Noutăți și comunicate

Trupa Melting Dice lanseaza videoclipul piesei 'Nu calcati pe soare' de Revelion

28 decembrie 2016
Trupa Melting Dice lanseaza videoclipul piesei 'Nu calcati pe soare' de Revelion
In seara de Revelion, Manufactura va invita la lansarea videoclipului 'Nu calcati pe soare' al formatiei Melting Dice. Proiectia va fi urmata de un concert acustic al acestei trupe. Petrecerea continua cu un afterparty realizat de R&R Booking (de la hiturile rock pana la punk).



O apariție recentă pe scena timișoreană, Melting Dice debutează live în toamna anului 2014. Pe membrii trupei îi leagă o lungă prietenie, Flavius și Bogdan cântând împreună în perioada liceului. Chiar dacă pe atunci ideea unei trupe nu se concretizează, cei doi se întâlnesc din nou prin 2013 în sala de repetiții pe care Flavius o împărțea cu Sorin, tobarul trupei. Fiecare din ei vine din alte band-uri, având în spate o experiență muzicală care îi ajută să pună bazele noii trupe. Sorin Ghiniță, cel mai experimentat membru al trupei, a cântat într-o serie de trupe rock din Timișoara, incluzând Regal, Project Lazy, Prime, SadeWart. Alături de Regal face videoclipul - Basca – acest intrând în heavy rotation pe posturile de radio. Primește titlul de Cel mai bun album rock al anului 2014 alături de trupa Sonatic ca baterist, dar totodată și producător al albumului. Flavius Vutan, chitară, a activat în trupa Feedback care adoptă stilul metal progressive. Apoi a urmat trupa Prime alături de Sorin, unde câștigă la București premiul de Best new commers band la faza națională a concursului Global Battle of the Bands în 2009. Daniel Șimon, bas, cântă în diferite formule care implicau, cu preponderență, un stil blues-rock. Bogdan Cotîrță, voce și chitară are mai multe proiecte individuale, printre care și o recentă colaborare muzicală cu Teatrul Național Timișoara. Cei patru compun împreună, lucrurile încep să se lege și la finalul lui 2014 au primele concerte live în Timișoara și Arad.

În 2015 trupa și-a făcut muzica auzită pe scene din toată țara la festivaluri precum Rocker’s Challenge, Padina Fest, La Dâmburi, West Bike Week sau la semifinala GBOB România, având de asemenea și câteva concerte la evenimente din Timișoara (La Căpițe, Club Daos) și București.

2016 începe cu lansarea videoclipului Inert la Electric Theatre, concerte locale la Vineri 15, Darc Pe Mal, StudentFest, înregistrări pentru compilația Made in TM, precum și apariții live pe scena bucureșteană la Clubul Èšăranului Român. Urmează concerte la Casa Universitarilor și Copacul cu Cărți. Pe lângă toate acestea, Melting Dice sunt selectați de public, iar mai apoi de juriu să cânte pe scena de newcomers la unul din cele mai mari festivaluri din țară, Spellground.

Muzica Melting Dice poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te duce pe-alocuri într-o zonă grunge, în timp ce inflexiunile din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice. În continuare trupa lucrează albumul de debut ce va fi lansat in toamnă, un nou vieoclip, precum și noi apariții live, așa că fiți pregătiți să auziți de ei din ce în ce mai des!

Video teaser:
https://www.youtube.com/watch?v=LDIXkhIH1MU&feature=youtu.be

Fb event:
https://www.facebook.com/events/291867331209795/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top