Noutăți și comunicate

Travka, Grimus, Golan, Yelllow si Velosonics - confirmari la Fish Eye FEST editia a doua

28 mai 2015
Travka, Grimus, Golan, Yelllow si Velosonics - confirmari la Fish Eye FEST editia a doua
Intre 3-4 iulie 2015, Fish Eye FEST revine în iulie pe plaja de la Vama Veche. Trupele Travka, Grimus, Golan, Yelllow și Velosonics sunt primele confirmări pentru cea de-a doua ediție Fish Eye FEST.

Intrarea este liberă. Un eveniment organizat de Asociația Ad Patres.



Un line-up pentru toate gusturile, două scene, zeci de performance-uri, artă contemporană și delicii culinare dobrogene cu aromă de pește la grătar, iată ce promite ediția secundă Fish Eye FEST. De cu seară până la răsărit, în spaț

iul vibrant de la malul mării vor avea loc expoziții, ateliere, spectacole de teatru și proiectii de filme de artă. Un exercițiu de reinventare a dinamicii zonei costiere sud dobrogene în jurul comunităților locale de pescari, Fish Eye Fest militează pentru valorificarea patrimoniului natural și cultural al zonei Dobrogea Sud în vederea relansării economiei locale.

Desfășurată la început de mai, prima ediție Fish Eye FEST a adunat în aceeași boemă și etern controversată Vama Veche aproximativ 15 000 de participanți în cele două zile de festival, care au dansat prin ploaie într-o atmosferă electrizantă, au cântat și au petrecut până în zori. Pe lângă multă muzică bună în aer liber, ediția de debut Fish Eye FEST a inclus teatru pe plajă, ateliere, seminarii culturale și proiecții de filme cu și despre pescari, iar workshopurile de artă culinară au făcut deliciul gurmanzilor.



LINE-UP

YELLLOW

YellLow este un proiect bucureștean de muzica electronica soulfull și curajoasă. Își fac de cap din 2012 și reușesc constant să surprindă cu următorul proiect audio-vizual în care se aruncă. Sunt rockeri, punkeri, electronici, hip-hop, iar instrumentalele lor vibrează cu orchestral analog, viori și voci distorsionate, pentru ca nu au limite pe care să nu le depășească. Componență: Andi (clape, samples si FX), Luiza (voce), Radu (bass) și Alex (tobe).

GRIMUS

Înființată în 2005, trupa clujeană de rock alternativ a lansat mai multe piese, printre care “Solitude”, “In a Glimpse”, “Backseat Driver”, “Confused”, “Insanity”, “Started”, “Face the Light”, “Vanity”, “In your Eyes”, “Nature Falls”. Când spui Transilvania, te gândești automat la un loc misterios, care exercită un farmec aparte. Datorită nenumăratelor povești, acest tărâm din inima României stârnește mai multe emoții decât oricare, iar Grimus e trupa care livrează cel mai bine coloana sonoră a unui astfel de loc.

VELOSONICS

Velosonics este o formație bucureșteană de rock alternativ care la frageda vârstă de un an a dezvoltat deja dinți (în versuri), umblă (deocamdată în interiorul granițelor țării) și nu numai că vorbește, dar are tupeul să și cânte (fiecare la ce se pricepe mai bine, respectiv: Adrian Spier – voce, Marius Acsintoaie – chitară, Andrei Niculescu– chitară, Flavius Fabian – bass și Cristian Prihotca - tobe). Elementele care caracterizează Velosonics sunt: play-uri mioritice, perfect pop, producție impecabilă, sunet curat și sound British.

GOLAN

Sound-ul eclectic ce înglobează influențe muzicale din zona bossa nova, samba și electro i-a transformat rapid pe cei de la GOLAN în vedete incontestabile ale scenei muzicale românești. Alex, Mihai si Ernesto, pe scurt GOLAN, și-au făcut debutul muzical în urmă cu un an, și, contrar numelui nu foarte cuminte pe care îl poartă formația, băieții sunt artiști cu suflet cald, ascunși în spatele unui costum rebel. Piesa “Promises” a cunoscut un succes online fantastic, nu doar în România ci și la nivel European. Folosind instrumente live&sampling, cei trei aduc exact stropul de emoție și căldura necesare în zona electronică de azi.

TRAVKA

Trupa TRAVKA a apărut la Focșani în primăvara anului 2002. Componența actuală îi include pe George Gâdei (voce), Alexei Å¢urcan (chitară, samples), Misha Gâlcă (chitară și bass) și Cristi Chirodea (tobe). Din 2003, trupa a fost pusă in lumină, din ce în ce mai tare, prin aparițiile la diferite televiziuni, prin concertele susținute în fața a mii de oameni și prin festivalurile la care a luat parte.



Despre Asociația Ad Patres

Din 2010, Asociația Ad Patres contribuie la dezvoltarea societatii civile prin elaborarea si implementarea de proiecte, programe si strategii in domeniul cultural. Credem în necesitatea reconstructiei identitatii locale, luptăm pentru intărirea capitalului social la nivel local, vrem să dezvoltăm capacitatea de comunicare a societatii civile și noi mecanisme de transfer de cunostinte pentru a crea o cultura de retea la nivelul societatii civile. Din punct de vedere al impactului produs la nivel comunitar, cel mai reprezentativ proiect al asociatiei il reprezinta lansarea albumului CONSTANTA REMEMBER 1895 – 1945, ce reconstitue din imagini chipului Constantei de altadata http://www.constanta-remeber.ro



http://www.fisheyefest.com
http://www.facebook.com/FishEyeFest?fref=ts


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top