Noutăți și comunicate

St. Patrick's Day Open Air Celebrations in Bucuresti

12 martie 2012
St. Patrick's Day Open Air Celebrations in Bucuresti
Va reamintim ca sambata, 17 martie 2012, incepand cu ora 17:00, va avea loc St.Patrick's Day - Ziua Irlandei, eveniment aflat la a 5-a editie, in București - Centrul Istoric (Lipscani-Smardan)

17 martie e ziua Sfantului Patrick, ocrotitorul Irlandei, ocazie cu care Ziua Nationala a Irlandei "St. Patrick's' Day" este celebrata anual in intreaga lume, pe oriunde exista cate o comunitate de irlandezi. In marile orase ale lumii (New York, San Francisco, Dublin, Londra, Sydney, Tokyo, etc.) au loc parade fastuoase pe bulevardele principale urmate de concerte in parcuri si sali de spectacole. Incepand cu 2008 Asociatia Culturala Romano-Irlandeza a initiat organizarea anuala a Serbarii St. Patrick's Day in aer liber in capitala Romaniei, serbare ce a avut parte de o atentie deosebita atat din partea presei cat si a publicului. A 5-a editie programata pentru 17 martie 2012, orele 17:00, se va desfasura in centrul istoric al Bucurestiului, de data aceasta in zona Lipscani-Smardan (in imediata invecinatate a BNR-ului).

Ideea de a sarbatori Ziua Irlandei taman in centrul Bucurestiului este initiata si pusa in practica de niste romani (membrii ai Asociatiei Culturale Romano-Irlandeze) indragostiti de arta si cultura irlandeza si chiar daca este privita de unii cu scepticism, motivația care stă la baza organizarii acestui eveniment este una destul de convingătoare și simplă: romanii si irlandezii au multe in comun iar acest lucru va fi cu siguranta demonstrat in cadrul specatcolului desfasurat pe durata a trei ore.

Astfel, scena amplasata special va gazdui artisti romani, irlandezi si maghiari deopotriva care vor sarbatori Ziua Irlandei cantand, dansand si evocand buna dispozitie si spiritul vesel si "verde" atat de caracteristic irlandezilor. Incepand cu orele 16, in deschiderea propriu-zisa a spectacolului artistii va invita sa va alaturati unei mini-parade inedite ce va cutreiera stradutele principale ale Centrului Istoric in ritmuri inconfundabile de tobe si cimpoaie. Pe tot parcursul după-amiezii, publicul este poftit să se fotografieze cu spiridușii care vor anima piața, iar cei dornici se vor putea bucura de câte un trifoi sau tricolor pictat pe obraz.

Începând cu orele 17:00, pe scenă vor urca cursantii Scolii de Dans Anne Marie Cunningnam (membrii ai trupelor Celtic Fire - Tasnad - Satu Mare, Tir na nOg - Miercurea Ciuc, The Sky - Iasi si Irish Way - Bucuresti) care isi vor demonstra talentul in arta dansului traditional irlandez sub privirile si supravegherea instructoarei lor - Anne Marie Cunningnam (fosta dansatoare Riverdance).

Veti avea prilejul sa savurati de asemenea un program de muzica medieval-celtica interpretat intr-o forma inedita cu cimpoaie si instrumente arhaice sustinut de trupa Bordo Sarkany din Ungaria (trupa care va conduce si miniparada din deschiderea spectacolului).

Invitati speciali ai Ambasadei Irlandei la Bucuresti vor fi irlandezii The Amazing Apples ce ne vor incanta cu muzica traditionala irlandeza autentica. Incheierea spectacolului va fi lasata in seama ''Berilor Negre(Blackbeers) care pe ritmuri de rock celtic si influente irish-punk cu siguranta ne vor pune la incercare gustul si apetitul pentru bere, neagra in special. Nu vor lipsi concursurile cu premii oferite de sponsorul principal care vor întări caracterul interactiv al spectacolului.

In concluzie, sunteti invitati cu mic si mare insotiti obligatoriu de buna dispozitie sa va alaturati promovarii artei si culturii irlandeze intr-unul din cele mai verzi spectacole romanesti organizate intr-o zi la fel de verde, cea dedicata Irlandei.

"Leprechauns, castles, good luck and laughter
Lullabies, dreams, and love ever after.
Poems and songs with pipes and drums
A thousand welcomes when anyone comes."

Organizatori: ASOCIATIA CULTURALA ROMANO-IRLANDEZA in pateneriat cu Ambasada Irlandei la Bucuresti, Asociatia de Dans Irlandez Irish Way si Sound Divison.

Evenimentul este sprijinit de GUINNESS în calitate de sponsor principal, Jameson Irish Whiskey, Unirea Shopping Center, magazinul Irish Green, Maria Pauna - Make Up Your Mind, salonul Cristi Pascu - Exclusive si pubul The Gin Factory.

Parteneri media: SapteSeri, Stop to Shop, Metropotam.ro, E-Zine.ro, Calendar Evenimente.ro, Metalhead, BestMusic.ro, Let'sRock.ro, Port.ro, Jurnaldebucuresti.com, TravelAndStudyIreland.ro, iConcert.ro, anyplace.ro, Bucuresteni.ro, Maximum Rock.

Fie ca trifoiul irlandez să fie cu noroc!
Slainte!
Asociația Culturală Româno-Irlandeză - Alia Talos


Evenimente recomandate

Top