Noutăți și comunicate

Trupele Katatonia si Pain of Salvation sunt confirmate la ARTmania Festival Sibiu 2016

10 martie 2016
In weekendul 29-30 iulie 2016 ARTmania Festival Sibiu scrie o noua pagina in istoria evenimentelor rock si anunta in premiera pe scena din Piata Mare Katatonia pentru vineri si Pain of Salvation pentru sambata.



(1) Trupele_Katatonia_si_Pain_of_S_lVWOXenXq.jpeg

Katatonia revine in Romania, in premiera pe scena ARTmania Festival, vineri, 29 iulie. Suedezii vor lansa albumul de studio cu numarul 10, intitulat “The Fall Of Hearts”, pe 20 mai 2016. Despre acest material au declarat: “albumul este probabil tot ceea ce am visat vreodata sa lansam, fara ca macar sa constientizam. Este o calatorie plina de aventuri printre elementele caracteristice Katatonia, la care nu am renuntat pe parcurs, dar pe care le-am folosit acum pentru a mentine mostenirea noastra muzicala.”

“The Fall Of Hearts” a fost inregistrat in studioul Grondahl & Tri-lamb din Stockholm, fiind produs de Anders Nystrom & Jonas Renkse. Albumul este primul material discografic cu noul tobosar Daniel ’Mojjo’ Moilanen si nou-recrutatul chitarist Roger Öjersson (Tiamat), care a venit tocmai la timp pentru a imprima solo-urile de chitara de pe noul album.



(2) Trupele_Katatonia_si_Pain_of_S_ITcIOjW4.jpeg

De la ultimul concert Pain of Salvation au trecut 5 ani, iar suedezii sunt bucurosi sa isi revada fanii din Romania si le dau intalnire acestora pe data de 30 iulie, in Piata Mare din Sibiu. Stilul lor se caracterizeaza printr-un sunet de chitara accentuat, puternic, cu o gama vocala larga, cu multe schimbari rapide intre pasajele dure si cele ambientale sustinute printr-o experimentare poliritmica.

O alta marca a suedezilor este crearea fiecarui album ca unul conceptual. Cateva dintre temele abordate includ razboiul si efectele lui asupra familiei si umanitatii, problemele de mediu, cum ar fi energia nucleara, formarea individului, natura divinitatii, umanitatea sau existenta.

Pain of Salvation au inceput inca din 2015 lucrul la un nou material discografic, un album concept care va readuce stilul formatiei la radacinile sale, catre pasajele muzicale mai dure folosite in anii 2000. Daniel Gildenlow declara: “Avem cateva concerte in plan dar, cu toata sinceritatea, eforturile noastre se concentreaza pe urmatorul album la care lucram. Avem sesiuni de scriere foarte creative si abia asteptam ca fanii sa auda noul material! Veti vedea o formatie foarte puternica si insetata, care revine cu incredere la o forma muzicala mult mai dura. Cu toate acestea, fara a pierde intimitatea si originalitatea caracteristice noua de la primul album.“

In timp ce noul material este in curs de elaborare, Pain of Salvation lucreaza simultan si la cateva live-uri speciale si materiale de DVD care vor aparea in cursul acestui an.



Mai multe informatii despre program si detalii organizatorice vor fi comunicate in zilele urmatoare.


Evenimente recomandate

Top