Noutăți și comunicate

Trupa Threshold este confirmata la Maximum Rock Festival 2014

5 Mai 2014
Trupa Threshold este confirmata la Maximum Rock Festival 2014

De curand, Maximum Rock Festival a confirmat primul nume la eveniment! Este vorba despre italienii de la Elvenking. A sosit momentul sa anuntam inca o formatie. Metalistii progresivi de la Threshold vor lua la randul lor parte la cel mai important show metal al toamnei la Bucuresti.

"Fara niciun dubiu, Threshold este cea mai buna formatie de progressive metal din Anglia si isi va raspandi influenta si asupra restului lumii. Doar asteptati si veti vedea!", scria revista Metal Hammer pe la mijlocul anilor '90 despre Threshold.

Renumita publicatie nu s-a inselat, deoarece grupul format in 1988 a devenit unul dintre cele mai cerute nume, emblematice pentru acest gen.

Threshold s-a format ca un cover band Ratt si Testament dar, pe masura ce a trecut timpul, chimia dintre membri a dus la compunerea propriilor piese si la lansarea primului disc, "Wounded Land", considerat un material progresiv de capatai.

Componenta actuala consta in:
- Karl Groom la chitara
- Damian Wilson la voce
- Richard West la clape
- Johanne James la tobe
- Steve Anderson la bas
- Pete Morten la chitara ritmica



Dupa "Wounded Land" au mai urmat 8 discuri, dintre care fiecare a fost primit bine de catre critica de specialitate.

Formatia si-a facut debutul de succes si in lumea cinematografiei cu alegerea piesei "Pilot In The Sky Of Dreams" - extrasa de pe "Dead Reckoning" - pe post de coloana sonora a filmului "In numele regelui" (2008).

Ultimul disc al trupei, "March of Progress", a fost lansat in 2012 si reprezinta comeback-ul discografic al solistului Damian Wilson, care i-a luat locul raposatului Andrew McDermott.

"Un material catchy, melodios, perfect echilibrat, care schiteaza un peisaj rock progresiv epic", spune AllMusic.com despre materialul, considerat a fi o lansare de exceptie, care aduce impreuna cele mai iubite trasaturi ale metalului progresiv, constituindu-se intr-un festin sonor pentru fanii genului.


Discografie:

Albume de studio:
- Wounded Land (1993)
- Psychedelicatessen (1994)
- Extinct Instinct (1997)
- Clone (1998)
- Hypothetical (2001)
- Critical Mass (2002)
- Subsurface (2004)
- Dead Reckoning (2007)
- March Of Progress (2012)

Compilatii:
- The Ravages of Time - The Best Of Threshold (2007)

Albume live:
- Livedelica (1995)
- Concert in Paris (2002)
- Critical Energy (2004, 2CDs)
- Surface to Stage (2006)

Dvd-uri:
- Critical Energy (2004)



In perioada care urmeaza, vom anunta noi nume!

"Maximum Rock Festival" este cel mai mare eveniment metal al toamnei in Romania si singurul festival indoors de anvergura din tara. Cu un line-up de exceptie format din My Dying Bride, Samael, The 69 Eyes, Leaves' Eyes si Atrocity, White Walls, Dirty Shirt, Goodbye to Gravity, God - The Barbarian Horde, Psycho Symphony, Abigail si Vespera, editia de anul trecut a pus piatra de temelie a unui show care intentioneaza sa aduca in continuare in fata publicului autohton nume la fel de "grele".

Fest-ul nu a constat doar in prestatiile formatiilor ci si in diverse happening-uri si spectacole inedite, cum ar fi conceptul "Drum Stage", sau expozitia de biciclete unicat de tip chopper. Mai mult, nu au lipsit standurile de merchandise bogate! Astfel, "Maximum Rock Festival" nu este o simpla insiruire de concerte ci o experienta completa care dezvaluie participantilor cele mai frumoase aspecte ale culturii metal.

Pentru editia din 2014, care va avea loc pe 24 si 25 octombrie 2014, desfasurandu-se pe parcursul a doua zile pline de muzica exceptionala si intamplari care vor ramane intiparite in mintea fanilor, organizatorii au pregatit si mai multe distractii si un line-up incitant.

Pagina Festivalului: https://www.facebook.com/pages/Maximum-Rock-Festival/132903160204572?fref=ts


Sursa : Promusic Prod. & Events / Maximum Rock Magazin
http://www.maximumrock.ro , http://www.promusicprod.ro
Trupa Threshold este confirmata la Maximum Rock Festival 2014 Noutăți, comunicate


Calendar evenimente

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.