Noutăți și comunicate

Trupa The Cranberries canta in premiera in Romania

20 iulie 2010
Trupa The Cranberries canta in premiera in Romania
Trupa The Cranberries canta in premiera in Romania
Marti, 20 iulie 2010, trupa The Cranberries vor canta in premiera in Romania intr-un eveniment maca Events. Locatia evenimentului va fi anuntata in zilele urmatoare.

The Cranberries au dominat decada anilor '90, alaturi de legende ca Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Nirvana. Una dintre cele mai de succes trupe britanice, cei de la The Cranberries revin in forta, dupa sase ani de absenta. Dolores O'Riordan (voce), Noel Hogan (chitara), Mike Hogan (bas) si Fergal Lawler (tobe) au cantat impreuna din nou, pentru prima oara, la inceputul anului 2009, lucru care i-a facut sa inteleaga cat de mult si-au lipsit unii altora. Au revenit in formula de grup pentru un turneu in Europa si Statele Unite ale Americii. Anul 2010 va marca si lansarea unui nou album, dupa ce anul trecut, The Cranberries au aniversat 20 de ani de activitate muzicala.

The Cranberries au in palmares peste 14 milioane de discuri vandute doar in Statele Unite, 4 albume in Billboard 200 top 20 ("Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?"; "No Need To Argue"; "To the Faithful Departed and Bury the Hatchet") si 8 single-uri in topul "Modern Rock Tracks chart" din Billboard Magazine, barometrul industriei muzicale internationale.

Grupul a luat nastere in 1989, sub numele initial de "The Cranberry Saw Us". Pe langa rockul alternativ, trupa abordeaza si stilurile indie pop i punk, cu influente de folk irlandez. Si-au castigat faima cu albumul "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?" (1993), care s-a vandut in 5 milioane de copii in intreaga lume. Lansarea albumului de debut a fost urmata de un turneu american. Concertele live determina difuzarea piesei "Linger" in heavy-rotation pe canalul MTV. Pana la sfarsitul anului, melodia devine un hit imens; urmeaza single-ul "Dreams", care consolideaza ascensiunea albumului de debut al trupei Cranberries. Trupa intra brusc in atentia caselor de discuri; negocierile se incheie prin semnarea unui contract cu Island Records.

Un an mai tarziu (1994), Dolores O'Riordan se casatoreste cu tour-managerul trupei, Don Burton. Apare al doilea album al trupei, "No Need to Argue", produs de Stephen Street, care debuteaza pe locul 6 in topurile americane. "No Need to Argue" depaseste succesul albumul de debut si castiga trei discuri de platina, cu hituri indelung difuzate precum "Zombie" sau "Ode to My Family". In 1995, urmeaza alte doua single-uri senzationale, "I Can't Be With You" si "Ridiculous Thoughts" si albumul castiga 5 discuri de platina in Canada, unul in Elvetia si sapte in SUA. The Cranberries sunt pe culmile succesului.

Concomitent, apar insa si primele zvonuri ca Dolores O Riordan intentioneaza sa paraseasca formatia pentru a urma o cariera solo. Trupa neaga vehement si Cranberries intra in studio pentru un al treilea album realizat in colaborare cu producatorul Bruce Fairbairn, vechi colaborator al celor de la Aerosmith. "To the Faithful Departed" se lanseaza in 1996, inregistrand un loc secund in UK Album Chart si locul 4 in topul Billboard 200. Primul single, "Salvation", suscita acelasi interes ca hiturile anterioare al trupei ajunge numarul 1 in topul "Modern Rock Tracks chart" din Billboard Magazine. Grupul anuleaza insa un turneu programat in Australia si Europa, determinand reaparitia zvonurilor legate de plecarea solistei Dolores O'Riordan.

Trei ani mai tarziu, in 1999, The Cranberries isi lanseaza cel de-al patrulea album de studio "Bury the Hatchet", continand hituri precum "Promises", "Animal Instinct", "Just My Imagination" si "You & Me". Incep un turneu modial care dureaza pana in vara anului 2000, de departe cel mai mare si mai rasunator turneu din cariera trupei. Anul 2000 este anul in care apare un album "greatest hits" - Stars - The Best of 1992 - 2002. Doi ani mai tarziu, The Cranberries ies din nou intr-un scurt turneu european, iar in 2003 canta in deschiderea mai multor concerte ale greilor de la Rolling Stones.

In septembrie 2003, membrii trupei anunta ca vor lua o pauza de pentru a se concentra pe proiecte solo. De-atunci, solista Dolores O'Riordan a colaborat la numeroase proiecte muzicale si a scos doua albume, Noel Hogan a inceput un nou proiect intitulat Mono Band, urmat de formarea trupei Arkitekt alaturi de Richard Walters, iar Fergal Lawler a colaborat cu The Low Network, Walter Mitty si The Realists, The Last Days Of Death Country, atat ca muzician, cat si ca producator.

La Bucuresti, fanii Cranberries vor asculta piese clasice din anii '90, cele mai faimoase hituri Cranberries, cat si piese de pe cele doua album solo al solistei vocale "Are you listening" (2007) si "No Baggage" (2009).

Pretul biletelor va fi anuntat saptamana viitoare. Tot atunci vor fi puse in vanzare, si vor putea fi achizitionate prin reteaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si prin intermediul site-ului www.eventim.ro. Biletele vor putea fi achizitionate si in trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Eventim din str. Grigore Alexandrescu nr. 56.


Events
Telefon 021 311 50 63
Fax 021 311 50 65
Bd. Lascar Catargiu, nr 15 A
Bucuresti, sector 1, Romania
Web www.events.ro
E-mail events@events.ro


Evenimente recomandate

Top