Noutăți și comunicate

Trupa Wardruna concerteaza pentru prima data in Bulgaria

25 februarie 2016
Trupa Wardruna concerteaza pentru prima data in Bulgaria
Joi, 25 februarie 2016, sala 3 a Palatului National de Cultura din Sofia va găzdui primul concert al trupei norvegiane Wardruna în Bulgaria, fiind în același timp, singurul lor concert din Balcani în această iarnă. Biletele pot fi deja achiziționate de la centrul de bilete al Palatului Național de Cultură.



Trupa este cunoscută de publicul larg din serialul TV "Vikingii", în care solistul trupei, Einar Selvik, este atât actor cât și co-autor al coloanei sonore.

Sunetul puternic al muzicii, bazat pe instrumente autentice și cuplat cu poveștile vikingilor și legendele acestora, va fi prezentat live pe o scenă construită și proiectată special pentru eveniment. Spațiul teatral și neconvențional, precum și un sunet de înaltă clasă alături de efecte multimedia și de un iluminat special promit să facă un spectacolul memorabil, primul de acest fel găzduit de Sala 3 a Palatului Național de Cultură.

Din partea bulgară, trupa etno / ambiental alternativ Smallman va urca pe scenă ca act de deschidere. Smallman este considerată a fi cea mai îndrăzneață și mai ușor de recunoscut trupă din scena muzicii independente din Bulgaria. Acesta va fi, de asemenea, primul concert Smallman după Transfiguration Festival din această vară, iar trupa a promis un spectacol live diferit ca inspirație pentru fanii săi.



Ca oferta specială, există o serie limitată de 100 de bilete la prețul de 50 BGN (25 euro) pentru toți cei care doresc să-i facă pe cei dragi, și, poate, pe ei înșiși, fericiți cu un cadou perfect pentru iubitorii de muzică. Aceasta ediție limitată poate fi achiziționată doar de la centrul de bilete al Palatului Național de Cultură din Sofia.

Wardruna sunt un fenomen muzical, ieșind în evidență din compania de trupe excelente a scenei norvegiene. Principala forță creativa și conceptuală din spatele proiectului este multi-instrumentistul Einar Selvik, cunoscut anterior ca baterist al trupei norvegiene Gorgoroth. Ideea din spatele Wardruna vine de la interesul puternic al lui Selvik pentru antichitate și evul mediu scandinav, pentru muzica populară norvegiană și islandeză, cât și pentru șamanismul nordic și runele autentice scandinave.
Trupa nu are ca scop de a interpreta muzică populară autentică, dar folosește instrumente tradiționale regionale (dintre care unele realizate de Selvik însuși), pentru a realiza un neo-folk cu un sound de multe ori bazat pe transă.

Evenimentul este organizat de Transfiguration Festival.



Pagina oficială de FB a evenimentului:
https://www.facebook.com/events/785066711620479
Bilete online:
http://www.ticketportal.bg/podujatie_search.asp?id=43633


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top