Shadows Over Lothadruin - 2012
- Wardens of the West Wind - Tbr 2015

Componenta
- Francesco Cavalieri - voce
- Claudio Falconcini - chitara
- Dan Visconti - tobe
- Federico Meranda - clape
- Cristiano Bertocchi - bas



Programul concertului va fi anuntat in perioada urmatoare!

Incepand cu vineri, 21 noiembrie 2014 si pana vinerea urmatoare, 28 noiembrie 2014, rockerii si metalistii au parte de un eveniment special, numit "Black Friday All Week", in care beneficiaza de reduceri semnificative si de preturi promotionale la biletele la concertul Eluveitie, de pe 16 februarie 2014, si la Romanian Rock Meeting, de pe 15 mai 2015.

Pe parcursul intregii saptamani, fanii trupelor, si nu numai, vor avea ocazia unica de a-si procura bilete la preturile speciale de 60 = 50 lei (11, 5 euro) pentru concertul Eluveitie si 78 = 65 lei (14, 5 euro) pentru Romanian Rock Meeting (Blind Guardian + etc).
Biletele promotionale pot fi procurate fie de la sediul Promusic Events si Maximum Rock de pe strada Traian Demetrescu 3, sector 3, Bucuresti, fie via Pay Pal.

Dupa ce ati efectual plata pe adresa dvs. veti primi, in maxim 12 ore, o confirmare a plati pentru biletele achizitionate. Va rugam sa va verificati si casuta de Spam.

Important! Biletele achizitionate prin PayPal vor fi ridicare in ziua evenimentului, de la punctul special amenajat la intrare, sau la cerere cu maxim 10 zile inainte de eveniment de la sediul Promusic Events & Maximum Rock, pe baza unui act de identitate.


Evenimente recomandate

Top