Noutăți și comunicate

Trupa TAGMA a castigat premiul 1 la Festivalul de Rock Posada 2012

12 septembrie 2012
Trupa TAGMA a castigat premiul 1 la Festivalul de Rock Posada 2012
TAGMA aduce la Sibiu premiul 1 de la ediția XIX a Festivalului de Rock Posada 2012. A doua participare consecutivă la acest festival a însemnat și încununarea cu locul 1 pentru cei 4 tineri sibieni, Vio, Flory, Nutz și Adi aducând un suflu nou și o pată de culoare pe scena de la Posada.

Mesajele și muzica de calitate au reușit să confirme juriului că locul 2 ocupat anul trecut nu a fost deloc întâmplătoare, trupa venind în acest an cu piese noi și o abordare superioara anului precedent.

"Acest premiu ne onorează și ne responsabilizează enorm, mai ales că toate cele 18 formații prezente în finala ediției din acest an au fost extrem de valoroase, majoritatea dintre ele cu multă experiență si premii la activ.

Mai mult decât atât obținerea acestui premiu ne asigură un loc direct în finala din România a celui mai mare concurs de muzică live din lume - Global Battle of The Bands (GBOB)" a declarat Vio - vocalul și chitaristul trupei.
           
Ediția din acest an a Posada Rock Festival a avut în juriu atât muzicieni cât și jurnaliști de excepție, personalități marcante ale mișcării muzicale românești și enumerăm aici pe d-l Alex Revenco (senior editor la Jurnalul Național), d-l Cristin Tomeci (vicepreședinte al Global Battle of Bands - GBOB și președinte al Music Europe Association ), d-l Cristi Gram (chitarist în trupa Phoenix și în trupa Awake), d-l Bogdan Åžtefan Trâmbaciu  (chitarist al trupei Shifting Sands și reprezentat al organizatorilor) și d-l Rareș Totu. (liderul trupei Rareș Totu Midlife Crissis)

"Direcția noastră muzicală este influențată de dinamismul zilelor în care trăim, iar mesajele pe care le exprimăm își trag seva din experiența vremurilor tulburi care ne înconjoară. E dificil să-ți creezi o direcție muzicală într-o lume care este în căutarea unei identități, însă  creditul acordat nouă atât de acest juriu cât și de publicul care a avut ocazia să ne asculte, ne dau speranțe că direcția pe care mergem este una bună.

Nu căutăm succesul cu orice preț, iar asta ne dă libertate totală în exprimarea sentimentelor pe care le simțim și a mesajelor pe care dorim să le exprimăm."  a mai precizat Vio.

Posada 2012
https://http://www.youtube.com/watch?v=oetzHXLDmD4
https://http://www.youtube.com/watch?v=rIVINNhgbBU&feature=related
https://http://www.youtube.com/watch?v=UOnT-3IiT_g

Posada Rock Festival 2012 s-a desfășurat in perioada 7-9 septembrie 2012 si a adunat la "start" în finala competiției un număr de 18 trupe din toată țara, urmate în recitaluri de nume importante ale rockului autohton, precum și de peste hotare, cum ar fi: Celelalte Cuvinte (RO), Ava Inferi (Portugalia), Krypton Reunion (RO), Infected Rain (Republica Moldova), Experienced?!? (Belgia), Gothic (RO), Awake (RO), Abigail (RO), Shifting Sands (RO), Monarchy (RO), TARG3T (RO), Akral Necrosis (RO). Festivalul a debutat în 1986 și este apreciat drept cel mai bun festival concurs rock undergound de la noi din țară. Pentru multe dintre formațiile care au cântat pe scena Posada Rock aceasta a fost rampa de lansare în rock-ul românesc.

TAGMA
- Vio (Viorel Costin): voce/ chitară
- Flory (Florina Costin): vioară/ clape
- Nutz (Ionuț Cătană): bas
- Adi (Adrian Tecoanță): tobe

Sursa : Tagma
http://www.tagmaband.ro
http://www.facebook.com/tagma
http://www.myspace.com/tagmamusicspace



Evenimente recomandate

Top