Noutăți și comunicate

St. Patrick’s Day - Ziua Irlandei in centrul istoric din Bucuresti

19 martie 2016
St. Patrick’s Day - Ziua Irlandei in centrul istoric din Bucuresti
Serbarile cu ocazia St. Patrick’s Day - Ziua Nationala a Irlandei vor pune si anul acesta Bucurestiul pe harta mondiala a celor mai verzi festivitati, ce se desfasoara din Dublin pana in Buenos Aires si din Tokyo pana in Auckland.

Cei dornici sa ciocneasca un pint de bere neagra sau verde sunt asteptati inca de joi, 17 martie 2016, chiar de St. Patrick, in cele mai importante Irish Pub-uri din Bucuresti, unde vor avea loc concerte de muzica traditionala irlandeza. Pentru cei care iau weekendul in serios abia de vineri, concertele vor continua pana duminica seara, in majoritatea puburilor. Mai mult, sambata si duminica serbarile se vor desfasura si pe strazile orasului cu un spectacol in aer liber sambata pe strada Lipscani si o parada cu cimpoaie si care alegorice duminica pe Calea Victoriei.

St. Patrick’s Day Open Air Celebrations, ajuns la cea de a IX-a editie, va avea loc in aer liber, ca in fiecare an, in Centrul Vechi, pe strada Lipscani (langa BNR), pe 19 martie 2016, de la ora 17. Grupuri de dansatori si muzicieni vor intretine atmosfera pana la lasarea serii, in timp ce publicul va putea participa la diferite concursuri cu premii. Spectacolul va fi deschis de cimpoierii Bordo Sarkany (Ungaria) cu un set de melodii irlandeze si scotiene, fiind urmati de catre dansatorii scolii de dans irlandez SteySha din Bucuresti. In jurul orei 18, va incinge atmosfera un grup de cimpoieri si tobosari sosit din indepartatul oras Donegal din nord-vestul Irlandei. Dupa cimpoieri, Stefan Orheanu, recunoscut ca si unul dintre cei mai buni dansatori Irish din Romania va sustine un moment solo. Mentionam ca imediat a doua zi dupa acest spectacol Stefan va pleca in Scotia pentru a reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Dans Irlandez. In premiera pe scena serbarilor din Bucuresti veti putea vedea si auzi o harpa irlandeza autentica, in interpretarea Ilenei Rotaru, harpista din Bucuresti. Spectacolul de anul acesta se va incheia cu un show inedit de muzica si dansuri romano-iralndeze in interpretarea dansatoarelor de la Irish Way acompaniati live. Toate dansurile din acest set combina melodii traditionale romanesti si irlandeze, intr-un mesaj cultural de prietenie dosebita.

Asadar, va invitam sa fiti irlandezi pentru o saptamana si sa va alaturati celui mai verde spectacol, dedicat zilei Irlandei!


St. Patrick’s Day Open Air Cebrations este sprijinit de GUINNESS, berea Stout numarul 1 in lume, in calitate de partener principal si de magazinul Irish Green.

Organizator: ASOCIATIA CULTURALA ROMANO-IRLANDEZA
Partener logistic: Urban Events
Parteneri media: B1TV, Sport TotalFM, Calendar Evenimente, E-zine, Let’sRock
Info: http://www.acri.ro/stpats.html
St. Patrick’s Day Open Air Celebrations 2015 Video trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=7iRLu4iGfhA&feature=youtu.be
Presedinte Asociația Culturală Româno-Irlandeză – Peter Moynahan


St. Patrick’s Day Open Air Celebrations Bucuresti 2016 March 19th, 5 p.m.

Program:
  • 17.00 Bordo Sarkany - cimpoaie și tobe
  • 17.30 SteySha - Școala de dans irlandez
  • 18.00 The Donegal Pipe Band
  • 18.30 Stefan Orheanu
  • 18.45 Ileana Rotaru la harpa celitcă
  • 19.00 Irish Way & Live Band – spectacol de muzica si dans irlandezo-român


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top