Noutăți și comunicate

Trupa „Trei Parale” vine la Ghost Fest 2012

17 februarie 2012
Un nou nume se adaugă pe afișul Festivalului Ghost, ce va avea loc pe 13-14 iulie la Râșnov: Formația "Trei Parale" va urca pe scena evenimentului pentru a readuce la viață sonorități tradiționale din spațiul românesc.

"Trei parale" grupează tineri orășeni atrași de muzicile vechi specifice perimetrului carpatic. Membrii formației sunt: Florin Iordan (fluiere, cobză), Daniel Pop (voce, fluiere, percuție, drâmbă), Beatrice Iordan (voce, cobză) și Dinu Petrescu (percuție)
 
Repertoriul Trei Parale are un pitoresc aparte, fiind format exclusiv din melodii tradiționale. Forma de prezentare variază, de la redări foarte scrupuloase până la interpretări cât se poate de libere.
 
Grupul folosește instrumente vechi aproape dispărute în mediul tradițional și total neglijate în lumea contemporană urbană: diverse fluiere (fluierul ciobănesc, cavalul, fluierul fără dop, fluierul gemănat, tilinca), cobza, viela, drâmba, diverse instrumente de percuție (toba, vuva, daireaua și bendirul).

 Trei Parale activează de 8 ani și a lansat un prim material discografic în 2008, numit "Bazar", ce cuprinde piese de acum două veacuri din Moldova și Muntenia. În momentul de față grupul pregătește cel de-al doilea CD ce va fi lansat în curând.

Grupul a mai participat și la proiectul "Balkanic Zeppelin", o colaborare cu Mike Godoroja și Marius Mihalache, concretizată prin interpretarea unor piese din repertoriul Led Zeppelin într-o manieră cu filon balcanic.

 Activitatea concertistică a formației include        participări la festivaluri medievale (Sighișoara, Mediaș, Zalău, Brașov) și de muzică veche (București), la festivaluri de world music din străinătate, la festivaluri de teatru (Câmpina, Pașcani), cântări la vernisajele unor expoziții de artă plastică etc.

 "Trei Parale" va concerta la Ghost Fest pe 13 iulie și promite să ofere publicului un recital inedit în care vor fi prezentate și piese în primă audiție dintr-un proiect în pregătire.

 Dorul meu
 Travelling Riverside Blues
 
Festivalul Ghost va avea loc în perioada 13-14 iulie, pe terenul de biatlon de la baza  cetății Râșnov și se anunță a fi un eveniment complex, cu caracter intercultural  ce reunește o formă variată de manifestări artistice și activități recreative, într-un cadru natural, îndepărtat de aglomerația citadină. Serile vor fi rezervate concertelor, alte trei nume fiind deja confirmate: Trobar de Morte (Spania) și The Moon & the Night Spirit (Ungaria), Allerseelen (Austria).
 
Festivalul va avea și o zonă de activități complementare. In spiritul apropierii de valorile tradiționale aceasta va include: ateliere de arte si meșteșuguri, expoziții de pictura, fotografie & arta tradiționala, reprezentații  & demonstrații de reenactment, proiecții de film, carnaval. 

Biletele  au fost puse deja  în vânzare, în rețeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești, online pe http://www.eventim.ro, http://www.biletoo.ro, http://www.blt.ro, http://www.bilet.ro și la filiala  Bestial Records din București.
 

Evenimentul este organizat de Cavalleria Events.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top