Noutăți și comunicate

Soilwork, Morgoth si E-AN-NA confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2016

18 martie 2016
SOILWORK, MORGOTH si E-AN-NA sunt cele mai noi nume confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2016, festival ce are loc in perioada 11-14 august 2016, la baza cetatii din Rasnov.

Cele doua trupe se alatura altor 29 de formatii confirmate pana in acest moment: Parkway Drive, Moonsorrow, TesseracT, Insomnium, Tankard, My Dying Bride, Carach Angren, Bucovina, Excrementory Grindfuckers, Indian Fall, Cattle Decapitation, Misfits, Borknagar, Destruction, Hocico, Infest, Gutted, Clitgore, Mind Assault, Infected Rain, Holocausto Canibal, Hteththemeth, Hypno5e, Ordinul Negru, Lambs, Postvorta, Moribund Oblivion, Stercore si Berserkers.

Cu regret anuntam ca cei de la NILE au luat decizia de a anula toate concertele europene programate in aceasta vara, inclusiv recitalul pentru Rockstadt Extreme Fest 2016.

Suntem constienti ca aceasta veste se dovedeste una cat se poate de neplacuta si nedorita, insa, din pacate, este peste puterea noastra cat si a altor organizatori europeni de a controla situatia. Realitatea este ca NILE au anulat toate aceste concerte dupa ce au primit o oferta pentru un turneu american programat tot in luna august, astfel anuland evenimentele programate in Europa.

Desi formatia avea deja contractele semnate si aranjamente stabilite atat cu noi cat si cu alti organizatori din Europa, decizia finala a fost de a alege acest turneu. Mentionam ca decizia de a anula aceste concerte apartin exclusiv formatiei si managementului.

Din pacate, astfel de anulari nu sunt cazuri singulare, dupa cum s-a putut vedea in ultimii ani, atat in ce priveste festivalul nostru cat si a altor evenimente din Europa. Ne concentram eforturile pentru a pregati un line-up cat mai complex si in acelasi timp cea mai completa editie de pana acum, iar noi confirmari in acest sens vor urma in curand.

Pretul abonamentelor este urmatorul:

  • Presale 4 - 220 lei, perioada 05.03 - 10.07.2016
  • Presale 5 - 250 lei, incepand cu 11.07.2016 si SALE pe intreaga perioada a festivalului (11-14 august)
  • VIP Ticket - Meet and greet cu artistii - 300 lei
NU vor exista bilete pe zile, ci abonamente ce asigura accesul in toate cele patru zile ale festivalului.

Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2016 pot fi achizitionate online de pe:

  • eventim.ro si prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas si Carturesti);
  • myticket.ro si din reteaua magazinelor DIVERTA, Libraria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica si retelele afiliate Myticket;
  • bilete.ro si din toate oficiile Postei Romane, in magazinele InMedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos.


Putini artisti nu au nevoie de introducere, iar SOILWORK este cu siguranta una din aceste formatii. Unul din cele mai bune produse muzicale ale Suediei, SOILWORK au redefinit un intreg gen muzical, construind o reputatie solida internationala, asemenea conationalilor din In Flames, Meshuggah sau Arch Enemy.

Chiar si Rob Halford (Judas Priest) a numit formatia drept un nume de referinta in scena metal a noului mileniu. Cu zece albume full-length in palmaresul discografic, SOILWORK a dus sonoritatile moderne la un nou nivel, generand un o noua interpretare a muzicii prolifice, niciodata uitand de radacinile death metal. Acest grup suedez este dovada ca realizarile unui devotament riguros si peristent pot moderniza fata muzicii.

Inspirati de mitologia lui J.R.R. Tolkien, MORGOTH este una din primele si totodata cele mai importante formatii de death metal europene. Grup ce a luat nastere in Germania anului 1987, MORGOTH este si una din primele trupe metal care au adoptat un nume inspirat din The Lord Of The Rings. Inceput ca un grup death metal, transformat ulterior intr-o abordare muzical atipica - albumul Feel Sorry For The Fanatic -, cu mult inaintea vremii sale, Morgoth au decis sa puna punct carierei in 1998, urmand ca 12 ani mai tarziu, in 2010, sa revina pentru a inregistra DVD-ul Cursed To Live. In 2015 MORGOTH au lansat cel mai recent material discografic, Ungod, un album compus in clasicul stil death metal, o dovada clara a faptului ca acest grup german s-a intors nu pentru a resuscita amintiri de demult, ci pentru a ne incanta cu acelasi stil inconfundabil al anilor 90.

Ultima confirmare pentru moment vine din orasul Sibiu sub numele de E-AN-NA, cu siguranta un tanar nume cu mare potential muzical si conceptual. De altfel, trupa se bucura de o ascensiune fulminanta si totodata neasteptata, gratie unei abordari muzicale 'diferite' a genului folk metal. Incorporand atat instrumente traditionale cat si sonoritati muzicale ce pornesc de la clasicul folk metal si pana la sonoritati moderne, departe de sfera muzicala propusa, E-AN-NA reuseste sa ofere o paleta muzicala folk nemaintalnita pana in acest moment.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top