Noutăți și comunicate

Trupa The Underground Youth concerteaza live in Club Control

9 septembrie 2016
Trupa The Underground Youth concerteaza live in Club Control
Vineri, 9 septembrie 2016, de la ora 22:00 sunteti invitati la concertul live al trupei britanice The Underground Youth in Club Control.



Un eveniment organizat de Club Control, cu sprijinul Liveland.
Open doors: 21:00h
Intrare: 30 Ron
Facebook event: http://www.facebook.com/clubcontrol
AFTERPARTY: Ground Control w. Leo - The Grand Opening on a New Season!



Inființată în 2008, în plină perioadă de înflorire a muzicii indie, ca proiect individual izvorât din nevoia de expresie creativă a poetului Craig Dyer, trupa The Underground Youth din Manchester readuce psych rock-ul la frumusețea brută și sensibilă a esteticii minimaliste. Această abordare back to basics este și astăzi una din cele mai bune variante de manifestare a muzicii alternative. Sound-ul hypnotic izvorât parcă direct din psihedelia The Velvet Underground este încărcat de nostalgie shoegaze cu ecouri goth, ceea ce face ca experiența ascultării să fie chiar filmică.

(2) Trupa_The_Underground_Youth_co_SjJ1D310vK.jpg
Fidel numelui provenit dintr-o poezie scrisă de Dyer la 16 ani, acesta este un oponent declarat al industriei muzicale și adeptul unei etici DIY ce apare ca cea mai potrivită metodă de compoziție și producție pentru muzica sa marcată de ecouri și reverb, la înregistrări lucrând cu încă un chitarist (Frankie Franke) și soția sa Olya la tobe. Din 2012 colaborează cu label-ul independent Fuzz Club Records, Delirium fiind primul release al acestei case. De-a lungul celor opt albume și două EP-uri acesta și-a păstrat metoda de a compune și produce singur în studioul propriu, apelând la un producător abia în 2015, pentru înregistrările la cel mai recent LP, Haunted.

Deși creația este aproape exclusiv personală, Dyer optează în cazul live-urilor pentru o formulă de patru (voce, tobe, două chitari și bas) ce poate produce un sunet garage pasional, crud și feroce. Dyer este pentru o reprezentare vie a muzicii, cu corzile rupte și certurile de rigoare. Acest blend de post punk inspirat și infuzat de precursori ca The Brian Jonestown Massacre, The Jesus And Mary Chain, Joy Division, Bob Dylan sau chiar Spaceman 3 le-a adus un following dedicat în toată lumea și bineînțeles un fan base activ în România.

http://www.theundergroundyouth.com
http://www.facebook.com/TheUndergroundYouth


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top