Noutăți și comunicate

Trupele Atomkraft si Angel Of Damnation concerteaza la OGF 2017

3 martie 2017
Trupele Atomkraft si Angel Of Damnation concerteaza la OGF 2017
Intre 13 si 14 octombrie 2017, se va desfasura editia cu numarul 6 a Old Grave Fest in Club Fabrica din Bucuresti, la care vor participa si trupele de metal traditional Atomkraft si Angel Of Damnation.



Avem deosebita placere de a va prezenta un nume de legenda din cadrul celebrului curent New Wave Of British Heavy Metal: Atomkraft. Este, din cate stim, pentru prima oara cand o trupa din undergroundul Big Bangului creativ numit NWOBHM vine sa cante in Romania, prilej pentru noi de a incerca o scurta prezentare a acestui curent.

Marea Britanie, sfarsit de ani ’70 - inceput de ani ’80. O efervescenta uimitoare cuprinde undergroundul muzical britanic, unde literalmente sute de trupe tinere incep sa roiasca pe fundatiile heavy metalului sapate cu cativa ani inainte de pionieri ca Black Sabbath, Thin Lizzy sau Judas Priest, si sa cladeasca pe ele un stil propriu, viu si imbibat de nebunia varstei, cu influente cand punk, cand doom, cand hard rock, prog rock sau rock’n’roll, toate subsumate riffului si atitudinii heavy metal, subgen pe care il cunoastem azi drept New Wave Of British Heavy Metal, si care ulterior va influenta direct aparitia thrash metalului si, indirect, a celorlalte genuri de metal extrem. Cateva trupe (Iron Maiden, Def Leppard, Venom, Saxon) gusta pana la urma succesul mainstream, abandonand insa in timp si cele mai multe elemente de NWOBHM din muzica lor. Alte cateva (Raven, Demon, Girlschool, Blitzkrieg etc) continua mai bine de trei decade in underground.

Cele mai multe insa (Diamond Head, Angel Witch, Satan, Pagan Altar, Hell, Cloven Hoof, Quartz etc) dispar dupa o vreme, unele din ele reinviind abia in anii 2000, cand curentul cunoaste o recrudescenta. Printre acestea, Atomkraft. Fondati de una din cele mai cunoscute si pitoresti figuri ale undergroundului englezesc, Tony „The Demolition Man” Dolan (M-pire Of Evil, Venom Inc.), Atomkraft lanseaza albumul “Future Warriors” in 1985. Situat in zona mai aspra si mai primara a curentului (des comparat cu primele Venom), pe alocuri tinzand spre speed metal, “Future Warriors” este considerat si acum unul din cele mai valoroase albume NWOBHM, un pachet compact de metal total, cum se autodescrie chiar trupa in celebrul imn „Total Metal”. Dupa inca 2 EPuri care inclina mai mult spre speed/thrash, Queen of Death (1986, fara Dolan) si Conductors of Noize (1987, cu Dolan revenit la bas si cu Ian Swift din Avenger la voce), Atomkraft se opresc in 1988, in urma recrutarii lui Dolan de catre Venom. Resuscitati in 2005 si condusi de acelasi inepuizabil Demolition Man, Atomkraft promit un recital de heavy metal energic si intens, fara inflorituri si fara compromisuri, pe cea mai potrivita scena romaneasca pentru asa ceva, cea a Old Grave Fest.

Cel mai promitator nou exponent al doom-ului german, daca nu chiar al celui continental, Angel Of Damnation au debutat in 2004 cu un EP autointitulat, urmat in 2011 de excelentul album Carnal Philosophy. Fortand continuu si nonsalant granita subtila dintre doomul epic si cel traditional, Angel Of Damnation se inscriu decisi in marea traditie a doom-ului european, tratand cu evident respect influentele primordiale ale Black Sabbath, intr-o imbinare sintetica cu cele ulterioare ale unor Count Raven sau Dawn of Winter. Iar pedigree-ul metalic al unor membri ca vocalul Doomcult Messiah (Dawn of Winter, Sacred Steel, Battleroar) sau chitaristul Avenger (Front Beast, Black Priest of Satan, Nocturnal – cu acestia din urma unii dintre voi l-ati vazut pe scena OGF 2013) este o garantie suplimentara ca Angel Of Damnation va fi printre highlight-urile editiei 2017.



Old Grave Fest VI, 13-14 Octombrie 2017, Club Fabrica, Bucuresti, Romania. Abonamente la pret de 115 lei se gasesc la http://www.rtmc.ro/old-grave-fest-2017/tickets/, pe platforma http://www.iabilet.ro sau direct de la membrii RTMC.

Lineup:

NECROPHOBIC (Suedia), GEHENNAH (Suedia), ATOMKRAFT (Regatul Unit), EMBRACE OF THORNS (Grecia), UNDERGANG (Danemarca), ANGEL OF DAMNATION (Germania), EXTIRPATION (Italia), BLACKEVIL (Germania), SARINVOMIT (Turcia), KROSSBURST (Italia /Norvegia), HELLRIPPER (Regatul Unit). Mai multe in curand!

https://www.facebook.com/Atomkraft-79945302780/
https://www.youtube.com/watch?v=s7pbdEZ1CMQ

https://www.facebook.com/angelofdamnation
https://www.youtube.com/watch?v=wrui9c70r44


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top