Noutăți și comunicate

Skalmold: „Publicul din Romania este fierbinte, nebun si exploziv”

29 septembrie 2015
Skalmold: „Publicul din Romania este fierbinte, nebun si exploziv”
Nametii inghetati ai Reykjavíkului gem sub rafalele grele ale metalului viking practicat de formatia islandeza Skálmöld, invitata de seama la editia de anul acesta a Maximum Rock Festival.

Trupa are la activ 4 discuri, dintre care cel mai recent este „Með vættum”, un material care s-a bucurat de aprecierea fanilor si a criticii de specialitate. Intens, dur, omogen si exploziv, albumul este o mostra superba de Viking Folk Metal, genul predilect al grupului.

Skálmöld va popsi in Romania pentru a treia oara in data de 17 octombrie 2015, la Maximum Rock Festival, unul dintre cele mai asteptate evenimente metal din tara.

Pana atunci, puteti citi un interviu proaspat cu solistul Björgvin Sigurðsson.




(3) Skalmold_bdquoPublicul_din__tv9xGnKoRz.jpg


Q: Versurile voastre sunt scrise in limba islandeza si, desi aceasta este foarte grea, baza de fani Skalmold provine din afara Islandei. Care credeti ca este motivul pentru care oamenii va iubesc atat de mult muzica, desi nu pricep versurile?
A: Nu stiu daca muzica noastra este atat de iubita. Ce-i drept, ne merge bine cu trupa si simt ca interesul fata de aceasta a crescut constant, inca din prima zi. Pentru asta suntem recunoscatori. Nu cred ca e ceva neobisnuit pentru genul pe care il abordam noi - Viking Folk Metal - sa canti intr-o limba pe care nu o intelege lumea. Cei mai multi fani din aceasta zona sunt interesati de alte culturi si de limbi diferite de cea nativa. Cu toate aceastea, banuiesc ca daca tintesti spre succesul universal, islandeza nu este cea mai fericita alegere pentru versurile tale.

Q: Multe popoare din Europa au cate un cuvant care le caracterizeaza. Romanii, de exemplu, se lauda cu „dor”, despre care spun ca este intraductibil. Finlandezii vorbesc despre al lor „sisu”. Au islandezii ceva asemanator?
A: In islandeza exista un cuvant, “jæja”, care are numeroase intelesuri diferite. Semnificatia depinde de tonul cu care e rostit, de limbajul corpului, de expresia faciala, de contextul conversatiei. Cei mai multi straini care se muta in Islanda vorbesc despre cat de greu este sa inveti sa folosesti acest cuvant, si sa-l pricepi.

Q: Scopul vostru initial a fost promovarea culturii islandeze sau pur si simplu v-a venit mai usor sa cantati in limba voastra?
A: Intr-un fel, da. Acesta a fost telul nostru. Am infiintat aceasta trupa pentru ca voiam sa folosim cultura noastra, mostenirea noastra si istoria ca inspiratie pentru creatia noastra. Avem o istorie foarte bogata, cu o mitologie imbelsugata. Ne-a surprins faptul ca, in ciuda acestui lucru, am fost printre primele trupe care s-au incumetat sa amestece aceste elemente cu metalul. Ne vine natural sa cantam in islandeza. Limba este foarte ritmica si dura, asa ca se combina bine cu heavy metalul. Nu cred ca vom canta vreodata in alta limba.

Q: De ce credeti ca formatiile din Nordul Europei fac metal atat de bun?
A: Cred ca este o chestiune subiectiva. Intr-un fel, ai dreptate. Cele mai multe trupe de succes din zona metal provin din Nordul Europei. Sa stii, insa, ca succesul nu inseamna intotdeauna ca o formatie este mai buna decat alta. Pana la un punct, cred ca este vorba si despre un avantaj economic. Europa de Nord este mai puternica financiar si de aceea are cele mai multe case de discuri. Consider ca succesul trupelor nordice este o consecinta directa a acestui lucru - lor le este mai usor sa se faca remarcate, datorita sprijinului. Inseamna asta, automat, ca sunt mai bune? As zice nu. Depinde ce cauti la o formatie.

Q: Pe scena, sunteti zei macho ai metalului dar m-ati surprins la ultimul concert din Romania prin atitudinea degajata si prin outfiturile ilare off-stage. Baldur avea un tricou cu o gainusa iar restul baietilor isi postau poze cu familia pe net. Cum are loc tranzitia intre un tip de treaba si un metalist devotat, care da totul pe scena?
A: Noi incercam sa fim cat mai draguti cu oamenii. Macar atat sa faci pentru ei. Imi plac persoanele simpatice si cu picioarele pe pamant. Pentru noi, trupa a fost mereu o distractie. Vrem ca lucrurile sa ramana distractive si sa impartim aceasta mentalitate cu lumea. Niciodata nu am stat de vorba despre ce se va petrece pe scena. Efectiv urcam acolo si facem tot ce ne sta in putinta pentru ca oamenii sa se bucure de spectacol. Este un privilegiu sa poti calatori in toata lumea, sa cunosti oameni noi...Pentru noi, este un bonus ca putem face asta in timp ce cantam in fata unui public, de cele mai multe ori, uimitor. Vrem sa ne bucuram de tot la maxim. Ne hranim cu energia publicului, la fel cum ei se hranesc cu a noastra. Cand auditoriul este nebun si entuziast, cum e cel din Romania, ai parte de un boost zdravan. Adoram sa cantam pentru voi! Aveti ceva aparte.

Q: Dintre toate piesele compuse pana acum, o urasti pe vreuna intr-atat incat sa regreti ca ai scris-o?
A: Ha, ha! Din fericire sunt foarte multumit de lansarile noastre de pana acum. Compunem muzica impreuna si toata lumea contribuie la melodii. Cateodata, discutiile referitoare la piese se pot infierbanta, dar mereu incercam sa gasim cea mai buna varianta a cantecelor si a albumelor. Dureaza pana accepti anumite pese. De exemplu „Loki”, de pe discul nostru "Börn Loka". Mi-a luat ceva vreme sa asimilez aceasta compozitie. A fost un fel de melodie bastarda. Incercasem diverse variatiuni pentru a finaliza piesa, dar si cand am terminat albumul, tot am simtit ca se putea mai bine. Acestea fiind spuse, iubesc cantecul, iubesc cum a iesit, mai ales cand l-am interpretat alaturi de Orchestra Simfonica din Islanda. „Loki”este o bucata foarte buna pentru show-urile live.

Q: Veti canta alaturi de Korpiklaani in Norvegia. Cum va intelegeti cu formatia?
A: Islandezii se inteleg bine cu finlandezii asa ca o sa fie un spectacol exceptional. Speram sa putem pleca si intr-un turneu cu Korpiklaani in viitorul apropiat. Eu m-as baga, sigur! Oricum ar fi, noi plecam la drum in noiembrie si decembrie, in Scandinavia, Finlanda si Tarile Baltice cu Eluveitie. Va fi cel de-al treilea turneu cu aceasta formatie. Sunt oameni foarte draguti si ne intelegem exceptional cu ei. Suntem convinsi ca ne vom distra de minune.

Q: Spune-ne o poveste nebuna din turneu.
A: Cred ca este cea in care Jon a dormit gol in cada din baia hotelului iar cinci dintre noi au impartit un singur pat, la un festival din Germania. Detaliile sunt in ceata asa ca nu iti pot spune mai multe. Eram cu totii foarte bauti.

Q: Aveti asteptari speciale legate de concertul din cadrul Maximum Rock Festival, unde veti canta alaturi de Epica, Annihilator, Sirenia, Septicflesh si multi altii?
A: Da. Va fi cel de-al treilea concert in Romania. Vizitele precedente au fost grozave si ma astept ca si acum sa fie la fel. Concertele din tara voastra au fost incredibil de fierbinti, explozive, pentru ca publicul este unic. Da, abia asteptam sa ne intoarcem!

Q: Care e starea industriei muzicale in Islanda? Aveti si voi trupe pop penibile care se mentin in top 10 sau e metalul la putere?
A: Scena muzicala din Islanda este buna. Nu cred ca e neaparat diferita, pentru ca si noi avem acele trupe pop superficiale, pe care toata lumea adora sa le urasca. Cu toate acestea, creativitatea este la putere si exista foarte multi muzicieni talentati. Din fericire, sa fii metalist in Islanda este un lucru bun in moment de fata, mai ales pentru ca, in ultimii ani, scena metal a castigat foarte mult teren. Apar mereu formatii noi, publicul este numeros la toate concertele iar mass-media acorda interes scenei. In plus, avem acest festival de metal exceptional numit Eistnaflug. Este cel mai bun festival...Se tine din 2005 si este pe an ce trece tot mai mare. Daca vreti sa luati parte la un fest grozav, Eistnaflug este cea mai buna alegere.



Maximum Rock Festival este unul dintre cele mai asteptate show-uri metal ale toamnei in Romania si se va desfasura pe parcursul a 4 zile, intre 15 si 18 octombrie 2015, la Arenele Romane din Bucuresti. Pana acum, au fost confirmate urmatoarele nume : Epica, Annihilator, Sirenia, Skalmold, Zonaria, Nightrage, The Silent Wedding, Kistvaen, Harlott, Archer, Gothic, Enemy of Reality, Dimlight, Sorrowful Angels, Tiarra, Hatemode, Crimena, Target, For The Wicked si Elarmir (Italia), urmand ca, pe viitor, sa fie anuntate noi nume.

Maximum Rock Festival este o sarbatoare metal cu acte in regula. Pe langa concerte, la eveniment se vor desfasura diverse activitati interactive, expozitii, targuri de merchandise, performance-uri si multe altele.


(2) Skalmold_bdquoPublicul_din__EseyR18SFm.png

Program:


15.10
Club Colectiv 16.10
Arenele Romane 17.10
Arenele Romane 18.10
Club Colectiv TBA

Target (RO)

Gothic (RO)

Nightrage (SWE)

Zonaria (SWE)


Elarmir (IT)

The Silent Wedding (GR)

Enemy of Reality (GR)

Dimlight (GR)

Sirenia (NO)

Epica (NL) Archer (USA)

Harlott (AUS)

Kistvaen (RO)

Skalmold (IS)

SepticFlesh (GR)

Annihilator (CAN) For The Wicked (RO)

Crimena (RO)

Hatemode (RO)

Sorrowful Angels (GR)

Tiarra (RO)

Dupa epuizarea biletelor VIP (meet & greet + afis + pachet cu material promotionale) la Maximum Rock Festival, am primit numeroase cereri de la fanii care doresc sa-si intalneasca idolii si care nu au reusit sa-si achizitioneze bilete VIP in perioada promotiei.

Organizatorii festivalului au purtat o discutie cu echipele de management ale formatiilor participante si s-a decis suplimentarea acestei categorii de bilete cu inca 10 bucati! Acestea se pot achizitiona la pretul de 250 lei prin http://www.AmBilet.ro si de la sediul Maximum Rock Romania.

Cei care doresc sa-si intalneasca formatiile preferate, sa participe la povesti, sa primeasca un autograf sau sa-si faca poze cu acestea, trebuie sa se grabeasca!
Mentionam ca dupa epuizarea acestor bilete VIP suplimentare nu vor fi puse in vanzare altele.

Asa cum s-a anuntat, pentru editia din 2015 a festivalului au fost puse in vanzare bilete conform preturilor de mai jos, iar un bilet este valabil pentru toate cele 4 zile de eveniment!

89 lei (20 euro) primele 100 de bilete - Sold out!
99 lei (22, 5 euro) urmatoarele 250 de bilete – Disponibile prin http://www.AmBilet.ro (varianta print at home), la sediul Maximum Rock Romania si prin reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas) pentru variant bilete fizice. - Sold Out
110 lei (25 euro) urmatoarele 500 de bilete
125 lei (28, 5 euro) restul biletelor
135 lei (30, 5 euro) pentru biletele achizitionate in perioada festivalului
250 lei (56, 5 euro) bilete VIP - 30 buc (meet & greet + afis + pachet cu material promotionale) – disponibile numai http://www.AmBilet.rosi la sediul Maximum Rock Romania.

De retinut: biletele, in varianta print at home, sunt livrate automat pe e-mail, in format electronic, sub forma unui PDF ce contine un cod de bare si datele evenimentului. Acestea pot fi tiparite de dumneavoastra sau le puteti prezenta la intrare, direct de pe ecranul telefonului.

FACEBOOK EVENT
MAXIMUM ROCK FESTIVAL
WEBSITE OFICIAL


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top