Noutăți și comunicate

The Beatles Simfonic celebreaza iia romaneasca

11 mai 2013
The Beatles Simfonic celebreaza iia romaneasca
The Beatles interpreted by Orchestra Simfonică București este mai mult decât un simplu concert de muzică clasică. În premieră în România, piesele unei trupe care a schimbat cursul muzicii pe plan mondial vor putea fi ascultate live, într-o interpretare inedită: simfonicul va fi condimentat de ritmul tobelor agere ale lui Andrei "Bubu" Cernea.

Mai mult decât atât, acest concert își propune să aducă împreună două simboluri ale culturii românești și a celei britanice. Figură iconică a muzicii din Marea Britanie, The Beatles se vor auzi în variantă simfonică, iar doamnele din Orchestra Simfonică București vor performa îmbrăcate în ii - element reprezentativ pentru feminitatea românească.

Iia a fost prezentă nu numai în spațiul din România, ci a constituit un simbol și pentru perioada hippie în care formația Beatles s-a consacrat. Bluza românească a depășit barierele geografice și s-a dovedit a fi o sursă de inspirație pentru designeri celebrii precum Karl Lagerfeld, Tom Ford, John Galliano sau Philippe Guilet.

O personalitate care a promovat iia românească în Europa și în întreaga lume a fost Regina Maria, iar ținând cont de semnificația zilei de 10 mai pentru istoria țării noastre, dorim să aducem un tribut valorilor înalte ale regalității românești și să ducem mai departe povestea iiei asemenea Majestății Sale.

Iile vor fi asigurate de către Iiana care le realizează manual, iar această activitate este susținută de comunitatea La Blouse Roumaine.

The Beatles interpreted by Orchestra Simfonică București este un eveniment de amploare care are ca obiectiv apropierea culturală dintre Marea Britanie și România, întrucât similaritățile culturale depășesc diferențele de aceeași natură.

Inițiativa Phoenix Entertainment de a reda muzica Beatles într-o variantă simfonică a fost apreciată de însuși legendarul toboșar Ringo Starr care și-a manifestat simpatia față de eveniment printr-o postare pe contul oficial de Twitter: "Peace and love from Romania".

Biletele sunt disponibile la prețurile de 200, 160, 110, 80 și 50 de lei, prin rețeaua Eventim, magazinele Orange, Vodafone și Domo, librăriile Humanitas și Cărturești, la casa de bilete a Sălii Palatului și online, pe http://www.eventim.ro.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top