Noutăți și comunicate

Seara heavy metal cu M.S. si Silver Bullet in club Suburbia

28 ianuarie 2010
Seara heavy metal cu M.S. si Silver Bullet in club Suburbia
Joi, 28 ianuarie 2010 club Suburbia va gazdui un concert al trupeilor M.S. si Silver Bullet incepand cu ora 19:30.

Pretul unui bilet este de 10 lei.

M.S.

Trupa M.S. e alcatuita din veterani ai scenei rock ce au activat in diverse formatii inca din anii '80. Lista trupelor prin care au trecut membrii e impresionanta: Voltaj, Krypton, Vali Sterian & Compania de sunet, Harap Alb, Metrock, Mircea Florian- Florian din Transilvania, Rosu si negru, Quartz, etc. Grupul a fost infiintat in anul 2002 de Doru "M.S." Istudor, fost lider al grupului Voltaj in perioada 1986-1992. Inca de la inceput M.S. a avut linga el 2 fosti colegi din Voltaj: Sandu "Damigeana" Costica-voce si Cristi Luca-chitara. Cornel Marin-bas si Dan Himpa-chitara au intregit formula.


Seara heavy metal cu M.S. si Silver Bullet in club Suburbia


Seara heavy metal cu M.S. si Silver Bullet in club Suburbia



Alti 2 prieteni si colaboratori care participa la unele concerte si inregistrari tot din anul 2002 sunt chitaristii Cristi Marinescu (si el fost coleg din Voltaj) si George Patranoiu.
Trupa a inregistrat 2 albume in 2002 si 2006: Rugina nu moare si A Breath Of Fresh Air. In prezent trupa lucreaza la pregatirea unui nou album care va fi lansat in luna Aprilie 2010.
Repertoriul grupului M.S. contine in afara de piese de pe cele 2 albume si compozitii Doru M.S. din perioada Voltaj cum ar fi: Alerg, Cenusa si diamant, Erou, Ochii tai, In calea, norilor, etc. si in functie de timp, locatie si eveniment, preluari de la trupe ca Judas Priest, Pantera, AC-DC, Iron Maiden, Yngwie Malmsteen, etc.

Seara heavy metal cu M.S. si Silver Bullet in club Suburbia


Pentru orice fel de date va rugam sa vizitati situl oficial.
www.msmetal.net
www.myspace.com/msmetalnet



Silver Bullet

La inceput erau pe de o parte Silviu si Tiberiu. Cantau la chitarele acustice si aspirau la formatii precum Metallica, Iron Maiden, Manowar. Spre deosebire de alti copii ce cantau la chitara, in loc sa cante folk si ale chestii obisnuite pe chitare acustice, ei cantau heavy metal, in fiecare zi, pe banca din fata blocului sau prin parc.


Seara heavy metal cu M.S. si Silver Bullet in club Suburbia



Dupa aproximativ un an sau doi, Silviu isi procurase o chitara electrica si deja era pregatit bine pentru heavy metal. Dupa indelungate discutii, Tiberiu se gandeste sa isi cumpere o chitara electrica bass, pentru a intregi sunetul lui Silviu. Zis si facut, eram jumatate de formatie.

Pe cealalta parte erau Marius si Vlad, si ei avand aceleasi aspiratii, in schimb cantand pe chitare electrice mai de la inceput. Intre timp, si ei la fel ca Silviu si Tiberiu au zis sa fie chitara si bass. Asa ca Marius si-a achizitionat un bass. S-a creat si cealalta jumatate de formatie.

Seara heavy metal cu M.S. si Silver Bullet in club Suburbia



Tiberiu si Marius, fosti colegi de scoala generala, s-au intalnit la un moment dat cand Marius era in drum spre o intalnire cu Vlad pentru o cantare la o sala. L-au invitat si pe Tiberiu si au mers la sala respectiva, au zdranganit si au vrut sa-l cunoasca si pe Silviu. Asa ca au aranjat o intalnire cu toti, vorbind intre timp si cu un alt prieten, Tudor, sa vina sa bata la tobe. Prin mici intelegeri s-a ajuns la formula Silviu - chitara, Marius - chitara, Vlad - voce, Tiberiu - bass si Tudor - tobe. Toti incepatori in ale formatiei, incet incet invatam cover-uri, cantam pentru distractie, intr-un garaj din capatul cartierului Militari.

Dupa cam 1 an, Tudor gasise sa cante si cu formatia Shell Shock. Dar repetitiile cu doua formatii erau cam mult pentru el, interesul era vizibil mai mare pentru cea de-a doua formatie si abia facea fata la stilul cantat de noi, asa ca l-am lasat sa cante doar cu Shell Shock, noi urmand sa cautam pe cineva cu mai multa experienta. Intre timp ne mutasem la o sala mai decenta in Drumul Taberei.
La vreo 2 luni, am cantat impreuna cu Costel, un tobosar cu experienta, si mai mare decat noi cu vreo 10 ani, ce batea in stilul lui Ian Paice (de la Deep Purple). Impreuna cu el s-a inceput lucrul la prima versiune a piesei Touch Of Insanity (aka Markal atunci). Lucrurile mergeau ca pe roate, dar nu pentru mult timp, peste cateva luni el fiind nevoit sa renunte la formatie din cauza serviciului.
Silver Bullet erau din nou in cautare de tobar. Au avut la repetitii tot felul de tobosari, unul mai dubios decat celalalt, insa nici unul nu era ceea cautam. Stilul abordat nu era pe placul si pe masura tobarilor care veneau la auditie. Asta pana in vara lui 2008, cand a raspuns la anunt Alexandru (Gomez), tobosarul formatiei Inopia. Spre sfarsitul toamnei a venit in Bucuresti (el fiind din Buzau), prima cantare cu el a mers ca pe roate, noua ne-a placut de el, lui i-a placut stilul abordat de noi, si asa se concretizase formatia. Din motive personale, dupa cateva luni, Gomez a trebuit sa se reintoarca la Buzau, asa ca iar am luat o pauza destul de mare fara tobe, timp in care s-a mai lucrat la piese, toba fiind scrisa in diferite programe pentru a avea o idee cum aveau sa sune riffurile respective.

La sfarsitul verii lui 2009, Gomez a revenit in forta si am inceput sa lucram serios la piese. El a propus sa facem si o cantare live, niste cover-uri in Apasu Bar, pe data de 5 septembrie, perioada in care Vlad era plecat din tara si am apelat la un bun prieten, Ovidiu de la Legacy. Tot Gomez, datorita legaturilor sale, ne-a recomadat celor de la Stay Metal Forever, care ne-au introdus in concertul Magic Tales of a Winternight II, pe 27 noiembrie, alaturi de True Mind si Highlight Kenosis. Dupa aceea urmatorul eveniment a fost Hard as a Rock, pe data de 19 decembrie, alaturi de Legacy si Upside Down.
http://www.myspace.com/trupasilverbullet
Trupa Silver Bullet mai poate fi vazuta miercuri 24 ianuarie de la ora 23.00 (si in reluare, duminica 24 ianuarie de la ora 01.00) la emisiunea Rock&Metal de pe postul Party TV.
Party TV emite deja pe satelitulul Thor 3. Datele tehnice de receptie sunt:
Frecventa 11823 MHz, Polarizare H, FEC 7/8, SR
28000 Satelit THOR III 0.8 W.
Abonatii DIGI TV si Focusat ne pot receptiona printr-o noua cautare (scanare) a programelor sau adaugand manual datele tehnice de mai sus.

PartyTv emite si pe cablu. In cazul in care operatorul vostru de cablu nu a introdus inca postul, va rugam sa ii sunati si sa le cereti asta; daca nu aveti datele lor de contact, scrieti-ne la cablu[at]partytv[dot]ro si va ajutam noi.

Un eveniment Stay Metal Forever !.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top